Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria Constanța anunță că a fost plantată prima mini-pădure urbană din oraș

Published

on

padure urbana

Primăria Constanța anunță că prima mini-pădure urbană comunitară din oraș a fost plantată sâmbătă, 1 aprilie, în zona Marvimex – Inel 2, în cadrul programului strategic de regenerare urbană „Natura Urbană – Oxigen pentru Constanța” dezvoltat de Primăria Constanța și Asociația Act for Tomorrow. Acțiunea face parte din programul „România plantează pentru mâine”.

Noua mini-pădure plantată în Constanța numără aproximativ 3.000 de arbori și arbuști plantați pe o suprafață de 2.000 m2, fiind alcătuită dintr-un mixt de 14 specii. Spațiul este prevăzut cu alei si două zone de relaxare. Pădurea are la bază metoda Miyawaki, recunoscută în 2006 cu Premiul Blue Planet, echivalentul unui Premiu Nobel pentru ecologie, spune Primăria.

În cadrul evenimentului de plantare au participat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu, prefectul județului Constanța Silviu Coșa, precum și 190 de voluntari – locuitori ai cartierului, angajați OMV Petrom și reprezentanți ai instituțiilor din Constanța (Comisariatul Gărzii de Mediu, Agenția de Protecție a Mediului).

Printre speciile plantate în prima mini-pădure urbană din Constanța, se regăsesc: stejar pedunculat, stejar roșu, mojdrean, frasin, paltin de câmp, mesteacăn, ulm, tei, pin negru, arțar, jugastru.

Advertisement

“De când sunt primar am primit numeroase semnalări, îngrijorări, frici, că pe acest spațiu se va face un proiect imobiliar. Și de fiecare dată am spus că nu se va face niciun proiect imobiliar, încercăm să găsim soluții să regenerăm zona. Și iată astăzi, prin plantarea primei păduri urbane din orașul nostru, am făcut primii pași pentru un oraș mai verde, în care natura devine un element cheie în viața locuitorilor. Mă bucur că am luat parte la acest proiect deosebit și că am plantat alături de locuitorii cartierului. Vom continua eforturile pentru a multiplica astfel de inițiative în cât mai multe locații din Constanța, pentru ca astfel să creștem suprafețele de spațiu verde la nivelul municipiului și să dezvoltăm un oraș sustenabil”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

“Ne bucurăm că astăzi am dat viață primei mini-păduri urbane din Constanța, un proiect special pentru noi, prin care nu doar că aducem natura mai aproape de locuitorii Constanței, ci, prin metoda Miyawaki pe care se bazează această micro-pădure, asigurăm de 20 de ori mai multă biodiversitate decât în plantațiile obișnuite, un alt avantaj fiind că acestea stochează de 30 de ori mai mult dioxid de carbon. Constanța este orașul în care noi ca asociație am găsit deschiderea autorităților și a locuitorilor pentru a pilota și dezvolta noi proiecte de mediu și regenerare urbană, inedite pentru România, așa cum au fost cea mai mare pictură murală realizată cu vopsea care purifică aerul din lume, precum și Campania Schimbă Pet-ul cu biletul. Prin Programul “Natură Urbană – Oxigen pentru Constanța”, ne-am asumat că, alături de autoritățile publice locale și de sectorul privat, să contribuim cu idei, resurse și expertiză pentru a aduce natura mai aproape de oameni, prin dezvoltarea de noi proiecte inedite și de impact”, a declarat președintele Asociației Act for Tomorrow, Andrei Coșuleanu.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions