Connect with us

Administratie

Primăria Constanța anunță primele rezultate ale campaniei de curățenie: 104 tone de deșeuri colectate

Tatian Iorga

Publicat

la

Primăria Constanța anunță că s-a încheiat curățenia și în cea de-a doua zonă de intervenție. Echipele Direcției Gestionare Servicii Publice și ale Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța, ale operatorului de salubrizare Polaris M Holding, ale firmelor care au contract de întreținere a spațiilor verzi, precum și persoanele care beneficiază de venitul minim garantat au acționat în cartierele Tomis III, Tomis Nord, Badea Cârțan, Anadalchioi. După trei zile de curățenie, rezultatele sunt:

  • 104 tone de deșeuri colectate
  • Peste 1 tonă de detergent biodegradabil concentrat folosit
  • 210 metri cubi de apă folosiți pentru spălarea străzilor și a trotuarelor
  • 56 de terenuri private verificate
  • 187 de agenți economici verificați
  • 14 șantiere verificate
  • Au fost aplicate 29 de sancțiuni în valoare de 9.300 de lei
  • Au fost emise 60 de somații pentru autovehiculele abandonate

„De astăzi, acțiunea de ecologizare și igienizare s-a mutat în altă zonă de intervenție- Tomis II, Faleză Nord, Delfinariu, Stadion, astfel încât nicio stradă nicio stradă nu va fi omisă. Meritam un oraș curat, verde, sănătos, dar numai printr-un efort comun îl putem avea. Păstrați curățenia! Aruncați gunoiul în locurile special amenajate și nu la întâmplare sau pe lângă acestea!“, notează Primăria într-un comunicat.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

2,5 hectare din Pădurea Comorova, DISTRUSE până la ultimul copac. Se cere intervenția Ministerului Mediului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Două hectare și jumătate din Pădurea Comorova vor fi tăiate pentru a face loc unui complex imobiliar vecin cu Novum, hotelul din Olimp inaugurat de zeci de vedete în pandemie. Ion Fleancu, Paulina Fleancu, Ionuț Cosmin Fleancu și Roxana Fleancu dețin, împreună, peste 25.000 mp de pădure pe buza plajei în stațiunea din sudul litoralului românesc, scriu jurnaliștii de la Info Sud Est.

Terenul pe care sunt amplasate utilaje și a cărui excavare a început este vecin cu Novum by the Sea, hotelul de lux inaugurat de zeci de vedete în plină pandemie de COVID-19, notează aceeași sursă.

De altfel, pădurea Comorova a fost ciopârțită bucată cu bucată, în ultimii ani, dar pare că nimeni nu are ochi să vadă și nici urechi să audă, ce să mai spunem despre ceva măsuri, de cineva care să fie tras la răspundere… Altfel spus, zilele acestea se distruge și ultima bucată cu pomi din sudul litoralului românesc, parte din pădurea Comorova. Alta n-a mai rămas…

Câteva din fotografiile dezastrului de pe litoralul din sud găsiți AICI

Potrivit investigației Info Sud Est, în luna mai 2020, Primăria Mangalia le-a eliberat lui Ion și Paulinei Fleancu două certificate de urbanism pentru a construi, pe o bucată din pădure, un hotel de 10 etaje, un restaurant, parcări și alei.

Se cere intervenția Ministerului Mediului

Urmare a investigației Info Sud Est, Menabit Ozgun, liderul Partidului Ecologist de la Mangalia, cere intervenția conducerii Ministerului Mediului.

“Partidul Ecologist Român, Organizația Mangalia, solicită intervenția MINISTERUL MEDIULUI, APELOR ȘI PĂDURULOR pentru a verifica legalitatea defrișărilor din pădurea Comorova”, a scris Menabit Ozgun pe contul său de Facebook.

Investigații Ordinea.ro

Cu nici un an în urmă, jurnalișii Ordinea.ro punctau un alt jaf în Pădurea Comorova.

Fostul consilier local Nicolae Moroianu a vorbit, în spațiul public, despre un tun imobiliar dat asupra acestei păduri. Moroianu a scris pe contul său de Facebook că se taie masiv din Pădurea Comorova și că are convingerea că se pregătește un nou tun imobiliar la Neptun, în vecinătatea terenului concesionat de Radu Cristian cu 49 de cenți pe an pentru Parc Aventura.

Iată informațiile:

Se taie iar din Pădurea Comorova! Nicu Moroianu: „Se pregătește un nou tun imobiliar la Neptun“

Crimă ecologică

Pe 1 martie 2020, Ordinea.ro puncta un nou pas spre distrugerea pădurii de la marginea municipiului Mangalia. Defrișările… din grijă față de mediu, spunea primarul în mediul online.

Explicațiile șocante într-un articol semnat de jurnalistul Adrian Cârlescu

O altă dovadă a jafului o găsiți AICI

Începuturile distrugerii îi poartă semnătura lui Zanfir Iorguș, fost primar al municipiului Mangalia. Contractele de vânzare – cumpărare au fost făcute publice tot de Ordinea.ro: Iată-le:

Ce jaf a făcut Zanfir Iorguș la retrocedări ca să pună mâna pe livezile de la Comorova

Și tot Iorguș este semnatarul unui alt tun imobiliar. I-a vândut omului de afaceri Mohammad Murat… 13 ha din pădurea Comorova.

Iată documentele:

Iorguș i-a vândut lui Mohammad Murad 13 hectare din Pădurea Comorova. Și asta explică totul

foto: Info Sud Est / Andreea Pavel

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Protocol între Primăria Constanța și Garda de Mediu. Amenzi uriașe și confiscarea mașinii pentru cei care aruncă deșeurile la întâmplare

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și comisarul șef al Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, Steluța Popescu, au semnat astăzi un protocol de colaborare prin care cele două instituții vor colabora îndeaproape pentru sancționarea celor care consideră că domeniul public este coșul lor de gunoi.

„Nu o singură dată am anunțat faptul că polițiștii locali au sancționat persoane care aruncau molozul produs din construcții pe malul lacului Siutghiol sau lângă platformele de gunoi în loc să-l ducă în spațiul special amenajat din incinta Portului Constanța – zona Poarta 9 sau că angajați ai unor societăți comerciale depozitau deșeurile reciclabile la tomberoanele din zona blocurilor în loc să dețină contract pentru acest tip de deșeuri și să uziteze de el. Campaniile de informare ale Primăriei au fost ignorate de cei cărora nu le pasă că atât ei, cât și semenii lor ajung să trăiască printre gunoaie, că în loc să mirosim iarba, mirosim gunoaiele aruncate de ei…Toleranță zero celor care consideră că orașul nostru este groapa lor de gunoi. Acordul cu Garda de Mediu, pentru care îi mulțumesc doamnei Steluța Popescu și colegilor săi care vor face echipă cu lucrătorii Poliției Locale, este semnalul că a început curățenia de primăvară“, a declarat Chițac.

Începând de astăzi, polițiștii locali în colaborare cu comisarii de mediu vor derula zilnic acțiuni comune de identificare și depistare a persoanelor care poluează mediul înconjurător prin depozitarea necontrolată a deșeurilor de orice fel în zone care sunt cunoscute că au devenit focare de infecție și nu numai. Persoanele surprinse riscă amenzi de 30.000 de lei și măsura complementară a confiscării autovehiculului folosit pentru săvârșirea contravenției, în conformitate cu Hotărârea de Guvern 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase şi nepericuloase pe teritoriul României.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Chițac și-a luat un nou consilier care înjură bine

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța a trecut pe „hatereală“. După ce George Măndilă, consilierul primarului Vergil Chițac, le-a spus constănțenilor că prea ar „umbla creanga“ prin oraș cu mașina fără treabă, iată că vine un alt consilier personal al amiralului-șef care îi taxează în termeni duri pe cei care îndrăznesc să spună ceva rău despre conducerea Primăriei. Este vorba de Argenti Radu, care este „consilierul primarului responsabil cu digitalizarea și Smart City“. Faptul că noul consilier al primarului Chițac are un comportament nu tocmai potrivit pentru noua postură publică nu este de ieri, de azi. Oamenii spun că în campanie principala sa menire era să-i înjure pe toți cei care nu erau de acord cu ideile candidatului Chițac.

Acum, Radu Argenti îi face papițoi („paipițoi“ – așa cum a scris el) pe toți cei care au îndrăznit să ceară demiterea primarului pentru „simpla propunere“ a regulamentului parcărilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: