Connect with us

Administratie

Primăria Constanța caută firmă care să repare pontonul din stațiunea Mamaia

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria municipiului Constanța caută firmă care să execute lucrările de reparații la pontonul din stațiunea Mamaia, cel inaugurat în anul 2012 și care este situat în dreptul hotelului Victoria.

Denumirea achiziției anunțată pe conducerea administrației municipale este “ACHIZIȚIA LUCRĂRILOR DE REPARAȚII CURENTE LA PASARELA MARITIMĂ (ESTACADĂ) – Hotel Victoria”.

“Obiectivul pasarelă și pontoane de acostare din Stațiunea Mamaia, este amplasat la sud de Hotel Victoria, în dreptul digului de protecție contra acțiunii valurilor. Pentru asigurarea durabilității și menținerea stării tehnice și a aspectului este necesară efectuarea unor lucrări urgente de reparații curente prin care se vor remedia deficiențele constatate în luna februarie 2019”, se arată în anunțul postat pe pagina de internet a Primăriei Constanța la secțiunea “Anunțuri – achiziții publice”.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică, conform aceluiași document, la 59.021,17 lei fără TVA, iar atribuirea achiziției se va face în baza criteriului “prețul cel mai scăzut”.

Termen limită primire oferte este 16.04.2019.

Informații suplimentare: Ofertantii pot solicita clarificari anterior depunerii ofertelor, pana la data de 12.04.2019 pe adresa de e-mail nicoleta.popa@primaria-constanta.ro. Oferta se va depune/transmite pe adresa de e-mail nicoleta.popa@primaria-constanta.ro.

Informații utile! Pontonul din statiunea Mamaia este cunoscut drept o atractie turistica, a fost inaugurat la inceputul sezonului estival 2012. Pasarela porneste de pe plaja, din dreptul hotelului Victoria, inainteaza in mare pe o distanta de aproximativ 500 de metri si se finalizeaza cu un debarcader. Pentru o perioadă, imadiat după inaugurare, din acest punct turistii se pot imbarca la bordul vaporului care efectueaza plimbari regulate in largul marii. Pe timp de noapte pontonul este luminat de la un capat la altul, lucru care va permite sa va aventurati intr-o plimbare nocturna deasupra valurilor line ale marii. În această iarnă, structura de rezistență a lucrării a suferit grave probleme, iar autoritățile au decis închiderea ei. Investiţia a costat aproximativ 1,5 milioane de euro, din care Primăria Constanţa a contribuit cu 25%, restul banilor venind de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

 

Comments

comments

Administratie

PROIECTUL ”FESTIVALUL PESCARILOR – EFORIE”, LA FINAL

Adrian Cârlescu

Publicat

la data de

Scris de

Proiectul ”Festivalul Pescarilor – Eforie”, implementat de catre Primaria Orasului Eforie si finantat prin Programul Operational pentru Pescuit 2007-2013, a ajuns la finalul perioadei de sustenabilitate. Pe perioada contractului de finantare s-au desfasurat campanii de promovare la nivel național, au fost organizate in fiecare an ediții ale ”Festivalului Pescarilor – Eforie”, și a fost realizat un studiu monografic, care a tratat subiectul pescuitului în zona litoralului Mării Negre, evaluand totodata impactul campaniei de informare și a evenimentelor organizate.  

Proiectul a fost implementat ca urmare a contractului de finanțare nr. 394, din 04.12.2014, încheiat între Oraşul Eforie, în calitate de Beneficiar, și Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în calitate de Autoritate contractantă. Valoarea totală a proiectului a fost de 1.251.680.8 lei, din care cheltuielile eligibile au însumat 1.009.420 lei, iar TVA  242.260,8 lei. Proiectul a fost finanțat integral prin Programul Operaţional pentru Pescuit 2007-2013.

Proiectul ”Festivalul Pescarilor – Eforie” și-a propus următoarele obiective:

  1. Îmbunătățirea percepției în rândurile comunității cu privire la importanța economică și culturală (ca o componentă a identității locale) a pescuitului prin derularea unei campanii, la nivel național;
  2. Promovarea pescuitului și a artei culinare tradiționale la nivel național, ca resurse turistice ale orașului Eforie, prin organizarea și derularea a 2 ediții ale Festivalului Pescarilor;
  3. Informarea și educarea comunității și a turiștilor cu privire la particularitățile pescuitului în zonă și amenințările la adresa dezvoltării durabile a zonei, precum și monitorizarea impactului Campaniei de informare și a Festivalului Pescarilor, prin realizarea unui studiu și distribuirea acestuia în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Pescarilor – Eforie (septembrie 2015).

Având în vedere obiectivele proiectului, a fost implementată o campanie de promovare la nivel național utilizându-se ca mijloace de promovare televiziunea, radioul, presa scrisă și mediul online, iar în cadrul edițiilor ”Festivalului Pescarilor – Eforie” au fost organizate activități și acțiuni menite să promoveze pescuitul atât în rândurile turiștilor, cât și ale localnicilor. Astfel, au fost organizate concursuri de pescuit sportiv, seminarii tematice, expoziții și degustări gastronomice, activități educative pentru copii, concerte și spectacole de dansuri tradiționale și focuri de artificii.

Proiectul s-a desfășurat în orașul Eforie, județul Constanța, având o perioadă de implementare de 10 luni, cu termen de finalizare în luna septembrie, 2015. În acest an se încheie și perioada de sustenabilitate a proiectului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța: Se reabilitează strada Prelungirea Tulcei din cartierul Tomis Nord

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Modernizarea tramei stradale din cartierele orașului reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului Constanța.

Echipele SC Confort Urban SRL execută lucrări de reabilitare a carosabilului pe strada Prelungirea Tulcei. Ieri a fost turnat stratul de suport – binder iar astăzi se așterne stratul de uzură.

Paralel, muncitorii continuă intervențiile pe străzile Alexandru Alexandridi și Prelungirea Barbu Delavrancea din cartierul Baba Novac.

Pentru a nu îngreuna intervenția utilajelor, locuitorii orașului sunt rugați să nu parcheze mașinile în zonele în care se efectuează lucrări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța. Premii în bani și concert de colinde pentru seniorii orașului

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Universitatea „Ovidius” din Constanța, îi invită pe seniorii orașului la un concert de colinde susținut de studenții Facultății de Arte Constanța, secția Interpretare muzicală – canto. Studenții sunt coordonați de prof. univ. dr Ioan Ardelean și conf. univ. dr Nicoleta Ardelean. Vor fi acompaniați la  pian de conf.univ.dr Gabriela Oprea și asist. univ. dr Anca Săftulescu. Tinerii vor interpreta o gamă variată de colinde, atât tradiționale, cât și mai puțin cunoscute. Cei prezenți, cu siguranță, vor fi încântați. Evenimentul va avea loc joi, 19 decembrie, ora 17:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Intrarea este liberă.

Și tot pentru seniori, Primăria Constanța le va acorda premii în bani persoanelor care împlinesc 80 de ani, 90 de ani, 100 de ani, precum și cuplurilor care aniversează 50 de ani de căsătorie. Evenimentul va avea loc miercuri, 11 decembrie 2019, începând cu ora 10:00, peste 400 de seniori vor fi premiați în cadrul unei festivități care se va desfășura la Casa de Cultură a Sindicatelor. În cadrul ceremoniei organizate de Primăria Municipiului Constanța vor fi premiate 241 de persoane care au împlinit 80 de ani, 47 care au aniversat 90 de ani și 121 de cupluri care au celebrat 50 de ani de căsătorie. Sumele care se acordă sunt următoarele: 300 de lei – pentru împlinirea vârstei de 80 de ani și pentru cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie; 500 de lei – pentru împlinirea vârstei de 90 de ani. Corul Colegiului Național de Arte „Regina Maria” îi va încânta pe cei prezenți cu un program special de colinde.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: