Connect with us

Politica

Primăria Constanța caută firmă care să vopsească stâlpii de ghidare din oraș

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria municipiului Constanța caută firmă care să se ocupe de vopsirea stâlpilor de ghidare din plastic. Pe pagina de internet a administrației locale a fost postat un anunț prin care se solicită achiziția lucrărilor de confecționare, reparare și vopsire a suporților metalici (tălpici) pentru stâlpii de ghidare din plastic cu catadioptri.

Obiectul consultării îl constituie lucrările de confecționare a unui număr de 250 de bucăți de suporți metalici noi și de reparare și vopsire a unui număr de 150 de suporți metalici deja existenți.

Suporții metalici noi se vor executa, astfel: tălpicii metalici vor avea suportul de fixare a stâlpului cu catadioptrii confecţionat din  ţeavă de oţel cu dimensiunile: Ø =  140 mm, h = 200 mm, grosime 2 mm, prevăzut cu două găuri cu  Ø = 25 mm şi talpa confecţionată din tablă, formă pătrată, cu latura de 300 mm, grosime 5 mm, prevăzută în centru cu o gaură de scurgere a apei cu Ø = 25 mm;(Anexa nr.1 – Schiță); bulonul pentru fixarea stâlpului cu catadioptrii în suportul tălpicului va fi confecţionat din bară de plastic cu dimensiunile Ø = 24 mm şi L = 170 mm; aplicare un strad de grund rezistent la coroziune; aplicarea a două straturi de vopsea portocalie;

Suporții metalici existenți care solicită lucrări de reparare și vopsire presupun următoarele lucrări: aducerea la forma inițială; pregătirea suprafeţei prin îndepărtarea (răzuirea) cu şpaclu şi peria de sârmă a straturilor de vopsea exfoliate sau  a impurităţilor (pământ, noroi, etc.); înlocuirea bulonului de fixare dacă acesta lipsește sau este deteriorate; aplicare un strad de grund rezistent la coroziune; aplicarea a două straturi de vopsea portocalie.

Se solicită opinia furnizorilor cu privire la soluția lucrărilor  și valoarea, fără T.V.A., a acestora.

Data limită de transmitere a propunerii este 12 mai a.c., iar termenul limită stabilit pentru consultare este 17 mai a.c.

Orice persoană interesată are posibilitatea de a transmite oferta de preț în vederea determinării valorii estimate, cu respectarea tuturor indicațiilor din anunț. Adresa de e-mail la care sunt așteptate intențiile de a participa la execuția lucrărilor este cmarga@primaria-constanta.ro sau la sediul administrației locale din Constanța, str. M. Kogălniceanu sau la fax.: 0241/488176.

Comments

comments

Politica

PNL vrea ca ziua în care a câștigat alegerile europarlamentare să fie declarată zi de sărbătoare națională

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Premierul Florin Cîţu împreună cu mai mulți liberali au depus la Senat un proiect de lege care prevede instituirea pe 26 mai a Zilei Naţionale a Alegătorului. Pe 26 mai 2019, PNL a câştigat alegerile europarlamentare şi în aceeaşi zi s-a organizat şi referendumul prin care preşedintele Klaus Iohannis a folosit justiţia pe post de armă politică. În această zi, „autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza, la nivel naţional şi local, manifestări, campanii de informare, evenimente şi activităţi cultural-educative şi ştiinţifice consacrate conştientizării semnificaţiei dreptului de vot şi a importanţei alegătorilor şi a referedumurilor pentru democraţie şi statul de drept, precum şi informării cetăţenilor cu privire la drepturile şi procedurile electorale”, mai arată propunerea legislativă, potrivit news.ro.

„Se declară ziua de 26 mai ca Ziua Naţională a Alegătorului. Ziua Naţională a Alegătorului este o sărbătoare naţională anuală care promovează democraţia prin vot şi prin alegeri democrstice şi încurajează participarea cetăţenilor la procesele democratice şi electorale.

Senatul este prim for sesizat pe iniţiativa legislativă, decizională fiind Camera Deputaţilor.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Ultima șansă a lui Dragnea de a ieși mai devreme din închisoare. Cererea de eliberare condiționată, judecată în 15 iulie

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Cerea de eliberare condiționată a lui Liviu Dragnea va fi judecată de Tribunalul Giurgiu în 15 iulie. Magistrații Curții de Apel București au încuviințat strămutarea dosarului privind eliberarea condiționată pe motiv că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali în ceea ce-l privește, în 27 mai, când i-au respins eliberarea.

Condamnat la închisoare în dosarul angajărilor fictive la DGASPC Teleorman, Liviu Dragnea va face o ultimă încercare pentru a fi eliberat condiționat, la Tribunalul Giurgiu, după ce a reușit să îi convingă pe magistrații Curții de Apel București că judecătorii de la Tribunalul Capitalei nu au fost imparțiali când au judecat cererea de eliberare condiționată.

Sursa: B1

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Senatorul Septimiu Bourceanu, ales în funcția de președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Senatorul Septimiu Bourceanu a fost ales, astăzi, în funcția de președinte al Organizației Municipale Constanța a PNL. Alegerile au avut loc la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“. Septimiu Bourceanu a fost ales cu 281 de voturi din 283 valabil exprimate. Pe de altă parte, Viceprimarul Constanței Ionuț Rusu și prefectul Constanței Silviu Coșa au fost aleși în funcția de prim-vicepreședinte ai organizației municipale. Silviu Coșa va coordona departamentul de Strategii și Comunicare și Ionuț Rusu va conduce departamentul de Politici Publice. Vicepreședinții organizației sunt: Mihaela Andrei, Costin Avătavului, Adriana Cîmpeanu, Mihnea Drumea, Adrian Zugăiașu, Stere Hira, Sorin Mihai și Teodor Popa.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: