Connect with us

Administratie

Primăria Constanța caută o firmă care să amplaseze 18 stații pentru reîncărcarea mașinilor electrice

Publicat

la

Primăria Constanța a publicat un anunț pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice prin care caută o firmă care să amenajeze stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiu (proiectare, execuție, furnizare și montaj). Prin acest proiect, Primăria vrea să amenajeze 18 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice ȋn municipiul Constanța.

„Fiecare stație va fi formată din două puncte de reîncărcare, alimentate din același punct de livrare din rețeaua publică de distribuție, din care un punct de reîncărcare permite încărcarea multistandard în curent continuu la o putere de 50kW şi un punct de reîncarcare care va permite încărcarea în curent alternativ la o putere de 22kW a vehiculelor electrice. Staţia de reîncărcare va permite încărcarea simultană la puterile declarate. Stațiile vor fi amplasate în parcările publice existente. Fiecare stație va avea alocat un număr de 2 locuri de parcare, care vor fi marcate și evidențiate corespunzător (conform Ghid de finanţare aprobat prin Ord 760/2018 art 11 lit h).“, se arată în anunț.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 3.565.000 de lei, fără TVA, sau 4.242.350 de lei cu TVA. Banii ar urma să fie atrași din fonduri europene de la Fondul pentru mediu.

„Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehicule de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncarcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinte de judeţ dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică.“, se mai arată în anunț.

Stațiile de reîncărcare ar urma să fie amplasate în următoarele zone:

Cartier Poarta 6 (str. Brizei, lângă Piața Roșie) ;

Cartier km 4-5 (str Progresului, lângă Şcoala 33);

Șos. Industrială nr. 7 (fostul Liceu Vasile Pârvan);

B-dul 1 Decembrie 1918 (zona BCR Gară);

Aleea Daliei (zona Casa de Cultură Constanța);

Portul Tomis (loc de joacă);

Poarta 1 (parcare publică);

Parcare str. Traian (lângă Tribunalul Constanța);

Str. Răscoalei 1907 (intersecţia cu Bd. Ferdinand);

Sala Sporturilor;

Parcare Spitalul Județean Constanța (str. Nicolae Iorga);

Supermarket Mega Image (Tomis III);

Aleea Stadionului (intersecţia cu Str. Badea Cârțan, vi-a-vis de SPIT);

Faleza Nord (Str. Pescarilor);

Pavilion Expozițional (Bd.Mamaia);

Parcare Aqua Magic;

Parcare Albatros;

Aleea Megara (zona Mamaia Nord).x

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: