Conecteaza-te cu noi
spit constanta

Administratie

Primăria Constanța: „Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că nu s-a tăiat nici un arbore sănătos în Parcul Tăbăcărie și Parcul Gării“

Published

on

copac gara

Deși parcul de la Gară este măcelărit de firma care se ocupă de reabilitarea lui, Primăria spune că totul este în regulă și că cei de la Garda de Mediu au constatat că nu s-a tăiat nici un arbore sănătos în locațiile verificate, motiv pentru care nu s-a aplicat nicio sancțiune.

„Primăria Constanța derulează un proiect de reamenajare și modernizare a Parcului de la Gară, prin care se urmărește creșterea spațiilor verzi și îmbunătățirea accesibilității la elementele de cadru natural. Proiectul se derulează în baza avizelor si autorizațiilor obținute din partea instituțiilor abilitate, inclusiv cele de mediu, iar lucrările sunt efectuate conform contractului încheiat cu antreprenorul și cu normele legale în vigoare.

Referitor la informațiile vehiculate în spațiul public de către reprezentanții USR Constanța cu privire la tăierea/defrișarea unor arbori, Garda Națională de Mediu- -Comisariatul Județean Constanța a desfășurat un control în Parcul Tăbăcărie și Parcul Gării.

Astfel, în data de 18 Decembrie 2023, comisarii de mediu au verificat lucrările de amenajare peisagistică și de tăiere a arborilor afectați de condiții meteorologice severe din cele două parcuri. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat că nu s-a tăiat nici un arbore sănătos în cele două locații verificate, motiv pentru care nu s-a aplicat nicio sancțiune.

Advertisement

Aceste intervenții au fost necesare în contextul codului roșu de furtună care a afectat copacii inclinându-i ori rupând crengi din ei, obligând astfel municipalitatea să ia măsuri pentru protejarea mediului și a cetățenilor.

Arborii afectați/doborâți de furtună au fost tăiați în urma sesizărilor telefonice primite de la cetățeni și pentru punerea în siguranță a persoanelor care vizitează parcul. Acțiunile s-au desfășurat cu respectarea actelor normative privind tăierea arborilor doborâți, dezrădăcinați sau care blocau circulația pe partea carosabilă.“, spune Primăria într-un comunicat.

Imaginile, schimb, spun altceva:

Advertisement
copaci parc gara

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions