Connect with us

Politica

Primăria Constanța cumpără 28 de mașini pentru Poliția Locală. Vezi valoarea contractului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primăria Constanţa a lansat, la începutul lunii septembrie 2017, o procedură de achiziţie a unui număr de 28 de autovehicule, în sistem de leasing operaţional, cu o durată de patru ani pentru dotarea Poliției Locale. Potrivit anunţului de participare, contractul de leasing operaţional se va încheia având în vedere o distanţă totală parcursă de 120.000 km/autovehicul/48 de luni. Dea semenea, din aceleași document se mai putea desprinde și o altă informație importantă respectiv că autoritatea locală intenţionează să îi doteze pe poliţiştii locali atât cu autoturisme, cât şi cu o autoutilitară şi două autoturisme SUV 4×4. Valoarea estimată fără TVA a întregii achiziţii este de 1.886.716 lei.

Deschiderea ofertelor a fost programată pentru data de 24 octombrie, ora 16.00. Cele 28 de autovehicule se vor achiziţiona în cinci loturi distincte. Asta înseamnă: lot 1 – 12 autoturisme; lot 2 – şase autoturisme; lot 3 – şapte autoturisme; lot 4 – o autoutilitară; lot 5 – două autoturisme SUV/4X4.

Recent, Primăria municipiului Constanța a urcat pe SEAP anunțul privind atribuirea acestui contract. Este vorba despre anunțul de atribuire nr. 186145/27.07.2018 privind “Achizitia unui numar de 28 autovehicule in sistem leasing operational cu durata de 4 ani”

“Achizitionarea în sistem leasing operational cu durata de 48 luni de autovehicule pentru transport persoane, având ca scop functionarea în bune conditii a Directiei Politiei Locale din cadrul Primariei municipiului Constanta. Contractul de leasing operational se va încheia având în vedere o distanta totala parcursa de 120.000 km / autovehicul / 48 luni.Cantitate necesara: 28 autovehicule Autovehiculele vor fi achizitionate în cinci loturi distincte ale caror caracteristici sunt specificate in caietul de sarcini”, se precizează în document.

Licitația a fost una de tip deschis, iar prețul de atribuire a fost “cel mai scăzut”, cu o listă de 3 loturi.

 

Data atribuirii contractului a fost 29.12.2017. Astfel, au fost încheiate două contracte, în vaza loturilor cerute de administrația constănțeană. Pe rând, s/a încheiat contracctul nr. 165138 cu RCI Finantare Romania SRL, București, valoarea contractului fiind de 801.764,24 lei, fără TVA. Cel de-al doilea contract are nr. 165140, iar agentul economic este tot RCI Finantare Romania SRL. Valoarea acestui contract este de 382.975,57 lei fără TVA. Precizăm faptul că primul contract este asociat listei 1 a lotului de achiziții, cel de-al doilea contract având lista de loturi 3, acestea fiind stabilite în conformitate cu cerințele Primăriei Constanța. Anunțul privind atribuirea contractului a fost expediat în data de 26 ianuarie a.c., cu precizarea că finanțarea se va face din bugetul municipalității.

Comments

comments

Politica

Barna insistă cu eliminarea adresei din cartea de identitate: „Rupem această condiţionare de a deţine proprietăţi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Vicepremierul Dan Barna a explicat, în această seară, că propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor.  „Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta”, a afirmat Barna, explicând că se propune doar să nu mai existe condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu. Liderul USR afirmă că totul se rezolvă prin modificarea unei legi, deşi în realitate există zeci de legi care se referă la dovada domiciliului prin cartea de identitate.

”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (…) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (…) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Barna spune că identitatea persoanei este definită de CNP şi de celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Vot în Camera Deputaților. Directorii școlilor cu predare în limba maghiară, numiți cu avizul UDMR

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Deputații au adoptat, astăzi, o propunere legislativă care introduce în legea educației naționale obligația cunoașterii limbii minorității pentru directorii școlilor cu predare în limba minorității respective, iar numirea respectivilor directori se va face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României. În urma consultării va fi necesar un aviz scris. Legea nu prevede dacă avizul este consultativ sau obligatoriu. Inițiativa a fost adoptată, în plen, după un amendament introdus la propunerea deputatului UDMR Szabo Odon.

Textul amendamentului adoptat în plen:

„Directorul exercită conducerea executivă a unității de învățământ. În cazul unităților de învățământ cu predare integrală în limbile minorităților naționale, directorul are obligația cunoașterii limbii respective. În cazul unităților de învățământ cu secții de predare în limbile minorităților naționale, unul dintre directori are obligația cunoașterii limbii respective. În aceste cazuri, numirea directorului se face cu consultarea organizației care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităților naționale. În cazul liceelor și seminariilor teologice, consultarea se face și cu reprezentanții cultului respectiv. În ambele cazuri, în urma consultării, este necesar avizul scris, respectiv avizul/ binecuvântarea în cazul cultelor”.

În raportul comisiei pentru învățământ, introducerea acestor prevederi nu este motivată. Legea merge la Senat, în calitate de for decizional.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului ar ataca o OUG pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fabian Gyula, candidatul UDMR pentru funcția de Avocat al Poporului, a declarat, astăzi, că pensiile speciale pentru magistrați nu pot fi eliminate, în urma deciziei CCR.

“Jurispudența Curții Cosntituționale în acest domeniu este clară în favoarea magistraților. În ceea ce privește răspunsul mai nuanțat și magistrații sunt persoane fizice care au drepturi și libertăți”,a declarat Fabian Gyula.

Întrebat ce valoare are pensia sa specială, Fabian Gyula a precizat: “Nu este o pensie specială, ci o pensie de serviciu. Raportat la pensia medie este pensia mare. Peste 10.000 de lei”.

Acesta a afirmat astăzi, la audierile din Comisiile Juridice, că ar ataca la Curtea Constituţională o eventuală ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale magistraţilor.

Fabian Gyula are susținerea partidelor din coaliție pentru funcția de Avocat al Poporului.

Sursa B1

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: