Connect with us

Politica

Primăria Constanța cumpără 28 de mașini pentru Poliția Locală. Vezi valoarea contractului

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria Constanţa a lansat, la începutul lunii septembrie 2017, o procedură de achiziţie a unui număr de 28 de autovehicule, în sistem de leasing operaţional, cu o durată de patru ani pentru dotarea Poliției Locale. Potrivit anunţului de participare, contractul de leasing operaţional se va încheia având în vedere o distanţă totală parcursă de 120.000 km/autovehicul/48 de luni. Dea semenea, din aceleași document se mai putea desprinde și o altă informație importantă respectiv că autoritatea locală intenţionează să îi doteze pe poliţiştii locali atât cu autoturisme, cât şi cu o autoutilitară şi două autoturisme SUV 4×4. Valoarea estimată fără TVA a întregii achiziţii este de 1.886.716 lei.

Deschiderea ofertelor a fost programată pentru data de 24 octombrie, ora 16.00. Cele 28 de autovehicule se vor achiziţiona în cinci loturi distincte. Asta înseamnă: lot 1 – 12 autoturisme; lot 2 – şase autoturisme; lot 3 – şapte autoturisme; lot 4 – o autoutilitară; lot 5 – două autoturisme SUV/4X4.

Recent, Primăria municipiului Constanța a urcat pe SEAP anunțul privind atribuirea acestui contract. Este vorba despre anunțul de atribuire nr. 186145/27.07.2018 privind “Achizitia unui numar de 28 autovehicule in sistem leasing operational cu durata de 4 ani”

“Achizitionarea în sistem leasing operational cu durata de 48 luni de autovehicule pentru transport persoane, având ca scop functionarea în bune conditii a Directiei Politiei Locale din cadrul Primariei municipiului Constanta. Contractul de leasing operational se va încheia având în vedere o distanta totala parcursa de 120.000 km / autovehicul / 48 luni.Cantitate necesara: 28 autovehicule Autovehiculele vor fi achizitionate în cinci loturi distincte ale caror caracteristici sunt specificate in caietul de sarcini”, se precizează în document.

Licitația a fost una de tip deschis, iar prețul de atribuire a fost “cel mai scăzut”, cu o listă de 3 loturi.

 

Data atribuirii contractului a fost 29.12.2017. Astfel, au fost încheiate două contracte, în vaza loturilor cerute de administrația constănțeană. Pe rând, s/a încheiat contracctul nr. 165138 cu RCI Finantare Romania SRL, București, valoarea contractului fiind de 801.764,24 lei, fără TVA. Cel de-al doilea contract are nr. 165140, iar agentul economic este tot RCI Finantare Romania SRL. Valoarea acestui contract este de 382.975,57 lei fără TVA. Precizăm faptul că primul contract este asociat listei 1 a lotului de achiziții, cel de-al doilea contract având lista de loturi 3, acestea fiind stabilite în conformitate cu cerințele Primăriei Constanța. Anunțul privind atribuirea contractului a fost expediat în data de 26 ianuarie a.c., cu precizarea că finanțarea se va face din bugetul municipalității.

Comments

comments

Politica

Orban: Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Liderul PNL, Ludovic Orban, afirmă că demiterea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, este prioritate zero pentru PNL, în contextul în care “ultima mojicie făcută de Dragnea umple paharul”, referindu-se la faptul că Dragnea a chemat la baie un jurnalist. Orban spune că acest lucru arată atitudinea şefului PSD faţă de presa independentă, “care îndrăzneşte să critice sau să pună întrebări incomode, atitudine de cenzor comunist”, şi adaugă: “Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate. Vom face ceea ce trebuie cât de curând”.

Orban afirmă, într-o postare pe Facebook, că demiterea lui Liviu Dragnea este prioritate zero pentru PNL.

“Ultima mojicie făcută de Dragnea umple paharul. Să chemi la baie un jurnalist care te întreabă de nerealizarea promisiunilor electorale arată un comportament de interlop, de mardeiaş de la colţul străzii. Arată, de asemenea, atitudinea şefului PSD faţa de presa independentă, care îndrăzneşte să critice sau să pună întrebări incomode, atitudine de cenzor comunist”, susţine Orban.

Potrivit acestuia, devine o obligaţie morală pentru orice parlamentar să voteze “scoaterea de pe faţa Parlamentului a acestui furuncul care desfigurează imaginea forului democratic cel mai reprezentativ”.

“Zilele lui Dragnea în fruntea Camerei sunt numărate. Vom face ceea ce trebuie cât de curând”, afirmă Ludovic Orban.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat, vineri, de un jurnalist despre autostrăzile promise în programul de guvernare, Dragnea spunând că nu vrea să răspundă şi invitându-l pe jurnalist în baie.

Întrebat de jurnalistul Alex Dima de la Pro Tv dacă are un sentiment de frustrare pentru că promisiunile electorale nu au fost îndeplinite, Liviu Dragnea spune iritat: „Aşa se fac interviurile? Vii cu mine în baie?“ Liderul PSD repetă de mai multe ori această invitaţie.

sursa: news.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Calculul politic al deputatului Turcescu: Kovesi, candidat la alegerile prezidențiale

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Deputatul PMP de Constanța, Robert Turcescu, susține că evenimentele din ultimele zile ar putea constitui o trambulină spre o candidatură la prezidențiale pentru Laura Codruța Kovesi. Din acest motiv, susține parlamentarul constănțean, pentru Klaus Iohannis, președintele în funcție al României, este esențial să o împingă pe Kovesi spre funcția de procuror-șef al Parchetului European.

“Calm, la rece, pentru cine mai are ragazul sa citeasca si sa inteleaga.
Kovesi are (si) potential de candidat de succes la Presedintie. A dovedit-o in ultimele 24 de ore. E peste Ciolos si ar putea sa-i puna mari probleme lui Iohannis in primul tur daca va concura la scrutinul prezidential sustinuta de USR-PLUS. Va reamintesc ca USR a anuntat inca de acum mult timp ca va avea propriul candidat la presedintie, iar Ciolos, o spun masuratorile sociologice, nu eu, n-avea sanse intr-o competitie pe “dreapta” cu Iohannis. Dar Kovesi are. Acum, Iohannis e obligat de noua realitate sa se bata ca LCK sa fie Procuror European ca sa n-o aiba contracandidat la Presedintie. Si, probabil, o va face, desi nu prea avea chef
E foarte posibil/probabil ca LCK sa cistige postul de Procuror European, spre cosmarul pesedistilor si usurarea lui Iohannis. Dar asta nu inseamna decit o mare victorie pentru ea si cariera ei. Pentru politica romaneasca a urmatorilor ani va fi complicat, pentru ca Iohannis a aratat, din pacate, ca nu are suficienta forta sa se bata cu pesedistii. Asa ca pe viitor e foarte posibil sa (re)traim, acelasi cosmar: guvernare pesedista, cu sau fara Dragnea, si un sef de stat actionind greoi spre deloc. Plus o Opozitie strivita in Parlament de o majoritate PSD- ALDE.
Sa dea Dumnezeu sa ma insel, dar…”, scrie deputatul constănțean pe contul său de Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Deputatul Stelian Ion (USR), atac virulent la ministrul Justiției: “Tudorel Toader este un comunist sadea”

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

După ce i-a cerut ministrului Justiției să explice deiciziile din Dosarul retrocedărilor de la Constanța, deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, continuă seria atacurilor la adresa ministrului Justiției. Astfel, deputatul Ion declară, în direct la Antena 3 că Tudorel Toader este “comunist sadea”, iar argumentele sale pornesc de la “falsificarea realității”.

De altfel, imediat după intervenția televizată, deputatul Ion a postat pe pagina sa de Facebook următorul mesaj:

Câteva lucruri am avut de spus:
– Tudorel Toader este un comunist sadea, ceea ce înseamnă și că toate argumentele sale pornesc de la falsificarea realității.
– Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a fost concepută ca un mecanism odios de intimidare a magistraților.
– Televiziunea lui Dan Voiculescu promovează în general persoane cu probleme penale grave.
– Acuzațiile la adresa Laurei Codruța Kovesi mi se par stupide.

Intervenția pe care parlamentarul constănțean a avut-o, în direct, la Antena 3 o puteți urmări aici .

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: