Connect with us

Actual

Primăria Constanța cumpără servicii de proiectare pentru reabilitarea mai multor străzi. Vezi unde vrea Făgădău să deruleze ample lucrări de infrastructură!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria Municipiului Constanța anunță, prin documentul cu numărul 177348 / 21.07.2017, intenția privind elaborarea unei documentații tehnico – economice eferente obiectivelor de investiții “Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța – elaborare teme de proiectare”.

Concret, Municipalitatea a cărei activitate este coordonată de către primarul Decebal Făgădău are în vedere reabilitarea a trei zone din orașul Constanța și caută să achiziționeze servicii de proiectare. A anunțat acum ceva timp că vor intra în reabilitare și modernizare zone precum zona pietonală de pe strada Ștefan cel Mare, Bulevardul 1 Mai, cu zona cuprinsă între strada Șoseaua Mangaliei și până la sensul giratoriu care face legătura cu localitatea Cumpăna, precum și Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Exact la acest aspect se referă acest anunț al Primăriei municipiului Constanța, potrivit reprezentanților Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța. Astfel, încep procedurile pentru reabilitarea celor trei zone și este nevoie de temele de proiectare în vederea obținerii serviciilor de achiziționare.

“Proiectul se va derula cu bani de la Uniunea Europeană și presupune, așa cum domnul primar a mai spus, la reabilitarea a trei zone din municipiul Constanța. Este vorba despre strada Ștefan cel Mare cu străzile adiacente Cuza Vodă și Ferdinand, Bulevardul 1 Mai, unde este cuprinsă Șoseaua Mangaliei până la intersecția cu sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Cumpăna. Cea de-a treia component a proiectului este reabilitarea Bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Stadiul acestui proiect este cel al obținerii temelor de proiectare și achiziții de servicii”, a declarat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Constanța.

Din datele trecute pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța mai desprindem și următoarele informații:

“Municipiul Constanta are în vedere investitii majore în infrastructura de transport si zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunatatirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor si marfurilor cu scopul de a creste calitatea vietii.
Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de actiune pe termen scurt al PMUD si va fi depus spre finantare prin intermediul Axei prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 4.1 Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane.

  • Lot 1 – Elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii Acces si mobilitate pietonala în zona centrala a municipiului Constanta,altele – ELABORARE TEMA DE PROIECTARE,
    •Lot 2–Elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii “Imbunatatirea mobilitatii în municipiul Constanta, zona Bd. 1 Mai – Soseaua Mangaliei“, altele – ELABORARE TEMA DE PROIECTARE,
    •Lot 3-Elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii “Imbunatatirea mobilitatii în municipiul Constanta, între Gara CFR si statiunea Mamaia“,altele – ELABORARE TEMA DE PROIECTARE”

Valoarea estimată a acestui proiect este de 370,500 lei fără TVA, durata contractului este de 20 de zile de la data atribuirii contractului.

Principalele modalități de finanțare și plata și / sau trimitere la dispozițiile relevante sunt fonduri europene nerambursabile – Programul Operațional Regional 2014-2020  / buget de stat / buget local

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28.08.2017 16:00, iar data limită de evaluare a ofertelor este 22.09.2017 18:00.

Sursa foto: Cuget Liber

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

5 bărbați din Constanța, reținuți pentru contrabandă cu țigări

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii de la transporturi din Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat, astăzi, 10 percheziții la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de contrabandă cu tutun. 5 bărbați au fost reținuți.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea confiscării, peste 249.500 de țigarete, de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicate timbre de accizare românești.

De asemenea, în timpul efectuării perchezițiilor domiciliare, polițiștii au depistat în flagrant delict un bărbat, de 48 de ani, în timp ce ar fi oferit spre vânzare peste 10.000 de țigarete, în dreptul unui imobil, din municipiul Constanța.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de peste 137.000 de lei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, față de 5 persoane, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, aceștia fiind reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, la data de 20 martie a.c., să fie prezentați instanței de judecată, cu propuneri legale.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi bărbați din Hârșova, reținuți pentru braconaj piscicol

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții domiciliare, în orașul Hârșova. Două persoane au fost reținute.

La data de 19 martie a.c., polițiștii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova, au efectuat 2 percheziții la locuințele a 2 bărbați, bănuiți de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate.

În urma perchezițiilor domiciliare, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea confiscării, 1 barcă de tip lotcă din lemn gudronat, 4 setci de tip monofilament, în lungime de 250 de metri, 9 setci trifilare din nailon, în lungime de 390 de metri, 2 role cu fir pentru setci, în lungime de 200 de metri, 13 unelte tip vintire, 1 unealtă tip prostovol, 1 năvod și mai multe cabluri cu sârmă galvanizată și altele  cu sârmă din aluminiu.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 17.200 de lei.

Din cercetări a rezulat că persoanle în cauză ar fi folosit bunurile  la comiterea de infracțiuni de braconaj piscicol, pe fluviul Dunarea.

În cauză, polițiștii continuă cercetările față de cei 2 bărbați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și deținere a uneltelor de pescuit de către persoane neautorizate, aceștia fiind reținuți, pentru 24 de ore, și introduși în arestul IPJ Constanța.

La data 20 martie a.c., bărbații, în vârstă de 45, respectiv 50 de ani, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârșova cu propuneri legale.

În activități au fost angrenați luptători ai  Serviciului Acțiuni Speciale Constanța.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Foto) Carambol rutier pe strada Cișmelei. Două persoane au fost rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei după amiezi, în jurul orei 16.15, o femeie, de 34 de ani a provocat un carambol rutier între trei mașini, care s-a soldat cu rănirea ușoară a două persoane.

Potrivit IPJ Constanța, șoferița avea autoturismul în parcarea în spic de pe partea stângă a str. Cişmelei ( str. cu sens unic). Ea a manevrat cu spatele fără să se asigure corespunzător și a intrat în coliziune cu autoutilitara marca Fiat Ducato, care era condusă regulamentar, de un bărbat, în vârstă de 40 de ani, pe str. Cişmelei, dinspre str. Adamclisi către str. Dispensarului.

În urma impactului, aceasta a fost proiectată în autoturismul marca Renault Symbol, care se afla parcat pe partea stângă a sensului său de mers.

În urma accidentului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a unei femei, de 65 de ani, şi a unui minor, de 1 an, ambii pasageri în primul autoturism.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: