Connect with us

Actual

Primăria Constanța cumpără servicii de proiectare pentru reabilitarea mai multor străzi. Vezi unde vrea Făgădău să deruleze ample lucrări de infrastructură!

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Primăria Municipiului Constanța anunță, prin documentul cu numărul 177348 / 21.07.2017, intenția privind elaborarea unei documentații tehnico – economice eferente obiectivelor de investiții “Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța – elaborare teme de proiectare”.

Concret, Municipalitatea a cărei activitate este coordonată de către primarul Decebal Făgădău are în vedere reabilitarea a trei zone din orașul Constanța și caută să achiziționeze servicii de proiectare. A anunțat acum ceva timp că vor intra în reabilitare și modernizare zone precum zona pietonală de pe strada Ștefan cel Mare, Bulevardul 1 Mai, cu zona cuprinsă între strada Șoseaua Mangaliei și până la sensul giratoriu care face legătura cu localitatea Cumpăna, precum și Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. Exact la acest aspect se referă acest anunț al Primăriei municipiului Constanța, potrivit reprezentanților Biroului de presă al Primăriei municipiului Constanța. Astfel, încep procedurile pentru reabilitarea celor trei zone și este nevoie de temele de proiectare în vederea obținerii serviciilor de achiziționare.

“Proiectul se va derula cu bani de la Uniunea Europeană și presupune, așa cum domnul primar a mai spus, la reabilitarea a trei zone din municipiul Constanța. Este vorba despre strada Ștefan cel Mare cu străzile adiacente Cuza Vodă și Ferdinand, Bulevardul 1 Mai, unde este cuprinsă Șoseaua Mangaliei până la intersecția cu sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Cumpăna. Cea de-a treia component a proiectului este reabilitarea Bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Stadiul acestui proiect este cel al obținerii temelor de proiectare și achiziții de servicii”, a declarat Ionela Halciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Constanța.

Din datele trecute pe pagina de internet a Primăriei municipiului Constanța mai desprindem și următoarele informații:

“Municipiul Constanta are în vedere investitii majore în infrastructura de transport si zone pietonale accesibile, sigure, pentru îmbunatatirea indicatorilor privind mobilitatea persoanelor si marfurilor cu scopul de a creste calitatea vietii.
Zonele supuse temelor de proiectare propuse fac parte din planul de actiune pe termen scurt al PMUD si va fi depus spre finantare prin intermediul Axei prioritare 4 Sprijinirea Dezvoltarii Urbane Durabile a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 4.1 Promovarea unor strategii cu emisii scazute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilitatii urbane.

  • Lot 1 – Elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii Acces si mobilitate pietonala în zona centrala a municipiului Constanta,altele – ELABORARE TEMA DE PROIECTARE,
    •Lot 2–Elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii “Imbunatatirea mobilitatii în municipiul Constanta, zona Bd. 1 Mai – Soseaua Mangaliei“, altele – ELABORARE TEMA DE PROIECTARE,
    •Lot 3-Elaborare documentatie tehnico-economica aferenta obiectivului de investitii “Imbunatatirea mobilitatii în municipiul Constanta, între Gara CFR si statiunea Mamaia“,altele – ELABORARE TEMA DE PROIECTARE”

Valoarea estimată a acestui proiect este de 370,500 lei fără TVA, durata contractului este de 20 de zile de la data atribuirii contractului.

Principalele modalități de finanțare și plata și / sau trimitere la dispozițiile relevante sunt fonduri europene nerambursabile – Programul Operațional Regional 2014-2020  / buget de stat / buget local

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28.08.2017 16:00, iar data limită de evaluare a ofertelor este 22.09.2017 18:00.

Sursa foto: Cuget Liber

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Istria: Un bărbat și-a pierdut viața! S-a răsturnat cu tractorul

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, serviciul de urgență 112 a fost sunat pentru a fi solicitate forțe de intervenție la Istria. Acolo, un bărbat în vârstă de 44 de ani, care efectua lucrări agricole cu tractorul s-a răsturnat și părea a fi în stare foarte gravă.

Omul a rămas prins sub tractor și a fost scos de fratele lui, până la sosirea echipelor de salvare.

La fața locului au fost trimise de urgență elicopterul și un echipaj Saj B2 pentru a acorda o mână de ajutor.

Echipajele de salvare au încercat să îl resusciteze pe bărbat dar, din nefericire nu a răspuns manevrelor. În aceste condiții, au fost nevoiți să declare decesul tractoristului.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Doi constănțeni, prinși cu 100 kg de pește în zona lacului Sinoe

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au depistat în zona de competență doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism, aproximativ 100 kilograme de pește și 11  plase monofilament, fără documente legale.

În data de 19.10.2018, poliţiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța,  în cadrul unor activităţi informativ-operative desfăşurate în zona de competenţă, au oprit în zona Lacului Sinoe, județul Constanța, un autoturism înmatriculat în România, în care se aflau doi cetățeni români, C.R. și L.B., în vârstă de 47, respectiv 31 de ani, domiciliați pe raza judeţului Constanta.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia, 11 plase de tip monofilament în care se aflau  99.80 kilograme de peşte din specia caras, în stare proaspătă, pentru care persoanele în cauză nu deţineau documente legale.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.000 metri au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de “deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte”, “producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament” și „pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Acțiune de control în zona aeroporturilor din țară! A fost și la Kogălniceanu

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

La data de 18 octombrie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Poliţie Transporturi și a Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, poliţiştii au acţionat, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Craiova, Suceava, Constanța, Bacău şi Iaşi, pentru verificarea autovehiculelor care efectuează transport în regim de taxi.

Activitatea a vizat depistarea persoanelor care practică ilegal taximetria, a celor care acostează persoane pentru a le oferi ilegal astfel de servicii, precum şi a celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau standardul de calitate a serviciilor oferite.

De asemenea, polițiștii au verificat funcționarea corectă a aparatelor de taxat, precum și starea tehnică a autovehiculelor care efectuau activități de taximetrie.

În doar două ore, în funcție de traficul de pasageri din fiecare aeroport, poliţiştii au verificat 273 de autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 117 sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 30.000 de lei.

Dintre sancţiunile aplicate, 98 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 18 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, iar o sancțiune a fost aplicată pentru alte abateri.

Pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare. Totodată, au fost reținute 3 permise de conducere.

În acțiune au fost angrenați și lucrători ai Registrului Auto Român și jandarmi. Astfel de controale, pentru siguranța transportului public de persoane, continuă şi în perioada următoare.

Foto: Adevărul

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: