Connect with us

Administratie

Primăria Constanța face angajări la Direcția Locală de Evidență a Persoanelor. Vezi condițiile

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanţa organizează la sediul din bd. Tomis nr. 51 un concurs de promovare pentru ocuparea unei funcţii publice de conducere vacante, astfel

• Șef Serviciu Evidență Persoane, Direcția Locală de Evidență Persoane (1 post)

Condiţii:

– studii universitare absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă cu specializarea ştiinţe juridice, administrative;

– studii universitare de masterat în domeniul administraţiei publice, management, ori în specialitatea studiilor necesare ocupării funcţiei publice;

– să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;

– minim 5 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice;

– să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile legii.

Proba scrisă se va desfăşura în data de 27.11.2019, ora 10:00, iar interviul candidaţilor admişi la data de 29.11.2019, ora 14:00. Dosarele de înscriere se depun pâna la data de 18.11.2019, la sediul Primăriei Municipiului Constanţa, camera 218. Condiţiile de participare, bibliografia, actele necesare înscrierii la concurs sunt afişate la sediul instituţiei și pe site-ul www.primaria-constanta.ro.

Date de contact: tel. 0241/488137, fax 0241/488147,e-mail resurse.umane@primaria-constanta.ro.

Comments

comments

Administratie

Constanța. O clătire-mastodont cu 35 de etaje, oprită de la construcție prin votul consilierilor locali

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali au votat astăzi, în ședința de Consiliu Local, proiectul de hotărâre privind încetarea valabilității planului urbanistic de detaliu aprobat prin HCL nr. 382/2007, ceea ce înseamnă că la Poarta 2 nu se va mai ridica un mastodont de 35 etaje și s-a recâștigat un spațiu verde, spun cei de la PNL într-un comunicat de presă. Un alt punct important de pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de astăzi a fost proiectul de hotărâre privind solicitarea către Guvernul României în vederea efectuării demersurilor necesare referitoare la trecerea unor imobile din domeniul public al statului român și administrarea Ministerului Administrației și Internelor în domeniul public al municipiului Constanța. Asta înseamnă că viitorul parc tehnologic, proiect asumat de PNL și USR PLUS în protocolul semnat după alegeri, începe să prindă contur. Tot consilierii locali au votat astăzi și construcția unei străzi de la zero care va lega zona Eden de Vivo Mall. A fost aprobat de asemenea și studiul de fezabilitate pentru construirea unui adăpost nou pentru animalele fără stăpân.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Școala Gimnazială nr. 1 și Liceul Agricol din Poarta Albă vor fi dotate cu echipamente IT pentru cursuri online

Publicat

la data de

Scris de

Conducerea Primăriei Poarta Albă informează că, în urmă cu două zile, a fost semnat contractul de finanțare cu Autoritatea pentru Digitalizarea României în vederea finanțării și implementării proiectului „Achiziție echipamente IT-mobile pentru uz școlar în localitatea Poarta Albă, Componentă 1 – Apel: POC/882/2/4/Îmbunatățirea conținutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate si e-cultură/4/Îmbunatățirea conținutului digital şi a infrastructurii TIC sistemice în domeniul e-educație, e-incluziune, e-sănătate si e-cultură.“

Obiectivul general al proiectului este de a achiziționa echipamente și dispozitive IT cu ajutorul cărora se vor desfășura cursurile on-line conform ”Ordonanței de Urgență nr. 144 din 24 august 2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2”

Proiectul demarat în octombrie 2020 vizează dotarea Școlii Gimnaziale nr. 1 cu 18 laptop-uri, 18 camere web conferință, 18 proiectoare, 18 ecrane proiectie, 18 table interactive, 18 routere wireless, 427 tablete pentru elevii. De asemena, Liceul Agricol Poarta Albă va fi dotat cu cu 19 laptop-uri, 19 camere web conferință, 19 proiectoare, 19 ecrane proiecție, 19 table interactive, 19 routere wireless, 463 tablete pentru elevii înscriși în cadrul Liceului Agricol Poarta Albă.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Un nou concept de „Zilele orașului“ la Năvodari. Dumitrașcu: „Avem mulți copii talentați“

Publicat

la data de

Scris de

În acest weekend locuitorii din Năvodari sunt invitați la Zilele Orașului. Vineri și sâmbătă, de la ora 18.00, pe scena amenajată în Parcul Central a fost pregătită o sărbătoare a copiilor și tinerelor talente din oraș. Autoritățile locale spun că, având în vedere că ne aflăm în continuare sub stare de alertă, iar contextul sanitar este unul delicat și imprevizibil, am ales anul acesta să marcăm sărbătoarea orașului printr-un eveniment dedicat solidarității, tinerilor și copiilor năvodăreni, care probabil au resimțit cel mai puternic restricțiile  din ultimii doi ani. Vor avea activități culturale, artistice și sportive, piese de teatru, dansuri și recitaluri, demonstrații de arte marțiale, tombole cu premii și multe surprize, toate susținute de copii și tineri din Năvodari.

Viceprimarul Costel-Aurelian Dumitrașcu spune că Zilele Orașului sunt despre năvodăreni. În acest sens, se încearcă promovarea tinerilor talentați, dar și mișcarea. De aceea, în ultima lună au avut loc diverse competiții.

„Avem mulți copii talentați pe care doresc să îi încurajez și să îi felicit. Pentru mine este prima ediția a Zilelor Orașului Năvodari, din postura de viceprimar. Anul acesta, alături de colegii mei, am deci să organizăm zilele Orașului Năvodari…altfel. În opinia mea, zilele orașului trebuie să fie despre năvodăreni, de aceea vor urca pe scenă doar tinere talente și artiști din oraș. Vom avea activități culturale, artistice și sportive, piese de teatru, demonstrații de arte marțiale, dansuri și recitaluri, toate susținute de copii și tineri din Năvodari. Avem mulți copii talentați pe care doresc să îi încurajez și să îi felicit. Și pentru că am dorit și să promovăm mișcarea, întreaga lună am organizat diverse activități sportive, toate cu premii pe măsură: trei ediții de mers pe bicicletă și una de cross, iar zilele acestea se desfășoară alte competiții sportive: Micul baschetbalist, cupa primăverii la tenis cu piciorul, tenis de masă dar și un concurs de pescuit pentru împătimiții acestui sport. Sâmbătă seara vom premia câștigătorii iar la final avem tombole cu surprize pentru toți participanții la aceste concursuri.“, a spus viceprimarul Dumitrașcu.

Invitație la mișcare!

Toți copiii pasionați de baschet din orașul Năvodari sunt așteptați sâmbătă, 31 iulie, de la ora 09.00, la evenimentul sportiv ”Cupa Micul Baschetbalist”, organizat de Primăria Orașului Năvodari în Parcul Țara Piticilor. Copiii participanți vor fi provocați la jocul sportiv ”Obligatea”, sub atenta supraveghere a antrenorilor de baschet de la Clubul Sportiv Năvodari. Toți copiii participanți la evenimentul sportiv vor fi premiați cu medalii, cupe și tricouri, iar cei mai buni vor primi și mingi de baschet.

Concurs de pescuit pe Lacul Tașaul! Premii speciale pentru cei mai împătimiți

Toți pescarii amatori din orașul Năvodari sunt invitați la concursul de pescuit ”Peștișorul de aur”, organizat de Primăria Orașului Năvodari sâmbătă, 31 iulie, ora 06.00, pe Lacul Tașaul (lângă Cherhanaua Tașaul). Toți participanții vor fi premiați cu medalii și tricouri și vor fi înscriși automat la o super tombolă cu premii constând în articole de pescuit. Cei mai buni trei participanți vor fi premiați cu mulinete, lansete, scaune de pescuit, trusă de pescuit, nadă de pescuit. Surprizele nu se opresc aici: două premii speciale sunt pregătite pentru ”Cea mai mare captură” și ”Cel mai vârstnic pescar al orașului Năvodari”!

Programul evenimentului:

Vineri – 30 iulie

18.00 – 18.15 – Deschidere Trupa de teatru Paradox Company – coord. Latip Abdul-Cair

18.15 – 18.30 – Teatru Casa de Cultură Năvod Art – Liliana Cazan

18.30 – 19.10 – Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi”: Petrica Steluța, Camelia Popescu, Isabella Guzu (interpretare, folk)

19.10 – 21.30 – Școala de muzică ușoară ”MC Music” (65 elevi)

21.30 – AS Studio Ballet&Dance – 2 trupe dans (AS Dance, Fresh Crew); interpretare muzică ușoară: Adelina Popa, Miruna Dan, Cristina Olteanu, Alessia Sana, Diana Damian

Sâmbătă, 31 iulie

18.00 – 18.15 – Demonstrații Aikido, profesor: Gabriel Vasu

18.15 – 18.30 – Demonstrații Kempo, profesor: Ică Jipeanu

18.30 – 19.45 – Școlile Gimnaziale ”George Enescu”, ”Grigore Moisil”, ”Tudor Arghezi” – interpretare muzică populară, elevi: Iuliana Piștea, Maria Ciornea, Beatrice Roșca, Alexia Luchia, Aura Maria Șerban

19.45 – 20.00 – Denisa Luncan, interpret muzică ușoară și muzică populară

20.00 – 20.15 – Mazo Music Academy (7 elevi)

20.15 – 20.30 – Ioana Paravan, Ioana Ciotir, Răzvan Decu – interpreți muzică ușoară și muzică populară

20.30 – 20.45 – Moment artistic 3 elevi ai Școlii de pian a compozitorului și instrumentistului George Călin

20.45 – 21.00 – Ansamblul Lipovenesc

21.00 – 21.15 – Premiere câștigători competiții sportive organizate de Primăria Orașului Năvodari

21.15 – 21.30 – Tombolă premii

21.30 – 21.45 – Mădălina Modruj, muzică ușoară

21.45 – final – Ionela Maricaș, muzică populară

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: