Connect with us

Societate

Primăria Constanța face bilanțul furtunii de sâmbătă. Câte intervenții au fost și unde puteți semnala problemele

Publicat

la

Primăria Municipiului Constanța a continuat ieri noapte și astăzi acțiunile de eliberare a carosabilului și spațiilor verzi de copacii sau crengile căzute în timpul furtunii de sâmbătă seară și remediere a avariilor produse.

Mai multe echipe formate din angajați ai administrației locale, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiști locali, lucrători ai societăților contractate pentru întreținerea spațiilor verzi sau salubritate și ai SC Confort Urban, administratorul drumului public din municipiul Constanța, au acționat în permanență pentru rezolvarea tuturor problemelor.

Astfel, până în momentul de față a fost rezolvată sesizarea privind acoperișul luat de vânt de pe strada Adamclisi și s-a intervenit pentru tăierea și degajarea carosabilului sau aleilor de copacii sau crengile căzute pe B-dul Tomis nr.324 A,bl.DT2; B-dul Tomis nr.328; B-dul Tomis nr.326,Bl.N2,Sc.D; B-dul Tomis nr.340,Bl.C1 și C2; Str. Soveja nr.44; Str. Constantin Brătescu; Str. Prelungirea Traian, Casa Căsătoriilor; Str. Maramureș cu str. Crișana; Str. Theodor Burada colț cu B-dul I.C.Brătianu; Str. Mureșului nr.11; B-dul. Alexandru Lăpușneanu nr.114,bl.X1; Statuia Mihai Eminescu; Str.Traian – Muzeul Marinei; Aleea Lupeni; Str. Traian – Trezorerie; Str. Călugăreni nr.6; Str. Mihai Viteazu nr.67; Str. Mircea cel Bătrân (Zona Tomis II); Str. Adamclisi.

A fost repus în funcţiune semaforul de la intersecția străzii Cumpenei cu bulevardul Aurel Vlaicu.

Echipele Primăriei Constanța lucrează în ture, iar intervențiile în teren continuă până la rezolvarea tuturor sesizătorilor ori situațiilor întâlnite în teren. Rugăm constănțenii să manifeste înțelegere față de echipele întâlnite în teren.

Facem din nou apel către constănțeni, agenți economici și asociații de proprietari să semnaleze permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055

Dispecerat Direcţia Generală Poliția Locală – 0241/484205, sau pe WhatsApp, la numărul 0799606142

Dispecerat Serviciul Protecţie Civilă, Securitate, Sănătate în Muncă şi Situaţii de Urgenţă – 0737552271.

Comments

comments

Societate

Spitalul Județean Constanța, premiat pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu AVC

Publicat

la data de

Scris de

Secția Clinică Neurologie a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”  Constanța a primit, din partea Organizației Europene de Stroke (AVC), premiul Angels, categoria „AUR”, pentru rezultatele obținute în tratamentul pacienților cu atac vascular cerebral (AVC).

”De la sfârșitul anului 2018, de când derulăm programul de tromboliză și până în prezent, am efectuat aproape 200 de trombolize.  În majoritatea cazurilor evoluția a fost favorabilă iar pacienții noștri au acum o viață aproape de normalitate și asta datorită implicării întregii echipe din secția de Neurologie  dar și a colegilor din zona de Urgență și de la Radiologie. Distincția primită este defapt o recunoaștere a muncii de echipă, o dovadă a faptului că împreună putem  face mult bine!”, a precizat conf. univ. dr. Any Docu Axelerad, medic șef de secție.

Doar 11 unități medicale din țara noastră au fost premiate de către Organizația Europeană de Stroke  în acest an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța fiind una dintre ele.  Participarea la astfel de acțiuni le oferă medicilor posibilitatea de a identifica cele mai bune practici și de a împărtăși cunoștințe care îi vor ajuta să implementeze cele mai bune și noi  tratamente în domeniu.

”Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța susține inovația și ia în permanență toate măsurile astfel încât unitatea medicală să fie pregătită non stop să acorde asistenţă în cazurile de atac vascular cerebral și să aducă la cele mai înalte standarde tratamentul necesar acestei categorii de pacienți.”, a menționat Crina Kibedi, purtător de cuvânt al unității medicale.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

(VIDEO) A murit celebrul compozitor grec Vangelis

Publicat

la data de

Scris de

Vangelis Papathanassiou, cunoscut publicului internațional ca „Vangelis”, a murit marți la vârsta de 79 de ani, transmite ekathimerini.com, citat de digi24.ro.

Compozitorul a devenit cunoscut cel mai bine după câștigarea premiului Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră în 1981 cu filmul „Carele de foc” („Chariots of Fire”) și pentru compunerea muzicii la filmul „Blade Runner”, regizat de Ridley Scott.

El a mai compus muzică pentru filme ca „Revolta de pe Bounty” („The Bounty”) și „1492: Cucerirea paradisului” („1492: Conquest of Paradise”).

Vangelis a murit marţi seara, potrivit agenţiei de presă elene ANA, care a citat un anunţ al biroului avocaţilor artistului, fără a preciza cauza decesului, conform Agerpres.

Comments

comments

Continuă să citești

Societate

Grup de Luptă al NATO în România. Franța va disloca un detașament de apărare antiaeriană la Capu Midia

Publicat

la data de

Scris de

Grupul de Luptă al NATO (Battle Group Forward Presence – BGFP) din România se constituie, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

Constituirea grupurilor de luptă (Bulgaria, România, Slovacia și Ungaria) se înscrie în setul mai larg de măsuri adoptate de NATO pentru consolidarea posturii de descurajare și apărare pe termen mediu și lung, ca urmare a conflictului militar declanșat de Federația Rusă în Ucraina.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance („Spearhead”) al Forţei cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat al NATO (VJTF), va forma BGFP pe teritoriul național, integrând, rotațional, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos. Forțele principale ale BGFP vor fi dispuse în Centrul Național de Instruire Întrunită din Cincu unde vor executa misiuni și activități de instrucție alături de structuri ale Armatei României.

Totodată, Franțaa va disloca un detașament de apărare antiaeriană în Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia.

BGFP va conduce la creșterea cooperării militare a României cu Franța și, implicit, la creșterea securității spațiului euro-atlantic pe flancul estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de reacție în contextul crizei din regiunea Mării Negre.

Foto: Facebook MApN

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: