Connect with us

Administratie

Primăria Constanța, fermă cu locuitorii din Faleză Nord: strada Unirii rămâne cu sens unic!

Tatian Iorga

Publicat

la

Constănțeanul care a strâns peste 400 de semnături de la locuitorii din Faleză Nord și pe care le-a depus la Primărie cu scopul de a se reveni asupra deciziei privind introducerea sensului unic pe strada Unirii s-a întâlnit, astăzi, cu unul șefii administrației publice locale. Marian Pascovici, cel care a strâns semnăturile, se aștepta să fie primit de primarul Decebal Făgădău, dar a stat de vorbă viceprimarul Dumitru Babu. El a scris, pe Facebook, că a ieșit dezamăgit de la întâlnirea cu Babu.

„Azi am intrat în audiență, nu la dl primar, ci la domnul vice primar Babu care ne-a dat următoarele răspunsuri:

  1. Strada Unirii rămâne cu sens unic , pentru acomodare maxim 60 zile,
  2. Primăria vă avea un observator de trafic pentru a confirma sau infirma această decizie, dar că nu sunt oameni pentru a face acest lucru, așa că se bazează pe cetățeni să le transmită nemulțumirile sau mulțumirile pe toate canalele disponibile
  3. Biroul Poliției Circulație vă decide dacă trebuie să nu schimbat sensul unic
  4. Măsură este luată pentru fluidizarea traficului pe strada Unirii și pentru siguranță pietonilor
  5. Momentan s-au sistat marcajele pentru parcare și Primăria așteaptă un feedback din partea cetățenilor pe canalele de comunicare e-mail , pagina facebook, telefon.

Concluzia domnului vice primar Babu: cele peste 400 de semnături ale cetățenilor au fost date la supărare de către cetățeni, doar pentru că Primăria le-a stricat rutina, dar se vor obișnui… daca însă primesc în continuare petiții și reclamații pe site-ul primăriei, depuse personal la punctele lor de lucru, sau pe pagina de facebook este posibil să tina cont de ele și să revină traficul pe ambele sensuri… deci SPOR LA RECLAMAT ȘI SESIZAT în continuare“, se arată în mesajul lui Pascovici.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

(document) Primarii de municipii se plâng că nu au bani pentru montarea dispozitivelor cu soluţie dezinfectantă la intrările în blocuri

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Asociaţia Municipiilor din România (AMR) a trimis o scrisoare către premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne, Marcel Vela, prin care anunţă că autorităţile publice nu deţin resursele financiare, materiale şi umane pentru a monta dispozitive cu soluţii dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuinţe şi solicită ca această măsură prevăzută în Ordonanţa Militară numărul 4 să fie realizată de către asociaţiile de proprietari.

Primarii de municipii solicita emiterea în regim de urgență a actelor normative care să asigure autorităților publice locale instrumentele și resursele necesare:

  1.  Efectuarea rectificării bugetare și alocarea de fonduri în regim de urgență municipiilor și orașelor, avand în vedere că suspendarea/încetarea activității unor agenți economici va duce la diminuarea drastică, începând cu această lună, a alimentării cu sume provenite din impozitul pe venit (IV) la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale, iar amânarea plății impozitelor și taxelor locale până la data de 30 iunie, măsură benefică pentru populație, afectează substanțial bugetele locale.
  2. Reglementarea posibilității ca APL să efectueze achiziţii directe de bunuri, servicii și lucrări necesare combaterii epidemiei COVID-19, pe perioada stării de urgenţă, fără aplicarea legislaţiei în domeniul achiziţiilor publice/sectoriale.
  3. Revizuirea prevederilor art.6 alin. 1 din OM nr. 4/2020, în sensul responsabilizării asociațiilor de proprietari în ducerea la îndeplinire a acestei obligații, cu sprijinul autorităților publice locale.

Iată documentul:

AMR Guv OM4

sursa foto: ziare.com

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăriile, obligate să monteze dispozitive cu dezinfectant la fiecare intrare în bloc

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul de interne, Marcel Vela, a anunțat duminică seara că prin ordonanța militară 4, autoritățile administrației publice locale trebuie să asigure montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările în blocuri. De asemenea, pe scara blocurilor trebuie făcută dezinfecție periodică. Măsura se aplică de marți, 31 martie 2020.

„Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune. Măsura se aplică începând cu data de 31 martie 2020”, prevede textul Ordonanței militare 4.

Deși măsura este lăudabilă, mulți se întreabă cum va fi pusă în aplicare. Asta în condițiile în care procedura de achiziționare a dispozitivelor pentru dezinfecție nu este ușor de pus în aplicare. Printre cei care au ridicat întrebări se numără și consilierul local din Năvodari al PMP Costel-Aurelian Dumitrașcu.

„Unde se vor găsi atâtea dispozitive necesare în toată țara? Cine se va ocupa constant de umplerea lor? Cu cât se vor vinde încă de a doua zi pe olx?“, se întreabă Dumitrașcu.

Dincolo de aceste întrebări, este interesant de văzut în ce măsură autoritățile vor reuși să monteze dispozitive la fiecare de bloc, într-un timp așa scurt. Asta în condițiile în care, spre exemplu, numai în municipiul Constanța sunt 4.500 de scări de bloc. Măsura, anunțată într-un cadru general, nu a fost pregătită din timp, logic și eficient. Reprezentanții asociațiilor de proprietari se tem că există riscul ca aceste dispozitive să dispară la scurt timp după ce au fost montate.

Sursa foto: facebook.com/pg/PrimariaConstanta

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Mangalia. Nicu Moroianu îi aduce acuzații grave lui Cristian Radu. Vezi despre ce e vorba

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul local din Mangalia Nicolae Moroianu atrage atenția prefectului Constanței, George Niculescu, asupra unei situații care poate scăpa de sub control la Mangalia. Moroianu îl acuză, într-o postare pe Facebook, pe primarul Cristian Radu că nu este capabil să gestioneze corect singurul caz de infectare cu COVID 19 din localitate. Este vorba despre o femeie care este internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța și a cărei soț a mers la spital cu copilul mințind că nu este contact cu o persoană cu coronavirus. Mai mult, Moroianu atrage atenția asupra faptului că primarul a inventat venituri de cinci ori mai mari decât anul trecut, ca să poată angaja tot felul de cheltuieli descreierate.

„Primarul Mangaliei ar vrea să închidă granițele județului Constanța, după cum a declarat presei, însă nu este capabil să gestioneze corect singurul caz de infectare cu COVID 19 din localitate. Concitadina noastră care s-a întors din străinătate infectată cu noul Coronavirus locuiește împreună cu familia sa într-un bloc social din Neptun C9 care aparține Primăriei. Ați citit bine, proprietarul imobilului este chiar Primăria Mangalia. De când s-a întâmplat această situație, nimeni de la Primărie nu s-a dus să arunce un ochi, să schimbe o vorbă cu vecinii, să dea o zeamă de clor pe balustradele posibil infectate. De două zile am vorbit cu numeroși locatari din acest bloc, în care există și un tronson cu locuințe private. Locatarii nu mai au liniște. Sunt speriați, își fac griji pentru sănătatea și pentru viața lor. Cei mai mulți și-au refăcut filmul ultimelor zile. Au rememorat locurile pe unde au fost, de câte ori și-au întâlnit vecina care avea să fie testată pozitiv, de câte ori copiii lor s-au jucat cu copilul doamnei sau de câte ori au dat mâna cu soțul acestei doamne, soț despre care încă nu știu dacă este negativ sau pozitiv. Vorbim despre oameni aflați în stare de depresie, care nu îndrăznesc să iasă din casele lor, chit că unii dintre ei nu mai au alimente. Ce face în tot acest timp primarul orașului nostru? Mai nimic! Face declarații că ar trebui închis județul. Face plângeri penale celor care îl critică, chiar daca el nu s-a autoizolat la întoarcerea din Bologna! Și a mai făcut proiecții bugetare în care a băgat din pix venituri cu 500% mai mari decât anul trecut. Vă dați seama, la ce criză economică ne paște, inconștientul ăsta a inventat venituri de cinci ori mai mari decât anul trecut, ca să poată angaja tot felul de cheltuieli descreierate…..??!!

Având în vedere că primarul nostru este așa cum este, fac un apel la prefectul județului Constanța, domnul George-Sergiu Niculescu, să analizeze posibilitatea organizării unei testări la blocurile din Neptun, fix după modelul care se aplică în București la această oră. Răspândirea comunitară a virusului nu este o glumă.

Este un necaz mare, se poate întâmpla oricui și doresc doamnei si familiei sale multă sănătate! Domnule Prefect, vă rog să tratați cu maximă responsabilitate această problemă!“, a notat Nicolae Moroianu.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: