Connect with us

Administratie

Primăria Constanța invită asociațiile neguvernamentale pentru a rezolva problema câinilor fără stăpân

Publicat

la

După ce în urmă cu o zi, primarul Constanței, Vergil Chițac, a anunțat că nu se mai capturează niciun câine pentru că adăpostul public este plin, viceprimarul Ionuț Rusu a spus, astăzi că vor fi organizate întâlniri online cu cetățenii și orice asociație pentru a găsi soluții.

„Când ne gândim la administrația locală, avem în minte serviciile pe care le punem la dispoziție cetățenilor. Dar orașul are și locuitori patrupezi, suflete de care trebuie să avem grijă. Sunt iubitor de animale și de fiecare dată, mai ales în prag de iarnă, mă gândesc la cățeii care nu au adăpost. Primăria are datoria să se implice în această problemă, în primul rând pentru siguranța cetățenilor și în al doilea rând pentru ființele nevinovate care trăiesc din mila oamenilor. Împreună cu primarul Vergil Chițac, îi invităm pe constănțenii iubitori de animale să intrăm în dialog pentru a găsi cele mai bune soluții de a avea grijă de prietenii noștri necuvântători. Voi organiza un zoom meeting cu cetățenii și orice asociație care dorește să se implice în subiect. Obiectivul este să strângem cât mai multe idei, să le prioritizăm și să le punem în plan pe cele mai bune cât mai repede. Iarna bate la ușă și trebuie să ne mobilizăm să facem ce putem mai bine să fim buni cu toate sufletele aflate în nevoie. Problema câinilor fără stăpân nu va mai fi ignorată, e o prioritate și împreună o vom rezolva cu blândețe, cu implicare și cu idei bune din partea constănțenilor. Voi reveni cu detaliile pentru întâlnirea de pe zoom și până atunci, îi rog pe iubitorii de animale să nu ezite să îmi scrie pe adresa de mail ionut.rusu@primaria-constanta.ro.”, a spus Rusu.

Comments

comments

Administratie

Primăria Constanța „va desena“ o nouă parcare în cartierul Inel II

Publicat

la data de

Scris de

Amplasamentul situat pe aleea Berzei, în dreptul blocului LV20 se transformă într-o parcare rezidențială modernă, spune Primăria Constanța. În fapt, este vorba de o banală parcare la sol unde echipele SC Confort Urban vor interveni mâine cu utilaje pentru turnarea asfaltului și trasarea marcajelor rutiere.

„Terenul eliberat de garaje a fost pregătit în vederea asfaltării prin lucrări de excavare, acoperire cu mai multe straturi de pietriș și compactare. De asemenea, au fost montate borduri pentru a delimita suprafața carosabilă. Pentru ca lucrările de asfaltare să se desfășoare în condiții optime, accesul autovehiculelor va fi restricționat mâine, în intervalul orar 07:30-15:30. Echipele administratorului drumului public vor distribui materiale informative pentru a semnala lucrările edilitare. În acest sens, facem apel către conducătorii auto să NU staționeze autovehiculele în zona în care se asfaltează pentru a evita ridicarea mașinilor. Totodată, participanții la trafic sunt rugați să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulație și semnificația mijloacelor de semnalizare rutieră.“, precizează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu, despre regulamentul parcărilor: „O administrație trebuie să guverneze pentru oameni nu să îi jecmănească“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Vergil Chițac și colaboratorii săi apropiații săi au introdus un regulament al parcărilor care a devenit în scurt timp celebru în toată țara. Și asta din cauza taxelor uriașe impuse pentru plata parcării, mult peste puterile financiare ale cetățenilor. Spre exemplu, parcarea în stațiunea Mamaia pentru 24 de ore costă aproape cât o noapte de cazare, undeva în jurul sumei de 100 de lei. Imaginați-vă că un turist vine cu familia la mare și să o săptămână în Mamaia, pentru care va plăti aproximativ 700 de lei. De asemenea, alde Chițac și compania au introdus tarife uriașe la parcare și în cartiere, spre exemplu în zonele CET sau Km 4-5, unde trăiesc multe familii care au venituri minime și care trebuie să scoată din buzunar sute de lei pe lună pentru a plăti parcarea.

Fostul viceprimar al orașului Costin Răsăuțeanu critică regulamentul parcărilor din Constanța și spune că, în momentul de față, orașul este condus de o administrație PUERILĂ.

„Nu își înțelege rolul fundamental pe care îl are: să guverneze pentru oameni! Și în interesul lor! Nu să îi jecmănească de bani la propriu, așa cum se întâmplă cu regulamentul de parcare. Constănțenii s-au trezit că trebuie să plătească parcarea în tot orașul! Chiar daca își plătesc taxele și impozitele la zi! Tarifele de parcare sunt ridicol de scumpe, de altfel, întregul plan al parcării este gestionat stângaci. Turiștii sunt confuzi, operatorii din turism se plâng că tot mai mulți turiști spun că nu vor reveni în stațiunea Mamaia. Constanța trebuie să arate ca un oraș primitor și prietenos, iar administrația locală trebuie să gândească măsuri care să atragă turiștii! Nu să îi îndepărteze!“, spune Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Viceprimarul Cocargeanu: „Nu mai trebuie făcute cârpeli cu materiale ieftine la nivelul unităților de învățământ“

Publicat

la data de

Scris de

Viceprimarul Florin Cocargeanu a declarat, după vizita la mai multe unități de învățământ, că au fost demarate lucrări de renovare și modernizare.

„Pentru că îngrijirea infrastructurii școlare intră în sarcina administrației locale, după încheierea anului școlar, au fost demarate lucrări de renovare și modernizare la multe unități de învățământ din municipiul Constanța. Doresc să urmăresc îndeaproape stadiul lucrărilor, așa încât voi face vizite periodice acolo unde acestea au loc. Am fost la Grădinița 34 din cartierul Medeea și la sălile de sport ale liceelor “George Călinescu” și Energetic. Toate cele trei locații sunt spații improprii pentru a găzdui activități educaționale: grădinița va fi renovată integral, mirosul de mucegai care există acum în unele săli fiind de nesuportat. Cele două săli de sport, vestiarele și grupurile sanitare anexe sunt nerenovate de ani buni, se pot observa cârpeli, materiale ieftine, condiții intolerabile pentru un municipiu de talia Constanței. Consider că fotografiile sunt foarte elocvente cu privire la situația actuală, îmi doresc ca atunci când lucrările vor fi finalizate aceste imobile să ofere standardele pe care elevii și cadrele didactice le merită și le așteaptă.“, spune viceprimarul Florin Cocargeanu.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: