Connect with us

Administratie

Primăria Constanța pune la bătaie 2,6 milioane de lei pentru alimentarea cu energie a stațiilor de încărcare a autobuzelor electrice

Publicat

la

Primăria Constanța a urcat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice un anunț prin care caută o firmă care să asigure alimentarea cu energie electrică a stațiilor de încărcare a autobuzelor electrice care vor intra în dotarea CT BUS. Valoarea bugetului pentru acest proiect se ridică la 2.682.729 de lei.

„Serviciul de intocmire a SF, DTAC, PT, DE, POE, verificare proiect, asistenta tehnică și a executiei instalațiilor de utilizare – coloane electrice alimentare, punctelor de conexiune și montare a stațiilor de reîncărcare aferente proiectului „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 12 m.l.” și „Achiziție de mijloace de transport public – autobuze electrice cu lungimea de 10 m.l.” LOT 1 Locație strada Cișmelei cap linie CT BUS LOT 2 Locație strada Theodor Burada/Gării cap linie CT BUS LOT 3 Locație strada Industrială garaj CT BUS

  1. Locație strada Cișmelei cap linie CT BUS

COD CPV:45310000-3 – Lucrări de instalații electrice (Rev.2)

VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:529.000,00 RON

  1. Locație strada Theodor Burada/Gării cap linie CT BUS

COD CPV:45310000-3 – Lucrări de instalații electrice (Rev.2)

VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:778.500,00 RON

  1. Locație strada Industriala garaj CT BUS

COD CPV:45310000-3 – Lucrări de instalatii electrice (Rev.2)

VALOAREA ESTIMATA FARA TVA:1.375.229,00 RON“, se arată în anunțul publicat de Primăria Constanța pe e-licitatie.ro.

Amintim că, în urmă două săptămâni, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, și reprezentanții S.C. New Kopel Car Import S.R.L au semnat contractul de furnizare autobuze electrice și stații de încărcare electrice. În cadrul proiectului „Achiziție mijloace de transport public – autobuze electrice 12 metri”, vor fi furnizate 20 de autobuze electrice cu lungimea de aproximativ 12 metri, 20 de stații reîncărcare lentă și 5 stații de încărcare rapidă. Durata contractului este de 24 de luni de la semnare. Durata medie de viață a unei baterii este de 8 ani. La semnarea contractului de furnizare a autobuzelor electrice a participat și Bogdan Niță, director al CT BUS. Pe pagina sa de Facebook, el a precizat că licitația a fost câștigată de o companie care va livra autobuze BYD de 12 metri și stațiile necesare pentru încărcarea rapidă în cap de linie și încărcarea lentă în baza CT BUS. Bogdan Niță a precizat că autobuzele BYD vor reconstitui prima axă electrică din transportul public constănțean modern:

Traseul 100 – Gară – Sat Vacanță: 12 autobuze

Traseul 100C – Gară – Carrefour: 4 autobuze

Traseul 43M – Gară – VIVO: 4 autobuze

Proiectul început de mai bine de 2 ani continuă cu licitația pentru 21 de autobuze electrice de 10 metri care se află în faza de evaluare a ofertelor.

Comments

comments

Administratie

Chițac: „În viziunea mea, parcările rezidențiale trebuie licitate“

Publicat

la data de

Scris de

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a lăudat, astăzi, într-o conferință de presă, că a reușit să adune la masă tot spectrul politic din Consiliul Local pentru a da o nouă formă regulamentului parcărilor. Deși s-a opus din răsputeri modificării acestuia, Chițac a afirmat cu nonșalanță că nu a spus că actualul regulament al parcărilor are o formă foarte bună. Chițac a spus că nouă formă a regulamentului parcărilor va fi urcată spre consultare publică săptămâna viitoare, iar apoi supusă aprobării Consiliului Local. Primarul a mai spus că, totuși, are o nemulțumire legată de faptul că, în viziunea sa, parcările rezidențiale trebuie licitate.

El a mai spus că, toți banii strânși din parcări vor fi cheltuiți tot pentru parcări.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Răsăuțeanu taxează dur ipocrizia lui Chițac: „În 2020 susținea sistemul centralelor de cartier. Acum vrea un CET nou“

Publicat

la data de

Scris de

Liderul consilierilor PSD, Costin Răsăuțeanu îl taxează dur pe primarul Vergil Chițac și îl acuză de ipocrizie, atât pe el, cât și pe liberali. Răsăuțeanu afirmă că, în campania electorală din 2020, candidatul Vergil Chițac susținea că singura soluție pentru încălzirea apartamentelor în municipiul Constanța este sistemul centralelor de cartier.

„Le găsise și locația: structura actualelor puncte termice. Așa după cum era notat în programul său electoral. Program care a dispărut de Altfel, șters fiind de pe site-ul primarului în exercițiu! Mai mult decât atât, candidatul Vergil Chițac înfiera cu mânie liberală soluția pe care administrația PSD a prezentat-o încă din 2019, respectiv construcția unui CET nou cu instalații de cogenerare! Ca să nu mai amintim și faptul că, la acel moment, PNL a votat împotriva propunerii social – democraților.

În 2022, mai precis în cadrul ședinței extraordinare desfășurată ieri, primarul Vergil Chițac în postură de inițiator (!!!) a supus votului proiectul „Sursă de producţie energie utilă termic şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă, în municipiul Constanţa“. Adică fix ce hulea cu doar doi ani în urmă! Așa cum au procedat și liberalii. Cei care, ieri, l-au votat!

Drept este că acum au fost supuse votului și cheltuielile  legate de proiect în vederea depunerii acestuia în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă. La fel de adevărat este, însă, și că banii din PNRR sunt acolo, dar nu ajung în visteria municipiului dacă administrația publică locală nu știe cum să-i acceseze. Iar până acum, administrația Chițac nu a dat dovadă de prea multă pricepere în accesarea de fonduri!“, spune Răsăuțeanu.

„Astăzi (ieri, n.r.) s-a votat un proiect extrem de important pentru Constanța și constănțeni: am trecut într-o nouă etapă a Strategiei de termoficare în sistem centralizat a municipiului Constanța, inițiată de PSD în 2019. Se pare că, până la urmă, soluția PSD a fost una foarte bună, având în vedere faptul că actualul primar o preia și o pune în practică. Trebuie să nu se greșească atunci când se va depune proiectul pentru a primi finanțare. În același timp, trebuie să ne mișcăm repede pentru a nu pierde oportunitatea finanțării prin PNRR. Banii sunt acolo, dar trebuie să știm cum să îi accesăm. Altfel putem să îi pierdem definitiv.

Prețul enorm pe care îl plătesc astăzi constanțenii pe gigacalorie poate să scadă semnificativ, dacă lucrurile se vor mișca rapid și cum trebuie. Constănțenii nu mai pot aștepta ani de zile pentru ca prețul gigacaloriei să scadă și să ajungă la un nivel acceptabil”, mai afirmat Costin Răsăuțeanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Primăria Constanța va cheltui 1,2 milioane de lei pe muzică de petrecere. Evenimentele vor avea loc în perioada 2 – 4 septembrie

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța caută o firmă care să organizeze evenimentele din perioada 2 – 4 septembrie 2022, care vor avea loc în parcarea de la Plaja Modern. Este vorba despre un spectacol de muzică românească lăutărească și de petrecere, precum și cele ale etniilor. Recitalurile vor fi susținute de artiști, orchestre, tarafuri și ansambluri.

Valoarea totală estimată a acestui spectacol 1.091.230 de lei fără TVA sau 1.298.563 de lei cu TVA.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: