Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primăria Constanța reia demersurile de externalizare a unor servicii juridice. Contractul inițial era pregătit pentru avocata Tușa

Published

on

Primarul Constanței, Vergil Chițac, propune consilierilor locali aprobarea proiectului de hotărâre privind aprobarea achiziției serviciilor de asistență și reprezentare juridică în vederea apărării intereselor Municipiului Constanța prin primar, ale Primarului municipiului Constanța și ale Consiliului local al municipiului Constanța, precum și împuternicirea primarului municipiului Constanţa în vederea semnării contractelor având ca obiect servicii de asistență și reprezentare juridic. Concret, contractele de reprezentanță juridică au fost împărțite în trei loturi. Primul lot are o valoare de 483.600 de lei, fără TVA, sau 575.484 de lei cu TVA, al doilea lot de reprezentare juridică are o valoare de 332.100 de lei, fără TVA, sau 395.199 de lei cu TVA, iar al treilea lot are o valoare de 272.600 de lei, fără TVA, sau 324.394 cu TVA. În total, Chițac vrea să ofere contracte unor case de avocatură în valoare totală de 1.295.077 de lei cu TVA.

Această nouă încercare a lui Chițac de a angaja case de avocatură vine la o lună după ce primarul Constanței a eșuat în tentativa de a-i convinge pe consilierii locali de a aproba un proiect de asistență și reprezentare juridică prin care fostul membru al PNL și apropiat al lui Chițac Sorina Tușa ar fi primit două contracte în valoare de peste 900.000 de lei. Atunci, consilierii locali i-au dejucat planurile lui Chițac și s-au abținut la vot.

Atunci, contractele au fost împățite în două loturi. Pentru primul lot au fost estimate un număr de 200 de acțiuni noi în instanța și care vor intra pe rol în decursul acestui an. Valoarea estimată pentru lotul al contractului de asistență juridică era de 520.000 de lei. Al doilea lot avea 250 de dosare și o valoare de 385.000 de lei. Una dintre oferte pentru aceste contracte a venit de la societatea civilă de avocați „Tușa și Dumitrescu“ și de la asociere avocatul Dragoș Dascălu și avocat Amel Mocanu-Tarabih. Reprezentantul Primăriei a spus, în cadrul ședinței Comisiei Juridice, că cei doi avocați nu au depus oferta conformă invitației de participare. Astfel că, a rămas oferta de la societatea civilă de avocați „Tușa și Dumitrescu“ pentru ambele loturi.

Acum, primarul încearcă din nou să angajeze case de avocatură. Conducerea autorității locale justifică acest demers prin faptul că Primăria are un număr foarte mic de consilieri juridici, patru la număr, plus un șef de birou.

Advertisement

„Raportat la numărul foarte mare de litigii juridice care sunt pe rolul instanțelor, precum și la complexitatea cazurilor, se dorește încheierea de contracte noi de reprezentanță juridică.“, au spus reprezentanții Primăriei în luna februarie.

Citește și:

Chițac, umilit de consilierii locali. Toți s-au abținut la proiectele privind acordarea a două contracte pentru fosta PNL-istă Sorina Tușa

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions