Connect with us

Administratie

Primăria Constanța solicită acordul de mediu pentru construirea unui bazin olimpic

Published

on

Primăria Constanța anunță că a depus solicitarea de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire bazin olimpic în municipiul Constanţa și desființare elemente existente”, propus a fi amplasat în Constanța, Str. Nespecificată, lot 2-lot 4 și lot 2- lot 3, intersecția str. Panait Cerna/Str. Chiliei.

„Informaţiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, str. Unirii nr. 23, Constanţa, judeţul Constanţa şi la sediul Primǎriei Municipiului Constanţa, Str. Ştefan Mihăileanu nr. 10, în zilele de luni-vineri, între orele 9.00-13.00. Observaţiile publicului se primesc zilnic la sediul autorității competente pentru protecția mediului Constanţa.“, informează Primăria.

Amintim că, Primăria Constanța a semnat în luna septembrie un contract de prestări servicii pentru achiziția serviciului de proiectare pentru realizarea „Studiului de Fezabilitate (SF) și documentații pentru expropriere privind obiectivul de investiție „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“. Contractul este semnat cu SC HIGH CONSTRUCT PROJECT SRL, din Constanța, reprezentantă prin Marius-Tudorel Constantin. Obiectul contractului îl constă în elaborarea documentațiilor tehnico-economice în faza de proiectare Studiu de Fezabilitate (SF), precum și documentațiilor pentru obținerea autorizațiilor, acordurilor și/sau a documentațiilor topo-cadastrale în vederea exproprierii privind obiectivul de investiție „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“. Durata contractului va fi de 7 luni de la data semnării de ambele părți și înregistrării acestuia la sediul beneficiarului.

Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului, respectiv prețul serviciilor prestate, plătibil prestatorului de către beneficiar este de 125.000 de lei fără TVA sau adică 148.750 de lei cu TVA.

Advertisement

De asemenea, Primăria a mai semnat un contract de prestări servicii privind achiziția serviciului de elaborare studii de teren: studiu topografic și studiu geotehnic „Construire bazin olimpic în municipiul Constanța“. Contractul a fost semnat cu SC GMT BUILDING INVEST SRL, care va primi 74.000 de lei fără TVA sau 88.060 de lei cu TVA.

În 29 iunie, consilierii locali au votat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice, faza studiu de prefezabilitate ”Construire bazin olimpic în municipiul Constanța”.

„Continuăm investițiile cu un nou obiectiv așteptat de constănțeni: construim un bazin olimpic. În lumina investițiilor masive pe care le derulăm în orașul nostru și a performanțelor recente pe care campionul David Popovici le-a obținut la Campionatul Mondial de natație de la Budapesta, consider că este necesar să vă aduc la cunoștință un nou mare proiect pe care îl pregătim pentru orașul nostru de mai multe luni: construirea unui bazin olimpic în zona viitorului bulevard Madrid, DN 3C și DC 89…Calitatea vieții în Constanța va crește nu doar datorită proiectelor pe care le derulăm în infrastructura rutieră, în termoficare sau în transportul public, ci și datorită atenției pe care o acordăm reabilitării și dezvoltării zonelor de agrement și de practicare a sportului. Orașul nostru nu deține în acest moment nici un bazin de înot, în vreme ce unul olimpic (de 50 de metri) nici măcar nu a fost adus în discuție până în acest moment, astfel că ne dorim să satisfacem o mai veche dorință a tuturor constănțenilor. Viitoarea arenă urmează să beneficieze inclusiv de o tribună de circa 600-800 de locuri, ceea ce va permite Constanței să organizeze concursuri naționale și internaționale.“, spune Chițac atunci.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement