Connect with us

Administratie

Primăria Constanța va înființa o instituție mamut: Administrația Fondului Imobiliar

Published

on

Primarul Vergil Chițac a declarat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă că Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public și Privat și Confort Urban vor fuziona, iar împreună vor fi o singură companie: Administrația Fondului Imobiliar Constanța.

Edilul a spus că înființarea acestei companii, care se va face pe structura Ordonanței 109 privind guvernarea corporatistă, este necesară pentru a putea administra o serie de obiective importante cum ar fi terenurile și clădirile aflate acum la RAEDPP, drumurile aflate la Confort Urban, dar și Cazinoul, viitorul stadion și Sala Polivalentă care se construiește în prezent.

„Noi trebuie să creăm o structură solidă care să administreze tot fondul imobiliar din Constanța. Spre exemplu, anul viitor va fi gata Cazinoul. Guvernul ne va pune în brațe Cazinoul și va spune administrați-l. Ori trebuie ca o companie, și nu Primăria, trebuie să îl administreze. Pentru mine administrarea înseamnă să facă și bani din el. Dacă Cazinoul nu produce bani într-un an măcar pentru funcționarea lui, înseamnă că noi va trebui să băgăm mâna în buzunarul bugetului local. Lucrul ăsta nu este în regulă. Trebuie gândit și termeni economici. Această companie, Administrația Fondului Imobiliar Constanța, se va guverna în baza Ordonanței nr. 109 privind guvernarea corporatistă“, a declarat Vergil Chițac.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement