Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Primăria Constanța vrea să dreagă busuiocul. Anunță va planta sute de arbori pe bulevardul Ferdinand

Published

on

plantari

După scandalul teilor tăiați de pe bulevardul Ferdinand, Primăria Constanța anunță că 278 de tei și frasini vor fi plantați în această primăvară pe aceeași arteră.

„Proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța” prevede și regenerarea zonei verzi, așadar pe lângă reabilitarea infrastructurii pietonale, introducerea benzilor unice de transport public și a pistelor pentru biciclete, modernizarea stațiilor de autobuz sau iluminatul smart, o atenție deosebită se acordă spațiilor verzi. Un aspect important a fost reprezentat de întinerirea fondului dendrologic. De aceea, specialiști din cadrul municipalității au analizat starea de sănătate a copacilor. Din păcate, unii dintre aceștia prezentau o stare fitosanitară precară (infecții bacteriene, scorburi) și un real pericol de prăbușire, ceea ce a condus, la sfârștul lunii martie, la tăierea acestora. Mai mult, media de vârstă a arborilor decorativi este de 40-50 de ani, vârstă pe care aceștia o atinseseră. Spre deosebire de copacii din păduri, acești arbori decorativi au o durată mult mai mică de viață, fapt determinat de casetele mici în care sunt plantați, poluare, lucrările de corecție și toaletare care se execută anual.

Conform prevederilor legale – alin.6, art 12 din Legea 24/2007 cu modificările ulterioare – Agenția pentru Protecția Mediului avizează doar tăierea arborilor sănătoși.Toate exemplarele tăiate au fost înlocuite imediat cu altele tinere și viguroase, iar la sfârșitul campaniei de plantare de primăvară, 278 de tei și frasini vor îmbogăți spațiul verde de pe bulevardul Ferdinand din Constanța.“, informează Primăria.

Amintim că, Primăria Constanța a fost amendată cu 10.000 lei de Garda de Mediu Constanța, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.24/2007 privind reglementarea și administrarea spațiilor verzi din intravilanul localitaților. Urmare a verificărilor efectuate privind legalitatea tăierii teilor de pe fâșia plantată din bd. Ferdinand, s-a constatat că au fost tăiați 19 tei, din care doar trei cioate prezentau cavități în zona trunchiului.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions