Connect with us

Actual

Primăria Corbu vine cu explicații: De ce nu există serviciu de Salvamar în zonă?

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Așa cum bine știți, de câteva zile bune se discută despre lipsa serviciului de salvamar pe plajele din Corbu și Vadu, după ce în zonă și-au pierdut viața militarul Petru Cosma, din Dej și copilul Gabriel Adrian Bențea, căruia prietenii îi spuneau Keta.

În cursul zilei de azi, primarul comunei Corbu a postat pe pagina primăriei un text prin care își exprimă regretul față de cele întâmplate și explică de ce nu este serviciu de salvamar în zonă:

”Regretăm dispariția prin înec, pe plajă Corbu, a celor două persoane, băiatul de 14 ani, locuitor al comunei Corbu și caporalul din cadrul Forțelor Armate. Sincere condoleanțe familiilor”.

Ulterior, primarul Marian Gălbinașu vine cu explicații concrete:

”Față de acest incident tragic, doresc să aduc la cunoștința opiniei publice faptul că cerem în mod repetat, de aproximativ 7-8 ani, Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării inițierea unui proiect legislative de a prelua în administrare plaja aferentă comunei Corbu. Această plajă este domeniu public al statului administrat de către ARBDD, plajă pentru care se percepe o taxă de acees.

Această plajă este domeniu public al statului, administrat de către ARBDD, plajă pentru care se percepe o taxa de acces. Nu este posibil să ne implicăm legal în ceea ce privește administrarea plajei respectiv — amplasarea toaletelor ecologice, amplasarea europubelelor de salubritate și a finanțării serviciului de salvamar.

Plaja Corbu nu este declarată oficial, de către Ministerul Mediului, plajă turistică și nici nu este în intravilanul localității Corbu, în situația aceasta fiindu-ne imposibil să finanțăm serviciul de salvamar. Tocmai din aceste considerente, în urmă cu 5-6 ani, Consiliul Județean a finanțat timp de 3 ani Serviciul de Salvamar, însă ulterior, nefiind bază legală, au sistat finanțarea acestui serviciu.

Toate aceste lucruri și baza legală a lor au fost transmise în decursul anilor și sunt cunoscute următoarelor instituții: Consiliul Județean Constanța, Instituția Prefectului- Constanța, Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral, Administrația Rezervatiei Biosferei Delta Dunării. acesta nu este singurul incident de acest fel petrecut pe plaja Corbu, lucru pentru care fac un apel public către toate instituțiile statului să se implice în rezolvarea acestei situații, întrucât legislativ, la acest moment, comună Corbu nu poate rezolva această situație.”

Explicație foto: Copiii și tinerii din Corbu deplâng moartea prietenului lor, Gabriel Adrian Bențea, cunoscut sub numele de Keta.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

Incendiu la Sinoe. Au ars acoperișul unei case și un grajd, porumb și lucernă.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, pompierii de la ISU Constanța au fost solicitați să intervină la intrarea în localitatea Sinoe, dinspre Histria, unde luase foc un grajd.

După două ore și jumătate de intervenție, incendiul a fost lichidat. Pagubele au fost semnificative:  au ars acoperișul unei casei în proporție de 90%, grajdul 100%, dar au fost distruse și 400 de kg de porumb și 2 tone  de lucernă.

Cauza acestui incendiu a fost jocul nesupravegheat al copiilor cu focul.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Campionatul de pentatlon militar, în Garnizoana Constanța. Vezi cine a câștigat.

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 10-14.06.2019, în garnizoana Constanța, s-a desfășurat etapa finală pe Forțele Navale a „Campionatului de pentatlon militar”, ediția 2019.

Această activitate este cuprinsă în Calendarul sportiv al Forțelor Navale pe anul 2019, și au participat un număr de șase loturi sportive ale marilor unități și unități direct subordonate Statului Major al Forțelor Navale.
Probele de concurs au fost: tir (viteză și precizie), parcurgerea pistei cu obstacole tip C.I.S.M., aruncarea grenadelor de mână la precizie și distanță, înot și alergare în teren variat pe distanța de 4 km feminin și 8 km masculin.

Clasamentul general a fost următorul:

Locul I: Brigada 243 Radioelectronică și Observare „CALATIS”;

Locul II: Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu”;

Locul III: Flota.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(VIDEO) Rupere de nori la Cernavodă. Centrul orașului, inundat. Din nou!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ploile torențiale anunțate de meteorologi pentru aceste zile au reușit să producă deja inundații în centrul orașului Cernavodă. DIN NOU! Pe oamenii de aici nimic nu îi mai surprinde. Așa că, în urmă cu câteva minute, o ploaie de 30 de minute a dus la inundarea centrului orașului Cernavodă. La fața locului au intervenit 20 de pompieri din cadrul Detașamentului Cernavodă, pentru evacuarea apei. Se intervine cu o autospeciala de stingere, 4 motopompe și un autocamion. Primăria promite de ani de zile să rezolve problema inundațiilor printr-un proiect de anvergură. Însă, primarul actual, Liviu Negoiță, a rămas încremenit în proiect.

În urmă cu aproape un an, Ordinea scria că Marian Iordache, consilierul primarului Liviu Negoiță, a declarat că proiectul este finalizat în proporție de… 95% și că doar niște detalii mai lipsesc pentru finalizarea lui. „Exact, niște detalii care, astăzi, 05 iulie 2018, au făcut diferența. Centrul orașului Cernavodă s-a inundat din nou după o ploaie torențială. Și anul trecut (2017, n.r.), aproape în aceeași perioadă, centrul orașului Cernavodă arăta tot în același fel și tot în urma unor ploi torențiale. Atunci, oficialii anunțau că proiectul este aproape finalizat și că a costat 1,7 milioane de lei. A mai trecut un an, niciun gând ca primarul Negoiță să-și ducă promisiunile la îndeplinire… Din păcate. Din păcate pentru oamenii care trăiesc și își desfășoară activitățile în localitate, oameni care își distrug afacerile pe care le au în zona centrală a Cernavodei.“, nota Ordinea în 5 iulie.

Sursa Video: Valentin Coteț, DunăteaTv Cernavodă.

Vom reveni cu amănunte!

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: