Connect with us

Actual

Primăria Ovidiu oferă pachete cadou de sărbători! Vedeți în ce constau și cine beneficiază!

Publicat

la

Ca in fiecare an, primaria orasului Ovidiu s-a pregatit pentru sarbatorile de iarna, cu o serie de actiuni sociale, ce au ca scop sa aduca o bucurie in casele persoanelor nevoiase si a copiilor.  Cu ajutorul sponsorilor se vor oferi 1856 de pachete cadou pentru toti elevii din orasul Ovidiu si satele Poiana si Culmea de la gradinita inclusiv clasa a XII-a. – 05.12 vor fi acordate bursele de merit la Scoala Gimnaziala Nr. 2. – 05.12 se va aprinde sistemul de iluminat festiv pentru sarbatorile de iarna. – 05-15.12 se vor acorda tichetele cadou valorice. Actiunea va fi desfasurata prin Directia de Asistenta Sociala din Ovidiu care vor merge la fiecare beneficiar acasa pentru inmanarea acestora. 14-15.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii claselor 0-12 de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’  – 17.12 va avea loc intalnirea trimestriala cu ,,sfatul batranilor’’, eveniment ce va fi organizat la Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’. – 15-19.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii de la gradinitele din Ovidiu. – 18.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii din sat Poiana. – 19.12 se vor acorda bursele de merit pentru elevii si profesorii cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale de la scolile din orasul Ovidiu. Pentru al treilea an consecutiv, la initiativa domnului primar, au fost acordate burse de merit pentru eleviii cu rezultate deosebite la invatatura, finantate din bugetul local al primariei Ovidiu. In functie de media obtinuta au fost acordate burse astfel: – 200 lei/elev/an pentru media generala intre 9 si 9,49 si nota 10 la purtare.  – 300 lei/elev/an pentru media generala intre 9,50 si 9,99 si nota 10 la purtare. – 500 lei/elev/an pentru media generala 10 si nota 10 la purtare. In acest an au fost premiati 96 de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si 39 de elevi apartinand Scolii Gimnaziale Nr.2 din Ovidiu.  Ca o noutate in acest an, pentru prima data, au fost acordate burse pentru elevii si profesorii  cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale si internationale, acestea fiind sustinute tot din bugetul local al primariei Ovidiu, aprobate prin HCL 78/16.06.2017.  Scoala Gimnaziala Nr.2: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 5 elevi si 3 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 8 elevi si 5 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 3 profesori.  Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 13 elevi si 4 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 2 elevi si 2 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 1 profesor.

 

Comments

comments

Actual

Bărbat prins băut la volan în Lumina

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, un bărbat din comuna Lumina a fost prins beat la volan. Transportat la spital, acesta a refuzat să i se preleveze mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

Potrivit IPJ Constanța, la data de 23 octombrie a.c., în jurul orei 1.30, polițiști din cadrul Postului de Poliție Lumina au identificat un bărbat, de 34 de ani, care a condus un autoturism pe DN 22, în localitatea Lumina, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital, unde a refuzat prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În această cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală.

 

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari, prins la volan fără permis de conducere

Publicat

la data de

Scris de

În cursul serii trecute, polițiștii din Năvodari au constatat o infracțiune la regimul rutier, comisă de un tânăr.

Potrivit reprezentanților Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 21.00, polițiștii au identificat un bărbat, de 19 ani, care a condus un autoturism pe strada Rândunelelor din orașul Năvodari, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Tânărul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier în Corbu de Jos. O copilă de numai doi ani și-a pierdut viața

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 18.25, în  localitatea Corbu de Jos, pe strada I.L. Caragiale a avut loc un grav accident rutier.

O fetiță de numai doi ani, care se afla pe stradă, a fost accidentată de un autoturism și a rămas inconștientă. La fața locului au fost direcționate de urgență mai multe echipaje de intervenție, respectiv un SMURD B, un SMURD C și un Saj.

De asemenea, au ajuns și polițiști ai Serviciului Rutier pentru a stabili concret cum a avut loc acest accident rutier.

În jurul orei 18.35, echipajele de intervenție au început protocolul de resuscitare, pe care l-au efectuat zeci de minute.

Din nefericire, copila a fost declarată decedată.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: