Connect with us

Actual

Primăria Ovidiu oferă pachete cadou de sărbători! Vedeți în ce constau și cine beneficiază!

Maria Ionescu

Publicat

la

Ca in fiecare an, primaria orasului Ovidiu s-a pregatit pentru sarbatorile de iarna, cu o serie de actiuni sociale, ce au ca scop sa aduca o bucurie in casele persoanelor nevoiase si a copiilor.  Cu ajutorul sponsorilor se vor oferi 1856 de pachete cadou pentru toti elevii din orasul Ovidiu si satele Poiana si Culmea de la gradinita inclusiv clasa a XII-a. – 05.12 vor fi acordate bursele de merit la Scoala Gimnaziala Nr. 2. – 05.12 se va aprinde sistemul de iluminat festiv pentru sarbatorile de iarna. – 05-15.12 se vor acorda tichetele cadou valorice. Actiunea va fi desfasurata prin Directia de Asistenta Sociala din Ovidiu care vor merge la fiecare beneficiar acasa pentru inmanarea acestora. 14-15.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii claselor 0-12 de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’  – 17.12 va avea loc intalnirea trimestriala cu ,,sfatul batranilor’’, eveniment ce va fi organizat la Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’. – 15-19.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii de la gradinitele din Ovidiu. – 18.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii din sat Poiana. – 19.12 se vor acorda bursele de merit pentru elevii si profesorii cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale de la scolile din orasul Ovidiu. Pentru al treilea an consecutiv, la initiativa domnului primar, au fost acordate burse de merit pentru eleviii cu rezultate deosebite la invatatura, finantate din bugetul local al primariei Ovidiu. In functie de media obtinuta au fost acordate burse astfel: – 200 lei/elev/an pentru media generala intre 9 si 9,49 si nota 10 la purtare.  – 300 lei/elev/an pentru media generala intre 9,50 si 9,99 si nota 10 la purtare. – 500 lei/elev/an pentru media generala 10 si nota 10 la purtare. In acest an au fost premiati 96 de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si 39 de elevi apartinand Scolii Gimnaziale Nr.2 din Ovidiu.  Ca o noutate in acest an, pentru prima data, au fost acordate burse pentru elevii si profesorii  cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale si internationale, acestea fiind sustinute tot din bugetul local al primariei Ovidiu, aprobate prin HCL 78/16.06.2017.  Scoala Gimnaziala Nr.2: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 5 elevi si 3 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 8 elevi si 5 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 3 profesori.  Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 13 elevi si 4 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 2 elevi si 2 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 1 profesor.

 

Comments

comments

Actual

În timpul uraganului Sally, un comandant de navă român a salvat 4 marinari

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Duminică, 13 septembrie 2020, nava “COSCO Malaysia” la comanda căreia se afla comandantul de cursă lungă român Bogdan Rusu, a salvat 4 marinari aflați pe un velier în Golful Mexic.
Evenimentul a avut loc la aproximativ 68 de mile vest de Clearwater, în jurul orei 11 dimineața (local GMT),
în timpul furtunii tropicale Sally.
Cei 4 marinari ai velierului „Yes Dear” erau în mare pericol după ce nava lor a luat apă, iar US Coast Guard a abandonat salvarea cu un elicopter HH – 60 Jayhawk din cauza vremii nefavorabile.
Nava „COSCO Malaysia”, înregistrată în Hong Kong, sub conducerea comandantului Bogdan Rusu, a înfruntat uraganul și a lansat o acțiune de salvare a celor 4 marinari, debarcându-i apoi în siguranță în portul Tampa Bay.
US Coast Guard a mulțumit comandantului navei pentru curajul și efortul echipajului, prin președintele Grupului de Căutare și Salvare, Benjamin Strong, afirmând că “salvarea unei vieți pe mare este o provocare, salvarea a patru vieți într-o furtună tropicală este un lucru extraordinar”.
Bogdan Rusu, comandantul care și-a asumat riscul de a înfunta marea, pentru a-și salva semenii, merită propus pentru premiul “Bravery at Sea”, conferit de Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO), pentru acte de bravură pe mare. Propunerile pentru acest premiu se fac anual către Secretariatul General al Organizației Maritime Internaționale ( IMO) până în luna aprilie a anului următor.
”Bogdan Rusu este membru al Asociației Comandanților de Navă din România, potrivit declarației
comanadantului Marius Țuțuianu, președinte al acesteia.”, a precizat Ovidiu Sorin Cupșa, Ambasador maritim IMO. 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Portul Midia. Tigări de contrabandă ascunse în saci din plastic

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța au descoperit în Portul Midia, într-un autoturism condus de un cetăţean sirian, 500 pachete țigări de contrabandă.

În data de 18.09.2020, în jurul orei 02.00, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanța, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au depistat în zona Porții de acces nr. 2 a Portului Midia, un autoturism înmatriculat în România, la volanul căruia se afla un cetățean sirian, în vârstă de 61 ani.

În urma controlului efectuat în portbagajul autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit doi saci din plastic de culoare neagră, ce conţineau 500 pachete ţigări de contrabandă, diferite mărci, care aveau aplicate timbrul pentru produse accizabile.

Cantitatea de țigări  fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

”În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 3 din Legea 86/2006 privind Codul Vamal, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.”, precizează reprezentanții Biroului de presă al Gărzii de Coastă Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Năvodari urmărit internațional pentru furt calificat comis în Olanda

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Constanța au depistat un bărbat care era urmărit internaţional pentru infracțiuni ce ar fi fost comise pe teritoriul Olandei. Schimbul de date şi informaţii a fost asigurat prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 17 septembrie a.c., poliţişti de investigații criminale au depistat un bărbat, de 24 de ani, din Năvodari, pe numele căruia exista un mandat european de arestare, emis de autorităţile olandeze.

Cel în cauză a fost dat în urmărire internaţională, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunii de furt calificat, faptă comisă în orașul Leidschendam din Olanda.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Constanța, urmând a fi predat autorităţilor olandeze în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: