Connect with us

Actual

Primăria Ovidiu oferă pachete cadou de sărbători! Vedeți în ce constau și cine beneficiază!

Maria Ionescu

Publicat

la

Ca in fiecare an, primaria orasului Ovidiu s-a pregatit pentru sarbatorile de iarna, cu o serie de actiuni sociale, ce au ca scop sa aduca o bucurie in casele persoanelor nevoiase si a copiilor.  Cu ajutorul sponsorilor se vor oferi 1856 de pachete cadou pentru toti elevii din orasul Ovidiu si satele Poiana si Culmea de la gradinita inclusiv clasa a XII-a. – 05.12 vor fi acordate bursele de merit la Scoala Gimnaziala Nr. 2. – 05.12 se va aprinde sistemul de iluminat festiv pentru sarbatorile de iarna. – 05-15.12 se vor acorda tichetele cadou valorice. Actiunea va fi desfasurata prin Directia de Asistenta Sociala din Ovidiu care vor merge la fiecare beneficiar acasa pentru inmanarea acestora. 14-15.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii claselor 0-12 de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’  – 17.12 va avea loc intalnirea trimestriala cu ,,sfatul batranilor’’, eveniment ce va fi organizat la Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’. – 15-19.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii de la gradinitele din Ovidiu. – 18.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii din sat Poiana. – 19.12 se vor acorda bursele de merit pentru elevii si profesorii cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale de la scolile din orasul Ovidiu. Pentru al treilea an consecutiv, la initiativa domnului primar, au fost acordate burse de merit pentru eleviii cu rezultate deosebite la invatatura, finantate din bugetul local al primariei Ovidiu. In functie de media obtinuta au fost acordate burse astfel: – 200 lei/elev/an pentru media generala intre 9 si 9,49 si nota 10 la purtare.  – 300 lei/elev/an pentru media generala intre 9,50 si 9,99 si nota 10 la purtare. – 500 lei/elev/an pentru media generala 10 si nota 10 la purtare. In acest an au fost premiati 96 de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si 39 de elevi apartinand Scolii Gimnaziale Nr.2 din Ovidiu.  Ca o noutate in acest an, pentru prima data, au fost acordate burse pentru elevii si profesorii  cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale si internationale, acestea fiind sustinute tot din bugetul local al primariei Ovidiu, aprobate prin HCL 78/16.06.2017.  Scoala Gimnaziala Nr.2: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 5 elevi si 3 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 8 elevi si 5 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 3 profesori.  Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 13 elevi si 4 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 2 elevi si 2 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 1 profesor.

 

Comments

comments

Actual

Constantin Chirilă, fost parlamentar PDL, noul președinte al Consiliului de Administrație al SC RAJA SA

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Scris de

Constantin Chirilă, fostul deputat din partea Partidului Democrat – Liberal, este noul președinte al Consiliului de Administrație al SC RAJA SA.

Decizia și noua hotărâre a Adunării Generale a Acționarilor SC RAJA SA a fost publicată în Monitorul Oficial al României.

Este vorba despre decizia nr. 33 din 04.12.2020 prin intermediul căreia, Consiliul de Administrație al societății a luat act de  cererea formulată Ghiulentan Encioiu care, din motive de natură personală, a solicitat eliberarea din calitatea de președinte al CA-ului. Aceasta își va exercita în continuare atribuțiile aferente calității de administrator neexecutiv în cadrul Consiliului de Administrație al societății.

“În temeiul OUG nr. 109/2011, HG nr. 722/2016  și al Legii nr. 31/1990, modificată și completată, cu unanimitate de voturi decide, Consiliul de Administrație a decis desemnarea unui nou președinte în persoana fostului deputatul PDL, actual membru PNL, Constantin Chirilă”, se arată în document.

Activitate, avere și interese

Constantin Chirilă este asociat în ȘASE societăți comerciale.

Constantin Chirilă a fost anul trecut și membru în CA-ul Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța și încasa o indemnizație de 10.636 lei brut lunar.

Conform declaraţiilor de avere şi de interese din 2020, Chirilă deţine un teren forestier, în comuna Moroieni, în suprafaţă de 14.000 mp, achiziţionat în 2008. De asemenea, tot în anul 2008 a primit două terenuri agricole moştenire, ambele în localitatea Cristeşti, ambele în suprafaţă de 0,27 hectare. În Constanţa, fostul deputat Chirilă are un apartament de 48,15 mp, cumpărat în 2009, dar şi o casă de locuit, în suprafaţă de 152,92 mp, achiziţionată în 1996.

Are conturi deschise la mai multe bănci, după cum urmează: UniCredit – 75.000 de lei, în 2016 a deschis la ING Bank un cont cu soldul de 144.000 de lei, iar la Fond Mutual NN are două conturi deschise, unul în euro, cu o valoare de 83.000 de euro, şi unul în lei, cu o valoare de 100.000 de lei, ultimele două conturi fiind deschise în 2019.

Nici banii încasați de Constantin Chirilă nu sunt de neglijat. Astfel, a încasat în calitate de CEO la SC Romania Travel Plus 54.000 de lei, iar de la SC Contempo SRL, ca administrator, a primit 16.800 lei.

Soţia este psiholog şi a avut un venit de 36.000 de lei.

Constantin Chirilă a mai încasat din dividende de la SC Contempo SRL suma de 147.966 lei, iar de la SC Romania Travel Plus suma de 155.237 lei. Soţia a primit dividende în valoare de 17.407 lei.

Răsfoind declaraţia de interese mai desprindem și că noul șef al CA-ului de la RAJA SA este asociat în SC Mavtex Expert Grup – 30%, SC Contempo SRL – 85%, SC Samaka Imobiliare SRL – 10%, SC Romania Travel Plus – 25%, SC Mega Conect SRL – 33,32%, SC Bestrecovery SRL – 29%. Totodată, Constantin Chirilă este vicepreşedinte al Fundaţiei “Dobrogea XXI”.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Își ia România ADIO de la organizarea EURO? Șeful UEFA ia în calcul desfășurarea competiției într-o singură ţară

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Karl Heinz-Rummenigge, preşedintele consiliului de administraţie al clubului Bayern Munchen, a afirmat că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, se gândeşte ca EURO 2020 să aibă loc într-o singură ţară şi nu în douăsprezece cum este prevăzut până acum, transmite AFP.

“Ştiu că preşedintele UEFA Aleksander Ceferin, care este extrem de prudent cu coronavirusul, se întreabă dacă în perioada pandemiei nu ar fi mai rezonabil ca turneul să fie organizat într-o singură ţară. Cu tot protocolul sanitar necesar, se înţelege de la sine”, a afirmat Rummenigge pentru un ziar din capitala Bavariei, Munchner Merkur, potrivit agerpres.ro.

Contactată, UEFA a răspuns printr-un purtător de cuvânt: “Nu avem nicio informaţie de oferit sau comentariu de făcut în această etapă”. Oficial, forul fotbalistic european continuă să pregătească un turneu final organizat în 12 oraşe din 12 ţări, printre care Bucureştiul. Săptămâna trecută, UEFA a indicat că “până pe 5 martie” va decide “oraş cu oraş” între patru opţiuni: “100% spectatori pe stadion, între 50 şi 100%, între 20 şi 30% sau cu porţile închise”, cu diverse măsuri sanitare în fiecare caz. Turneul final, prevăzut iniţial în 2020, a fost amânat pentru 2021 (11 iunie -11 iulie).

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Accident rutier între două autoutilitare și un camion. Două persoane, rănite

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 19 ianuarie a.c., polițiștii tulceni au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN22 E87, între 3 auto care circulau în același sens.

Din primele verificări, polițiștii au stabilit că, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN22 E87 între localitățile Văcăreni și Luncavița, un bărbat de 37 de ani din comuna Smârdan,  a intrat în coliziune cu o altă autoutilitară condusă în același sens de către un bărbat de 33 de ani din comuna Smârdan.

În urma coliziunii, cea din urmă a fost proiectată într-un autocamion condus în același sens de către un bărbat de 37 de ani din județul Ilfov.

”În urma accidentului a rezultat rănirea conducătorului de 37 de ani din comuna Smârdan și a unui pasager din același auto.

Toți conducătorii posedau permis de conducere și nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.
Cercetările continuă.”, precizează Biroul de presă al IPJ Tulcea.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: