Connect with us

Actual

Primăria Ovidiu oferă pachete cadou de sărbători! Vedeți în ce constau și cine beneficiază!

Publicat

la

Ca in fiecare an, primaria orasului Ovidiu s-a pregatit pentru sarbatorile de iarna, cu o serie de actiuni sociale, ce au ca scop sa aduca o bucurie in casele persoanelor nevoiase si a copiilor.  Cu ajutorul sponsorilor se vor oferi 1856 de pachete cadou pentru toti elevii din orasul Ovidiu si satele Poiana si Culmea de la gradinita inclusiv clasa a XII-a. – 05.12 vor fi acordate bursele de merit la Scoala Gimnaziala Nr. 2. – 05.12 se va aprinde sistemul de iluminat festiv pentru sarbatorile de iarna. – 05-15.12 se vor acorda tichetele cadou valorice. Actiunea va fi desfasurata prin Directia de Asistenta Sociala din Ovidiu care vor merge la fiecare beneficiar acasa pentru inmanarea acestora. 14-15.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii claselor 0-12 de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’  – 17.12 va avea loc intalnirea trimestriala cu ,,sfatul batranilor’’, eveniment ce va fi organizat la Centrul Cultural ,,Elena Roizen’’. – 15-19.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii de la gradinitele din Ovidiu. – 18.12 vor fi distribuite pachetele cadou pentru elevii din sat Poiana. – 19.12 se vor acorda bursele de merit pentru elevii si profesorii cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale de la scolile din orasul Ovidiu. Pentru al treilea an consecutiv, la initiativa domnului primar, au fost acordate burse de merit pentru eleviii cu rezultate deosebite la invatatura, finantate din bugetul local al primariei Ovidiu. In functie de media obtinuta au fost acordate burse astfel: – 200 lei/elev/an pentru media generala intre 9 si 9,49 si nota 10 la purtare.  – 300 lei/elev/an pentru media generala intre 9,50 si 9,99 si nota 10 la purtare. – 500 lei/elev/an pentru media generala 10 si nota 10 la purtare. In acest an au fost premiati 96 de elevi de la Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’ si 39 de elevi apartinand Scolii Gimnaziale Nr.2 din Ovidiu.  Ca o noutate in acest an, pentru prima data, au fost acordate burse pentru elevii si profesorii  cu rezultate deosebite la olimpiade si concursuri nationale si internationale, acestea fiind sustinute tot din bugetul local al primariei Ovidiu, aprobate prin HCL 78/16.06.2017.  Scoala Gimnaziala Nr.2: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 5 elevi si 3 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 8 elevi si 5 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 3 profesori.  Liceul Tehnologic ,,Ion Podaru’’: – pentru premiul I obtinut au fost acordate burse in valoare de 300 lei pentru 13 elevi si 4 profesori. – pentru premiul II au fost acordate burse in valoare de 200 lei pentru 2 elevi si 2 profesori. – pentru premiul III au fost acordate burse in valoare de 100 lei pentru 4 elevi si 1 profesor.

 

Comments

comments

Actual

Accident rutier între Mihail Kogălniceanu și Ovidiu. Sunt implicate un camion și un autoturism

Publicat

la data de

Scris de

Azi, în jurul orei 13.15, pe DN 2A, între localitățile Mihail Kogălniceanu și Ovidiu, a avut loc un accident rutier în care au fost implicate un camion și un autoturism.

La fața intervin următoarele resurse: un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu apă și spumă și două echipaje SMURD.

Știre în curs de actualizare.

Update: În urma accidentului, un bărbat, în vârstă de 54 de ani, și-a pierdut viața. Alte două persoane, ambele de 55 de ani, au fost transportate conștiente la spitalul județean Constanța.

Foto: ISU Constanța

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Trafic aglomerat în sudul litoralului. Polițiștii recomandă rute alternative

Publicat

la data de

Scris de

La această oră, valorile de trafic s-au intensificat pe Autostrada A4 la ieșire către Agigea, în condiții de aglomerație desfășurându-se circulația și pe DN 39 între Agigea și Eforie Nord pe sensul către Mangalia și între stațiunilor Eforie Sud și Eforie Nord pe sensul către Constanța.

Polițiști din cadrul Serviciului Rutier sunt prezenți în principalele intersecții care ridică probleme, respectiv stațiunea Eforie Nord (intrare și ieșire) și DN 39/DN 38 (intersecție Agigea-Techirghiol), pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea formării de ambuteiaje.

Pentru evitarea aglomerației de pe DN 39 Mangalia – Constanța, conducătorii auto care se deplasează de pe litoral către autostradă sunt rugați să ia în calcul următoarea rută alternativă: – DN 39 Mangalia – DJ 391 Negru Vodă – DN 38 Topraisar – DJ 391 Mereni – DJ 308 Ciocârlia – DJ 381 – Valea Dacilor – Medgidia – Autostrada A2.

Totodată, conducătorii auto care se deplasează dinspre autostradă către sudul litoralului sunt rugați să aibă în vedere următoarea rută alternativă: Autostrada A2 – Medgidia – DJ 381 Valea Dacilor – DJ 308 Ciocârlia – DJ 391 Mereni – DN 38 Topraisar – DJ 391 Negru Vodă – DN 39 Mangalia.

Pentru reducerea riscului rutier, șoferii sunt sfătuiți să păstreze în mers o distanță corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiții de siguranță, să respecte limitele legale de viteză, să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulație, să pună în funcțiuni luminile de avarie când încheie o coloană care oprește sau încetinește brusc și să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Femeie din județul Constanța, prinsă fără permis la volanul unui autoturism

Publicat

la data de

Scris de

La data de 11 august a.c., în jurul orei 15.30, polițiști din cadrul Secției 9 Poliție Rurală Topraisar au identificat o femeie, de 51 de ani, care a condus un autoturism pe strada Dreptății din localitatea Credința, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Femeia în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: