Societate

Primăria Peștera, respect pentru educație. Programul “Școala altfel” a fost susținut de administrația locală

apr. 26, 2018 Mihaela Tîrpan

Administrația locală din comuna Peștera s-a împlicat, și de această dată, în organizarea activităților educative din cadrul Programului “Școala altfel” în toate unitățile de învățământ din comună. Mai exact, primarul comunei Peștera, Marius Liviu Petre, a declarat pentru “Ordinea.ro” că excursiile din cadrul proiectului au fost posibile cu sprijinul primăriei.

Revenind la activități, dorim să punctăm câteva dintre acestea.

Astfel, elevii și preșcolarii de la Școala Primară Nr.2 Ivrinezu Mare și Grădinițele cu Program Normal Ivrinezu Mare și Ivrinezu Mic au mers în excursie la Constanța, însoțiți de cadrele didactice coordonatoare. În cadrul proiectului au fost efectuate la Acvariul din Constanța, la Delfimariu. De asemenea, în aceeași zi cei mici s-au jucat în parcul Țara Piticilor și în parcul Tăbăcărie, după care au primit o bucurie delicioară: câte o înghețată.

Excursia a fost oferită de Primăria Peștera, prin implicarea directă a primarului Marius Petre.

“Mulțumim încă o dată pentru respectul acordat educației”, transmit cadrele didactice de la unitățile de învățământ din Peștera. 

Activitățile din săptămâna “Școala altfel” au inclus și proiectul “Să știi mai multe, să fii mai bun” și a fost desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale Nr.1 Peștera, iar activitatea desfășurată săptămâna aceasta se referă la un punct sensibil al vremurilor actuale: violența. Proiectul “Să spunem NU violenței!” a fost coordonat profesorii Simona Agapie, Cringus Irina, Gheorghiță Simona, Zanet Vasile, Filip Ana-Maria.

“Activitatea a evidențiat aspecte ale violenței regăsite în mediul social, impactul pozitiv fiind acela că elevii de gimnaziu au descoperit câteva soluții pentru stoparea acestora: comunicarea, implicarea părinților, cadrelor didactice, parteneriate active și stabile cu instituțiile abilitate”, spun cadrele didactice care au pregătit activitatea.

Activități gastronomice

Tot săptămâna aceasta, elevii claselor gimnaziale de la Școala Gimnazială Nr.1 Peștera au realizat preparate culinare foarte gustoase în cadrul “ACTIVITĂȚILOR GASTRONOMICE”, proiect propus de profesorii diriginți au unității de învățământ.

Pe pagina de Facebook a școlii din Peștera am găsit fotografii și informații privind activitatea la care facem referire. Astfel, conform sursei citată, printre preparatele culinare s-au numărat salata boeuf, salata de legume, salata de fructe, tiramisu, eclere și clătite.

“Scopul acestei activități a fost de a-i învăța pe elevi să se alimenteze corect și de a deprinde un stil de viață sănătos”, explică organizatorii.

Mici lucrări de artă

Elevii din Peștera nu doar că obțin premii numeroase la competițiile școlare organizate în județ, dar dovedesc și faptul că sunt extrem de talentați. Printre activitățile organizate în această săptămână se regăsesc și unele prin care le sunt descoperite talentul și îndemânarea.

“Continuăm prin a vă bucura cu activitățile elevilor de la ciclul primar de la Școala Gimnazială Nr.1 Peștera. Ei au participat astăzi, 23 aprilie 2018, la activitatea ” Micii artiști”, activitate ce a evidențiat talentul și îndemânarea elevilor noștri. Coordonați de doamnele învățătoare, aceștia s-au aplecat cu multă stăruință asupra lucrărilor de artă”, găsim postat tot pe pagina de Facebook a instituției de învățământ din Peștera.

Nu au fost lăsate deoparte nici activitățile sportive. Sportivii preșcolari de la Grădinița cu Program Normal Peștera au participat săptămâna aceasta, alături de educatoarele Luminița Bărbulescu și Viorica Oprea, la activitatea sportivă și de recreere în aer liber: “Bucurie și mișcare”.

Terenul de sport al comunei Peștera s-a umplut de râsete și voie bună odată cu venirea celor mici, iar acest aspect poate fi observat și din imaginea pe care v-o punem la dispoziție.

Lecția de istorie de la “Grigore Antipa”

Zilele trecute, elevii claselor primare de la Școala Gimnazială Nr.1 Peștera au mers “la pas, prin capitala țării”.

Obiective turistice ca Muzeul Național de Istorie Naturală “Grigore Antipa”, Muzeul Național de Geologie și Muzeul simțurilor au fost vizitate de elevii noștri.

“Bucuria și încântarea ne-au fost parteneri pentru o zi minunată. Mulțumim administrației locale, reprezentată de dl primar Marius-Liviu Petre, pentru faptul ca ne-a oferit această excursie, părinților și cadrelor didactice implicate”, este mesajul cu care cadrele didactice la școlile din Peștera însoțesc fotografiile de la activitate, și acestea postate tot pe Facebook.

 

 

Comments

comments