Connect with us

Administratie

Primăria Tuzla oferă ajutor persoanelor nevoiașe. Ce recomandări are primarul Reșit Taner pentru locuitori

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Reșit Taner, primarul comunei contănțene Tuzla, se îngrijește de siguranța locuitorilor și vine periodic cu sfaturi cetățeni. Astăzi, edilul le-a transmis că nu există motive de panică deoarece nu există niciun caz confirmat de coronavirus în localitate.

Iată mesajul:

Vă comunic faptul că până la data de 30.03.2020 pe raza comunei Tuzla, județul Constanța, nu au fost identificate persoane infectate cu COVID-19. Întucât la nivelul comunei nu există cazuri de coronavirus confirmate, nu există motive de panicare a populației, însă este necesar să respectăm în continuare cu strictețe regulile de igienă și cele impuse de autorități pentru a putea limita răspândirea acestui virus și pentru a ne putea întoarce cât mai curând la o viață normală.Vă rog evitați orice deplasare inutilă.

De asemenea, edilul din Tuzla i-a informat pe locuitori că este esențial să respecte regulile impuse de autorități iar pentru categoria cea mai vulnerabilă în această perioadă, respectiv persoanele de peste 65 de ani, fără susținători sau alte forme de ajutor, administrația locală se implică și, prin compatimentul Asistență Socială din cadrul Primăriei, orice problemă semnalată își va găsi rezolvare. 

Iată recomandările:

STIMAȚI LOCUITORI AI COMUNEI TUZLA,
FIE CĂ VORBIM DE RECOMANDĂRI SAU OBLIGAȚII, ESTE ESENȚIAL SĂ RESPECTĂM REGULILE CE SE IMPUN PENTRU LIMITAREA RĂSPÂNDIRII CORONAVIRUSULUI ÎN ROMÂNIA.PERSOANELE DE PE TERITORIUL ADMINISTRATIV AL COMUNEI TUZLA, ÎN VÂRSTĂ DE PESTE 65 DE ANI, FĂRĂ SUSȚINĂTORI SAU ALTE FORME DE AJUTOR, DAR ȘI PERSOANELE AFLATE ÎN DIFICULTATE DATORITĂ PROBLEMELOR GENERATE DE COVID-19 SAU AFLATE ÎN AUTOIZOLARE, SUNT RUGATE SĂ APELEZE LA SPRIJINUL INSTITUȚIEI NOASTRE. ACESTEA SE VOR PUTEA ADRESA COMPARTIMENTULUI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ DIN CADRUL PRIMĂRIEI COMUNEI TUZLA LA NUMĂRUL DE TELEFON 0748 503 713 ȘI 0752 037 278.PENTRU ORICE PROBLEMĂ SEMNALATĂ DE DUMNEAVOASTRĂ VĂ PUTEȚI ADRESA LA NUMERELE DE TELEFON 0241 747 178 ȘI 0241 747 564 SAU PE ADRESA DE EMAIL A PRIMĂRIEI COMUNEI TUZLA, JUDEȚUL CONSTANȚA: PRIMARIATUZLA2007@YAHOO.COM, PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ VĂ PUTEȚI ADRESA AGENȚILOR POSTULUI DE POLIȚIE LOCALĂ TUZLA LA NUMĂRUL DE TELEFON 0752 199 260.
PRIMARUL COMUNEI TUZLA,
TANER REȘIT

Comments

comments

Administratie

CJ Constanța scoate la concurs postul de director al Centrului Cultural „Teodor Burada“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

După ce consilierii județeni au votat, ieri, un proiect de hotărâre ce viza eliberarea din funcție a directorului general interimar al Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor Burada”, Nicoleta Bercaru, președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu, scoate postul la concurs. Astfel, șeful Consiliului Județean Constanța a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea Caietului de obiective elaborat în vederea organizării concursului de proiecte de management pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”. Inițiativa a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJC care va avea loc luni, 6 iulie. De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe mai este propus un proiect privind aprobarea Comisiei pentru concursul de proiecte de management la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.

Nicoleta Bercaru a condus Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor Burada” doar o lună, între 29 mai și 30 iunie, fiind demisă cu votul majorității consilierilor județeni. Proiectul care a stat la baza demiterii Nicoletei Bercaru a fost inițiat de consilierii județeni ai PNL și a fost introdus pe ordinea suplimentară a ședinței de ieri. Inițiativa a trecut cu voturile PNL, PMP și ALDE. Nicoleta Bercaru a fost consilier județean până în luna mai.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Emil Banias va fi reinstalat în funcția de consilier județean. A câștigat procesul cu Prefectura

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul consilier județean Emil Banias va fi repus în funcția publică pe care a pierdut-o atunci când a fost dat afară din ALDE. După ce a câștigat procesul cu Prefectura Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a inițiat un proiect de hotărâre privind redobândirea calității de consilier județean a lui Emil Banias. Pentru ca Banias să-și recapete calitatea de consilier județean, aleșii trebuie să voteze încetarea calităţii de consilier judeţean a Steluței Lebidov (ALDE). Amintim că, Emil Banias și-a pierdut calitatea de consilier județean în urmă cu trei ani când ALDE l-a dat afară și a cerut Prefecturii să îi înceteze și mandatul de consilier județean. Emil Banias este fratele deputatului Mircea Banias, fost membru ALDE, actualmente membru PNL.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Consilierii județeni, chemați în ședință extraordinară. Alocările de fonduri către primării, supuse aprobării

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consiliul Județean Constanța este convocat luni, 6 iunie, într-o ședință extraordinară în care cadrul căreia vor fi supuse mai multe proiecte de hotărâre. Printre acestea se numără și proiectul prin care Emil Banias este repus în funcția de consilier județean, dar și două proiecte prin care sunt alocați bani către primării. Totodată, președintele CJC propune organizarea concursului de proiecte de management pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.

„Art.1. Se convoacă Consiliul Județean Constanța în ședință extraordinară pentru data de 06.07.2020, ora 13,00 în sala “Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ – Consiliul Județean Constanța, cu următorul proiect al Ordinii de zi:

  1. Proiect de hotărâre privind încetarea calităţii de consilier judeţean a doamnei Lebidov Steluţa şi redobândirea calităţii de consilier judeţean a domnului Banias Emil Sorin.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2020 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii, inclusiv din impozitul pe venit repartizat şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A. pe anul 2020, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării Bugetului de venituri şi cheltuieli şi a Listei obiectivelor de investiţii ale Judeţului Constanţa, pe anul 2020.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Caietului de obiective elaborat în vederea organizării concursului de proiecte de management pentru Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia

  1. Proiect de hotărâre privind aprobarea Comisiei pentru concursul de proiecte de management la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada”.

Inițiator: Preşedinte – Ţuţuianu Marius Horia“, se arată în covocatorul ședinței extraordinare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: