Conecteaza-te cu noi

Actual

Primăriile rămân cu banii primiți de la CJC! Deocamdată, cel puțin!

Published

on

Astăzi a avut loc ședința Consiliului Județean Constanța, la care au participat 34 de consilieri. Înainte de începerea propriu-zisă a lucărilor, cei prezenți au avut parte de două grupuri de colindători. După finalizarea acestui moment special, s-a trecut la ordinea de zi. În convocatorul ședinței se aflau 27 de proiecte, la care s-au mai adăugat încă două. Cu toate că au fost multe hotărâri de luat, fiecare cu importanța sa, ne vom axa mai mult pe proiectele care au stârnit vociferări sau luări pertinente  de poziție.

De ce se acordă spor de periculozitate la ”Teodor Burada”?

Prima luare de cuvânt a fost cea a consilierului Radu Matei, care a dorit să știe detalii vizavi de proiectul nr. 7, care s-a referit la acordarea sporului pentru condiții periculoase și vătămătoare personalului contractual din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța ”Teodor Burada”, personal încadrat pe bază de contract de muncă. ”Care este motivația acordării sporului de condiții periculoase”, a întrebat Radu Matei.  Răspunsurile venite din partea conducerii CJC nu au fost foarte clare dar, într-un final, în timpul conferinței de presă care a urmat ședinței, președintele Horia Țuțuianu  a fost nevoit să recunoască faptul că salariile sunt foarte mici, iar legea permite acordarea unui beneficiu, adică a unui spor de 15%. Măcar așa mai cresc puțin salariile celor care lucrează în respectivul centru cultural!

Primăriile rămân cu banii primiți

Advertisement

Dacă vă amintiți, la ședința din luna octombrie, consilierul liberal Cristy Băisan a solicitat revocarea HCJ nr.294/25.10.2016. În ședința de astăzi a fost prezentată cererea de revocare. Cristy Băisan a declarat: ”Felicitări echipei PSD pentru rezultatele obținute în campanie. Acestea afectează spre deloc activitatea noastră în județ. Poziția PMP e afectată la ora actuală. (Adresându-se lui Claudiu Palaz, vicepreședinte al CJC) Dacă doriți, puteți să vă alăturați nouă!”. Apoi a solicitat prezentarea unei strategii de dezvoltare a judeţului, în funcţie de care să se aloce fondurile. Baisan a menționat că este nevoie de o predictibilitate pentru primari în ceea ce priveşte alocarea fondurilor. Claudiu Palaz a precizat că revocarea acestei hotărâri presupune ca primarii județuluio să dea banii înapoi și că va fi vorba despre o blocare a bugetului CJC. Dar nimeni, cu excepția lui Băisan, care s-a abținut la vot, nu a votat pentru revocarea hotărârii.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions