Connect with us

Administratie

Primarul Chelaru: „Vom monta în Năvodari peste 200 de camere de supraveghere video, inclusiv pentru recunoașterea numerelor de înmatriculare“

Published

on

Primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru, a declarat că unul dintre contractele de finanțare semnate ieri la Ministerul Dezvoltării face referire la proiectul privind extinderea și modernizarea sistemului de supraveghere video și dotare spații urbane cu infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban).

„Așa cum v-am anunțat, ieri am semnat contractul de finanțare pentru proiectul “Extindere și modernizare sistem de supraveghere video și dotare spații urbane cu infrastructuri TIC (sisteme inteligente de management urban) în orașul Năvodari”. Proiectul este foarte important deoarece va aduce orașului nostru un sistem modern de supraveghere video. Practic, vom monta în oraș 226 noi camere de supraveghere IP și 12 camere LPR cu recunoașterea numerelor de înmatriculare. Vom monitoriza astfel, permanent, parcurile, zonele din jurul școlilor și grădinițelor, intersecțiile, străzile și spațiile publice (inclusiv zonele cu probleme dintre blocuri) pentru a crește astfel gradul de siguranță al cetățeanului. Toate camerele vor fi conectate la dispeceratul Poliției Locale și monitorizate permanent.  De asemenea, vom achiziționa prin proiect 140 bănci inteligente prevăzute cu porturi USB pentru încărcare precum și dispozitive de furnizare servicii de internet prin wi-fi prin care se va asigura accesul gratuit al populației la internet. Proiectul, în valoare de 3,8 milioane lei, este finanțat prin PNRR.“, a declarat Florin Chelaru.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta