Connect with us

Administratie

Primarul Chițac SCHIMBĂ componența Comisiei Tehnice de Urbanism din Primăria Constanța

Tatian Iorga

Publicat

la

Consiliul local al municipiului Constanța a fost convocat de primarul Vergil Chițac în  şedință ordinară, vineri, 27 noiembrie 2020, ora 13.00, în sala „Remus Opreanu” a Consiliului Județean Constanța. Cu această ocazie, consilierii vor trebui să își dea votul asupra unui proiect de hotărâre privind aprobarea componenței și a regulamentului de funcționare a Comisiei tehnice de urbanism și amenajare a teritoriului, adică structura care ar trebui să dea girul sau nu asupra a tot ceea ce se construiește în oraș. Potrivit proiectului, începând cu data adoptării prezentei hotărâri își încetează valabilitatea HCL nr. 283/2016, adică vechea componenţă a comisiei.

Comisia tehnică de urbanism și amenajare a teritoriului a municipiului Constanța:

Membri:

A. specialişti atestați din domeniul urbanismului, arhitecturii:

arh. Mihal Isacov – membru OAR, atestat RUR

arh. Ignis Nejla Duvagi – membru OAR, atestat RUR

arh. Radu Cornescu- membru OAR, atestat RUR

arh. Marius Şocarici- membru OAR, atestat RUR

arh. Veronica Pribeagu – membru OAR, atestat RUR

B. specialişti atestați din domeniul monumentelor İstorice, arheologiei:

Mădălina Cliante – inspector superior DJPC

Prof. univ. dr. Florin Anghel

Lect. univ. dr. Cătălin Pavel

C. specialişti atestați – ingineri constructori, ingineri de rețele edilitare, transport:

ing. Gabriela Veriotti

ing. Mircea Munteanu

ing. Gabriela Brânduşa Cazacu

şef lucr. univ. dr. Cosmin Filip

şef lucr. univ. dr. Dragoş Florian Vintilă

șef lucr. univ. dr. Gabriela Drăghici

Sârbu Oana Daniela polițist local

D. specialişti atestati din domeniul sociologiei, economiei, geografiei:

Prof. univ. dr. Diane Corina Paula Vancea

Prof univ, dr. Elena Cerasela Spătaru

Prof. univ. dr. Mircea Adrian Marica

Conf. univ. dr. Igor Sirodoev – Prof. univ. dr. Lucica Tofan

Conf. univ. dr. Valentin Broască Madăr

E. Arhitectul șef al municipiului Constanța

F. Preşedintele Comisiei de specialitate nr. 2- Daniel-Gigi Tatu

Membrii supleanți:

A. specialişti atestati din domeniul urbanismului, arhitecturii:

arh. Alexandru Bălan – membru OAR, atestat RUR

arh. Bogdan Marcu – membru OAR, atestat RUR

B. specialişti atestati din domeniul monumentelor istorice, arheologiei

arh. urb. Laura Smaranda Tudosie

Conf univ. dr. Emanuel Plopeanu

C. specialişti atestati – ingineri constructori, ingineri de retele edilitare, transport:

ing. Marius Iulian Andrei

Conf. univ. dr. Anca Constantin

Bechir Narcis politist local

D. specialişti atestati din domeniul sociologiei, economlel, geografiel

Conf. univ, dr. Cristina Elena Georgescu

Conf. univ, dr. Nataşa Tătui-Văidianu

Lect. univ. dr. Elena Mocanu

 

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Administratie

Primăria pare să dea înapoi în scandalul „toaletărilor“ de copaci de la Modern. Nu-i mai ciuntește!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În urmă cu câteva zile, activistul Sorin Belu, reprezentantul Grupului civic Baricada Verde, prezenta pe Facebook o serie de imagini în care arăta modul în care se fac toaletările de pe taluzul din zona Modern. Astăzi, după discuții cu reprezentanți ai Primăriei, se pare că autoritățile locale au renunțat să mai ciuntească copacii și să lase doar niște bețe înfipte în pământ.

„O veste bună pentru constănțeni. Azi 9 aprilie am reușit să salvăm copacii să nu fie  toaletați – maltratați. Dimineață la 7.20 am avut întâlnire cu domnul Horia Constantinescu unde am discutat la fața locului pro și contra despre modul de toaletare IATĂ CĂ PRIN DIALOG AM PUTUT SALVA COPACI (să se toaleteze, dar să te poți uita și spre ei să afirmi că sunt copaci)“, scrie Sorin Belu pe Facebook.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Constanța. RAEDPP scoate la vânzare locuințele ANL

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

La solicitarea a peste 50 de titulari ai contractelor de închiriere de a cumpăra locuințele pentru tineri construite de către statul român prin Agenția Națională pentru Locuințe, Regia Autonomă „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța și-a manifestat disponibilitatea de a vinde spațiile locative. Chiriașilor le-a fost comunicat prețul de cumpărare și condițiile care trebuie îndeplinite, astfel că doritorii pot proceda în continuare la depunea actelor necesare. În vederea aplicării dispozițiilor legale de punere în vânzare, comisia de vânzări din cadrul Regiei va instrumenta dosarele, în scopul soluționării cererilor.

Potrivit art. 10 din legea 152/1998, locuințele destinate închirierii din blocurile ANL se pot vinde titularilor contractelor de închiriere la cererea acestora, după expirarea a minimum un an de închiriere neîntreruptă, cu îndeplinirea unor condiții cumulative stabilite în același text de lege. La nivelul municipiului Constanța există imobile construite prin programul ANL pe străzile Zefirului, Brizei, Lirei, Horia Agarici, Pescarilor și Traian, pe terenul pus la dispoziție de către municipiul Constanța. RAEDPP Constanța a fost împuternicită de Consiliul Local al municipiului Constanța, prin HCL nr. 165/30.05.2016 să vândă în numele și pentru municipiul Constanța locuințele construite în regim ANL pentru care există relații contractuale, cu achitarea integrală sau în rate a prețului final de vânzare.

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Pasajul de la Gară va fi modernizat prin…pictare!

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Pasajul pietonal din zona Gării Constanța va intra, în viitor, într-un soi de modernizare. De fapt, este o pictare a pasajului pe baza unor concursuri de creație organizate de tineri. Primăria municipiului Constanța notează că a răspuns pozitiv inițiativei mediilor de tineret din municipiul Constanța de a se valoriza artistic Pasajul de la Gară demarând, prin intermediul administratorului tramei stradale din municipiul Constanța Confort Urban, lucrări de întreținere și reparații specifice la Pasaj în vederea pregătirii demarării proiectului “Underground Art Flipping”, proiect care se va derula în regim de parteneriat între Primăria municipiului Constanța, Confort Urban și ONG Asociația CreativePlus (președinte Irina Molnuș).

„În momentul de față se află în fază de pregătire Protocolul de colaborare și parteneriat între Primăria municipiului Constanța, SC Confort Urban SRL și Asociația CreativePlus ONG, potrivit căruia părțile se angajează să se susțină reciproc în vederea desfășurării proiectului “Underground Art Flipping – pasajul de la Gară”, proiect care are ca scop principal transformarea pasajului pietonal subteran din zona Gării într-un spațiu de activități educativ culturale pentru tineri. Proiectul include, prioritar, pictarea pasajului pe baza unor concursuri de creație destinat mediilor artistice locale, realizarea unor decorațiuni de artă murală cu includerea unor mesaje de educație pentru dezvoltare durabilă, pregătirea spațiului pentru găzduirea unor evenimente culturale menite a încuraja educația durabilă (evenimente de celebrare a Zilei Voluntarului, Zilei Anti-Bullying etc.), pregătirea spațiului pentru desfășurarea unor concerte stradale integrate sub conceptul “Underground Music for Young Artists”, expoziții fotografice, galerii de artă în aer liber etc. Potrivit proiectului Protocolului, Primăria municipiului Constanța se obligă să asigure refacerea iluminatului public din pasaj, să asigure racordul la sursa de curent în locație, să igienizeze locația înainte de predarea acesteia și să organizeze, respectiv să faciliteze organizarea de evenimente educativ-culturale în locația nou creată pentru tineri.“, notează Primăria.

Principalele obligații ale Asociației CreativePlus privesc transformarea pasajului pietonal subteran din zona Gării într-un spațiu de activități educativ-culturale pentru tineri, organizarea concursurilor pentru selectarea artiștilor care vor picta întregul pasaj, desfășurarea unei campanii publice ”Strângerea de gânduri bune” pentru colectarea mesajelor de educație pentru dezvoltare durabilă, pregătirea spațiului pentru organizarea principalelor activități din pasaj (artă murală: scrierea de mesaje de educație pentru dezvoltare durabilă, desene pentru poze cu hastag-uri care vor deveni content pillars în social media; evenimente tip busking / concerte stradale, artă vizuală – galerie de artă/expoziție și piese de teatru etc.), arată sursa citată.

Finanțarea acestui proiect este asigurată de Comisia Europeană prin programul Corpul European de Solidaritate, iar implementarea va fi făcută de un grup de tineri, voluntari ai Asociației CreativePlus ONG, care se va ocupa de  realizarea părții artistice a proiectului. Coordonatorul și inițiatorul proiectului este Daria Popa, Asociația CreativePlus.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: