Connect with us

Politica

Primarul comunei Fântânele, declarat incompatibil de ANI

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Primarul comunei Fântânele, Gheorghe Popescu, a fost declarat incompatibil de către inspectorii Agenției Naționale de Integritate.

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate și conflictul de interese de natură administrativă în cazul a 20 foști și actuali aleși locali, printre aceștia și primarul Gheorghe Popescu din județul Constanța. Primarul constănțean este acuzat de conflict de interese administrativ, după ce și-a angajat fiul la Primărie.

“În exercitarea funcției de primar, a emis Dispoziția de numire a fiului său în funcția de referent în cadrul primăriei și a semnat contractul individual de muncă al acestuia. Astfel, persoana evaluată a încălcat dispozițiile art. 76 din Legea nr. 161/2003”, se arată în documentul ANI.

“Ordinea.ro” i-a dat… vestea edilului, acesta neprimind din partea inspectorilor ANI comunicarea referitoare la starea de incompatibilitate. Edilul ne-a declarat următoarele:

“Voi face demersurile juridice pentru acest aspect. Consider că nu este conflict de interese, articolul despre care spun dumnealor nu este relevant. Foloase patromoniale vom vedea cum se traduce… Dacă se va constata că este cum spun dumnealor, atunci îmi asum că am interpretat eu greșit legea. Nu știam că este greșit cum fac eu, altfel nu făceam, vă dați seama… Nu am considerat că salariul e folos patrimonial, ci o remunerare a muncii depuse. Desigur, voi ataca în termenul stabilit prin lege această decizie a incompatibilității.”

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.

https://integritate.eu/Comunicate.aspx?Action=1&NewsId=2637&M=NewsV2&PID=20

sursa foto: Ziua de Constanta

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Mesajul consilierului județean Marian Crușoveanu de Ziua Armatei Române

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Consilierul județean Marian Crușoveanu, alături de mai mulți colegi din PNL, a depus astăzi o coroană de flori în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Cu această ocazie, liderul liberal a adresat un mesaj cu ocazia Zilei Armate Române.

„Alături de colegii mei, Bogdan Bola și George Niculescu, am depus, astăzi, o coroană de flori, în cinstea ostașilor români, la Monumentul Eroilor din Murfatlar. Ziua Armatei este, pentru noi toți, un prilej prin care glorificăm sacrificiul militarilor pentru păstrarea independenței și a integrității naționale. Ne înclinăm, cu respect și prețuire, în fața militarilor români, care, prin sacrificiul lor, poartă cu mândrie drapelul, în teatrele de operațiuni, îndeplinind, cu profesionalism și dăruire, misiunile încredințate. Libertatea, idealul național și integritatea națională au fost îndeplinite, cu prețul sacrificiului ostașilor români. Cu ocazia Zilei Armatei, urez militarilor români și tuturor celor care activează în domeniul militar, la mulți ani și felicitări pentru devotamentul față de țară!“, a declarat Marian Crușoveanu.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Adrian Stoian, noul președinte al PMP Mangalia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ca urmare a demisiei lui Petru-Mihai Crăciun din funcția de președinte al PMP Mangalia, Adrian-Ionel Stoian a fost numit președinte interimar al acestei organizații. PMP face precizarea că până acum Adrian Stoian a ocupat funcția de vicepreședinte al PMP Mangalia și are o vastă implicare în desfășurarea campaniilor electorale, „fapt pentru care avem convingerea că din noua funcție de președinte al PMP Mangalia va motiva, atât organizația, cât și electoratul să promoveze proiectele propuse de candidații PMP la alegerile parlamentare.“

„Cea mai bună urare pe care o pot face domnului Adi Stoian odată cu numirea în funcția de președinte interimar al PMP Mangalia nu poate fi „bun venit“, el fiind deja în organizație, ci este: „mișcăm Mangalia“. Mult succes, Adi Stoian!”, a declarat Claudiu-Iorga Palaz, președintele PMP Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Val de demisii din PSD Constanța. Viceprimarul Babu și directorul CT Bus Bogdan Niță au plecat din partid

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Continuă valul de demisii din PSD Constanța. După plecarea lui Făgădău, alți doi membri importanți vor pleca. Este vorba de viceprimarul Dumitru Babu, directorul CT Bus Constanța, Bogdan Niță, dar și fostul consilier local Valentin Gabriel Pârvulescu.

„E doar decizie pur personală. Nu e ca un afront sau viscerală. Nu plec pentru a mă înscrie în alt partid.“, a declarat Bogdan Niță pentru Ordinea.ro.

Potrivit unor surse, din PSD Constanța au plecat peste 20 de persoane.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: