Conecteaza-te cu noi

Administratie

Primarul comunei Săcele, Ion Oprea: „Cu ajutorul CNI vom avea străzi asfaltate și sală de sport modernă pentru tinerii comunei“

Published

on

Actuala administrație a comunei Săcele continuă investițiile majore în dezvoltarea infrastructurii. Edilul anunță că vor începe, în foarte scurt timp, lucrărule de asfaltare pe străzile din localitate.

„După amenajarea rețelei de canalizare, vom începe lucrările de asfaltare pe străzile comunei. Aflată într-o zonă cu o puternică amprentă istorică și foarte bogată, din punct de vedere al patrimoniului natural, comuna Săcele se află într-o permanentă dezvoltare în ultimii ani. Cu fonduri din bugetul local, guvernamentale sau europene, primarul localității, aflată la doar 12 km de Cetatea Histria, Ion Oprea, candidează la un nou mandat pentru funcția de primar din partea PNL. „Candidez cu o motivație puternică: trebuie să termin proiectele pe care le-am început în comună. După ce terminăm cu amenajarea rețelei de canalizare, urmează asfaltarea întregii localități, începând cu anul 2021 și conectarea la rețeaua de gaze naturale, cu termen de finalizare anul 2023. În acest mandat am acordat importanță dezvoltării comunității, am încercat să îmbunătățim condițiile de trai pentru fiecare. Am reușit să realizez o mare parte din tot ceea ce mi-am propus, iar locuitorii sunt cei care se bucură de rezultate“, a declarat Ion Oprea.

Concret, primarul comunei Săcele a explicat că pentru proiectul ce vizează asfaltarea drumurilor în localitate a depus, în sesiunea din iulie 2020, la Compania Națională de Investiții, propunerea de asfaltare și modernizare a străzilor, respectiv 18,96 km de drumuri comunale.

„Proiectul tehnic pentru această investiție va fi demarat după finalizarea și recepția rețelei de canalizare, estimată a se încheia în septembrie 2021. Drumurile bune nu înseamnă doar siguranța și confortul personal de a circula, ci și oportunități de dezvoltare economică și socială. Dar chiar și așa, nu puteam implementa proiecte de asfaltare, când noi nu aveam finalizate lucrările de branșare a gospodăriilor la rețelele de apă și canalizare“, a explicat Oprea.

Și pentru că preocuparea fiecărui primar trebuie să fie investiția în educație și în condițiile oferite elevilor și tinerilor din comună, primarul și-a propus să-i încurajeze să-și descopere aptitudinile sportive și să facă mișcare. Astfel, Primăria Comunei Săcele a depus proiectul „Construire sală de sport în comuna Săcele“ la Compania Națională de Investiții, care a aprobat finanțarea prin Ordinul MDRAP nr. 1379/26.03.2019. În prezent, se realizează studiul geotehnic și ridicarea topografică, urmând ca CNI să efectueze studiul de fezabilitate, iar în curând să fie demarate procedurile pentru scoaterea la licitație a lucrărilor și apoi construirea sălii de sport.

De departe însă, unul dintre cele mai importante proiecte ale primarului este acela prin care va fi amenajată rețeaua de gaze naturale în Săcele.

„Pentru creșterea confortului din gospodării, vom conecta comuna Săcele la sistemul de distribuție gaze naturale. Important pentru noi este să ajutăm, în acest fel locuitorii și societatea în care trăim. Acest lucru va genera costuri mai mici pentru încălzirea locuințelor și totodată oamenii vor scăpa de grija cumpărării lemnelor și de mizeria produsă de acestea“, a mai spus Ion Oprea.

De asemenea, primarul a explicat că, în scurtă vreme, vor începe lucrările de amenajare a unui parc în spatele Primăriei Săcele, „pentru ca toată lumea – adulți, tineri și copii – să aibă unde să petreacă timpul liber în mod plăcut, cu familia sau cu prietenii lor, prin activități recreative“.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions