Connect with us

Administratie

Primarul din Năvodari, anunț important privind funcționarea Cabinetului de radiologie din cadrul Centrului de Sănătate

Published

on

După ce a primit un numpăr uriaș de mesaje prin intermediul cărora i se solicitau informații cu privire la funcționarea Cabinetului de radiologie din cadrul Centrului de Sănătate din Năvodari, primarul Florin Chelaru vine cu mai multe precizări. Astfel, edilul a postat pe contul său de Facebook un mesaj prin care le aduce la cunoștință locuitorilor stadiul în care se află procedurile de achiziție a noului aparat de radiologie, când va fi montat, respectiv când va fi pus în funcțiune.

Iată mesajul complet:

Având în vedere numărul mare de mesaje primite privind cabinetul de radiologie din cadrul Centrului de Sănătate Năvodari, doresc să fac următoarele precizări:
👉 Contractul dintre Centrul de Sănătate și cabinetul privat al domnului doctor Gavrilă expiră la finalul acestui an, iar cu data de 15 decembrie acesta a demarat eliberarea spațiului (licența de funcționare a aparatului expiră în câteva luni)
👉 În cabinetul eliberat de dl dr. Gavrilă vom monta unul dintre cele mai performante aparate de radiologie. Echipamentul, în valoare de aprox. 206.000 dolari, a fost achiziționat cu ajutorul Rompetrol, companie căreia îi mulțumesc încă o dată pentru această donație. Aparatul se află deja la Năvodari.
👉 Începând de astăzi, 17 decembrie, în cabinetul de radiologie intră o echipă pentru reabilitarea spațiului: modificare uși, refacere pereți etc.
👉 La Năvodari va sosi în perioada imediat următoare o echipă de specialiști din Germania care va monta noul aparat de radiologie. Acesta va fi pus în funcțiune cel târziu în data de 15 ianuarie 2022.
👉 Începând cu data punerii în funcțiune a aparatului, echipa tehnică va depune documentația la instituțiile statului pentru autorizarea echipamentului de radiologie, așa cum cere legea – termenul prevăzut fiind de aprox. 45 de zile.
👉 Echipa de specialiști ne-a înaintat data de 1 martie 2022 ca termen la care pacienții din orașul Năvodari vor putea beneficia de serviciile noului aparat de radiologie
👉 Spre deosebire de cel vechi, noul echipament de radiologie va putea fi folosit în condiții de gratuitate pentru pacienți, în regim de urgență sau cu trimitere de la medic.
Așadar, dragi năvodăreni, vă asigur că facem toate eforturile pentru a îmbunătății serviciile medicale oferite de Centrul de Sănătate. Cabinetul de radiologie nu va fi desființat, ci modernizat și va putea oferi servicii gratuite (contract cu Casa de Asigurări de Sănătate) pacienților care au nevoie de investigații medicale.
În paralel, Centrul de Sănătate a fost dotat, tot cu sprijinul Rompetrol, cu aparatură performantă de microbiologie și imunologie pentru laboratorul de analize, în valoare de aproximativ 100.000 dolari.

foto: Facebook / Florin Chelaru

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!