Connect with us

Actual

Primarul Făgădău va deschide lucrările conferinței anuale PRIA Aviation, una dintre cele mai importante întâlniri din domeniul aviației

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Evenimentul, ce debutează sub sloganul ‘Fly. Experience. Meet. Display. Demo. Fly’ este considerat drept cea mai importantă reuniune anuală pe teme generale de aviație și industrie aeronautică din România, fiind găzduit de Aeroportul ‘Alexandru Podgoreanu’ din Tuzla și planificat ca un prolog teoretic al celei de-a 11-a ediție a Mitingului Aeromania.

“Conferința PRIA Aviation este singurul eveniment de agest gen organizat în România — un weekend luxury ce reunește CEO, președinți, antreprenori, top manageri din toate domeniile de business, din aviație și aeroporturi, dar și alte tipuri de business conexe aviației — o reuniune importantă a comunității aviatice și a pasionaților de aviație, a mediului academic și de afaceri din România”, precizează sursa citată preluată de Agerpres.ro.

Potrivit organizatorilor, PRIA Aviation va avea loc vineri, 18 august, la ora 14,00, la Hangar 67 Cafe, Aeroportul Tuzla, iar a doua zi, pe 19 august, participanții vor avea locuri la secțiunea VIP, la mitingul aviatic AEROMANIA.

Agenda conferinței PRIA Aviation are în program studii de caz, exemple de cele mai bune practici și modalități de abordare a afacerilor în domeniul aviației, provocări și probleme cruciale și dezbateri pe teme de actualitate precum: Dezvoltarea aeroporturilor din România; Modificarea codului aerian și adaptarea acestuia la necesitățile actuale; Construcția hangarelor pentru aviația generală; Simplificarea normelor de securitate pentru aviația generală; Introducerea TVA de 5% la combustibilul pentru aviația generală și pentru biletele de avion pe rutele interne; Distribuirea banilor din aviație către aerocluburile și școlile de private de aviație; Propuneri de acordare a garanțiilor de stat la creditele pe termen de 20 de ani pentru amenajarea pistelor betonate și pentru aeroporturi; Beneficiile aviației de business, oportunități pentru utilizarea charterelor, co-proprietari de avion și jet-uri; Digitalizarea aeroporturilor și a industriei aviației, în general; Oportunități de finanțare pentru aviație — pentru aeronave, aeronave de mici dimensiuni și business jet-uri; Cele mai bune opțiuni pentru deschiderea rutelor aeriene sau cum poate deveni cineva pilot de avion și care este rolul asociațiilor și al școlilor de aviație?

“În cadrul conferinței va fi lansat Concursul TROFEUL AROPA PENTRU INOVAȚIE ÎN AVIAȚIE 2017-2018, competiția profesională urmărind stimularea activităților de cercetare, dezvoltare și inovare, ale studenților, în domeniul aeronautic și astronautic (inginerie și/sau economie) și al identificării celor mai valoroase idei inovatoare în domeniul aeronautic sau astronautic ale studenților Facultăților din România’, mai precizează comunicatul de presă transmis de organizatori.

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Actual

CT BUS: În intervalul 21 – 23 octombrie, traseele 42, 44, 51, 48 și 101 circulă deviat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În perioada 21 – 23 octombrie 2020, în intervalul orar 19:30 – 05:00, traseele 42, 44, 51, 48 și 101 circulă deviat, după cum urmează:

– LINIA 42:

– sens de deplasare spre Poarta 2: bd. Tomis – bd.Mamaia – bd. I.G.Duca – bd.Ferdinand – bd. Mihai Viteazul – Poarta 2;

– sens deplasare spre Tomis Nord: Poarta 2: bd. Mihai Viteazul – bd.Ferdinand- str. Mircea cel Batran – bd. Mamaia – Bd. Tomis;

– LINIILE 44 ȘI 51:

– sens de deplasare spre Poarta 1: bd. I.G.Duca – bd.Ferdinand- bd. Mihai Viteazul – Poarta 1;

– sens de deplasare spre Casa de Cultură: Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă – Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand – str. I.G.Duca;

– LINIA 48:

– sens deplasare spre Palas: Poarta 2 – str. Traian – str. Negru Vodă – str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand;

– LINIA 101:

– sens deplasare spre Zona Industrială: Poarta 1 – str. Traian – str. Negru Vodă -str. Mircea cel Bătrân – bd. Ferdinand;

”Devierile vizează strada Mihai Viteazul, pe porțiunea cuprinsă între Bd. Mamaia și Bd. Ferdinand, deoarece pe acest tronson se desfășoară lucrări de asfaltare executate de S.C. Confort Urban S.R.L.”, precizează Biroul de presă al CT BUS.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Tânăr din Mangalia, reținut pentru tâlhărie și furt calificat

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de ieri, un bărbat din municipiul Mangalia a rămas fără telefonul mobil deoarece acesta i-a fost smuls din mână de către un tânăr. Au fost anunțați polițiștii, care au demarat cercetările în acest caz de tâlhărie.

Urmare a acestora, polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Mangalia au identificat un tânăr, de 19 ani, bănuit de comiterea faptei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, la data de 19 octombrie a.c., persoana în cauză a smuls unui bărbat, de 50 de ani, telefonul mobil, în timp ce acesta se afla pe o stradă din municipiul Mangalia.

Polițiștii au mai reținut în sarcina tânărului în cauză comiterea a două infracțiuni de furt calificat și infracțiunea de furt, fapte comise în perioada 25 septembrie – 16 octombrie 2020.

Acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de astăzi va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

În cauză, polițiștii de investigații criminale continuă cercetările față de alți doi bărbați, de 18, respectiv 21 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat.

Update: În urmă cu puțină vreme,  pe numele tânărului a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Taximetriștii constănțeni, la control! Au fost aplicate zeci de sancțiuni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Constanța informează că polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au executat în perioada 12.10.2020 – 18.10.2020 acțiuni tematice pe linia depistării și sancționării conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale referitoare la transportul de persoane în regim de taxi și în regim de închiriere. Iar neregulile nu au întârziat să apară: de la lipsa ecusonului, înscrisuri neconforme sau lipsa listei de prețuri până la oprirea neregulamentară. S-au aplicat 52 de sancțiuni în conformitate cu prevederile Legii Nr 38 /2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere și ale H.C.L.M nr.464/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere. Valoarea totală a amenzilor a fost de 24.930 de lei, arată sursa citată.

„Menționăm faptul că astfel de acțiuni se desfășoară în mod periodic, în scopul prevenirii și combaterii încălcării normelor legale în vigoare. Dar și clienții pot evita incidentele neplăcute dacă respectă câteva sfaturi elementare. În primul rând, trebuie să aleagă doar mașinile inscripționate corespunzător, să verifice prețurile afișate pe portiere și dacă șoferul nu pornește aparatul de taxat din propria inițiativă, să îi ceară acest lucru.

Orice problemă întâmpinată poate fi semnalată la Direcția Generală Poliția Locală, la numărul de telefon 0241.484.205. Pentru utilizatorii aplicației WhatsApp numărul de contact este 0799.606.142.“, se arată într-un comunicat al Primăriei.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: