Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Primarul Gurgu pleacă de la șefia PSD Ciobanu și acuză că CJC s-a transformat în “Horică SRL”. Ce îi răspunde Țuțuianu

Published

on

Tudorel Gurgu, primarul comunei Ciobanu din județul Constanța, anunță, prin intermediul unui comunicat remis redacției, că demisioneză din funcția de președinte al Organizației locale a PSD și informează că va rămâne doar membru în rândul social democraților.

Gurgu se declară supărat că nu a primit fonduri de la bugetul județean pentru proiectele localității, motiv pentru care oamenii din comună sunt nemulțumiți.

Informația care, de asemenea, ne atrage atenția privește formațiunea către care se îndreaptă edilul. În documentul remis redacției, Gurgu precizează că la viitoarele alegeri va susține Partidul Mișcarea Populară.

Iată comunicatul oficial al primarului

“Subsemnatul Tudorel Gurgu, presedinte a organizatiei PSD Ciobanu prin prezenta va aduc la cunostinta urmatoarele:

In urma nenumaratelor demersuri facute personal, in calitate de Primar, catre conducerea Consiliului Judetean Constanta, prin care am solicitat alocarea de sume necesare platilor de arierate, sume necesare cheltuielilor efectuate cu ocazia depunerii proiectului de finantare europeana, “3.1.B SUERD -124606- UAT Comuna Ciobanu “, reabilitarea Liceului Tehnologic Ciobanu, sume cheltuite in vederea reabilitarii strazilor din comuna cu ocazia degradarii acestora in urma intemperiilor care au fost, cheltuieli efectuate cu actiunea Pesta Porcina , nu am gasit intelegere la nivelul conducerii judetene. In dovedirea acestor angajamente financiare am depus in acest sens copii ale documentelor fiscale.

Cu toata documentatia si cererile formulate, presedintele Consiliului Judetean a refuzat sistematic alocarea de sume catre UAT Ciobanu.

Avand in vedere aceasta situatie, atat eu in calitate de presedinte al organizatiei, cat si membrii acesteia, NU ne mai regasim in politica economico sociala dusa de presedintele Consiliului Judetean, membru marcant PSD. Consideram ca rezultatul de peste 87%, obtinut de organizatia noastra in alegerile parlamentare nu corespunde cerintelor politice in conceptia acestui individ, fapt pentru care eu am inaintat conducerii judetene demisia mea din functia de presedinte al organizatiei, raman simplu membru si decizia intregii organizati este ca, in viitoarele alegeri, sa sustinem Partidul Miscarea Populara.”. 

Plângere penală pentru… “Horică SRL”

Contactat telefonic pentru mai multe detalii privind decizia, primarul a declarat că instituția Consiliul Județean Constanța s-a transformat în… Horică SRL și președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu (de aici și numele SRL-ului – n.r.) a uitat să treacă localitatea Ciobanu în rândul celor unde administrația județeană alocă fonduri pentru proiecte.

“Este de neacceptat ce se petrece la Horică SRL. Vă anunț acum că sunt decis să fac și plângere penală. Nu este psibil ca, de la începutul anului, comuna Ciobanu să primească doar 500 de mii de lei vechi. Avem 4.200 de locuitori, respectiv 3.000 de votanți. Comuna Ciobanu a contribuit ca acest Horică să ajungă pe scaunul de la Consiliul Județean Constanța și acum uită de oamenii care au nevoie de drumuri, de bani pentru proiectele de dezvoltare”, a explicat primarul Tudorel Gurgu pentru “Ordinea.ro”.

“Horică SRL nu face aprobările”

Contactat telefonic pentru a lămuri situația, Marius Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“Comuna Ciobanu a primit bani încă de la începutul mandatului meu, nu este adevărat ce declară primarul. Afirmațiile și acuzațiile dumnealui nu au substanță. În primul rând, dacă domnul primar nu știe, atunci îi explic eu cum stau lucrurile: alocările sunt făcute în cadrul unei comisii, conform legislației, la nivelul Consiliului Județean Constanța. Eu nu fac parte din Comisia aceasta, ea este formată din lideri de grup ai tuturor partidelor care formează Consiliul Județean, deci de consilieri județeni. Eu am fost transparent și am făcut publice toate alocările.”

sursa foto: Facebook

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions