Connect with us

Politica

Primarul Gurgu pleacă de la șefia PSD Ciobanu și acuză că CJC s-a transformat în “Horică SRL”. Ce îi răspunde Țuțuianu

Publicat

la

Tudorel Gurgu, primarul comunei Ciobanu din județul Constanța, anunță, prin intermediul unui comunicat remis redacției, că demisioneză din funcția de președinte al Organizației locale a PSD și informează că va rămâne doar membru în rândul social democraților.

Gurgu se declară supărat că nu a primit fonduri de la bugetul județean pentru proiectele localității, motiv pentru care oamenii din comună sunt nemulțumiți.

Informația care, de asemenea, ne atrage atenția privește formațiunea către care se îndreaptă edilul. În documentul remis redacției, Gurgu precizează că la viitoarele alegeri va susține Partidul Mișcarea Populară.

Iată comunicatul oficial al primarului

“Subsemnatul Tudorel Gurgu, presedinte a organizatiei PSD Ciobanu prin prezenta va aduc la cunostinta urmatoarele:

In urma nenumaratelor demersuri facute personal, in calitate de Primar, catre conducerea Consiliului Judetean Constanta, prin care am solicitat alocarea de sume necesare platilor de arierate, sume necesare cheltuielilor efectuate cu ocazia depunerii proiectului de finantare europeana, “3.1.B SUERD -124606- UAT Comuna Ciobanu “, reabilitarea Liceului Tehnologic Ciobanu, sume cheltuite in vederea reabilitarii strazilor din comuna cu ocazia degradarii acestora in urma intemperiilor care au fost, cheltuieli efectuate cu actiunea Pesta Porcina , nu am gasit intelegere la nivelul conducerii judetene. In dovedirea acestor angajamente financiare am depus in acest sens copii ale documentelor fiscale.

Cu toata documentatia si cererile formulate, presedintele Consiliului Judetean a refuzat sistematic alocarea de sume catre UAT Ciobanu.

Avand in vedere aceasta situatie, atat eu in calitate de presedinte al organizatiei, cat si membrii acesteia, NU ne mai regasim in politica economico sociala dusa de presedintele Consiliului Judetean, membru marcant PSD. Consideram ca rezultatul de peste 87%, obtinut de organizatia noastra in alegerile parlamentare nu corespunde cerintelor politice in conceptia acestui individ, fapt pentru care eu am inaintat conducerii judetene demisia mea din functia de presedinte al organizatiei, raman simplu membru si decizia intregii organizati este ca, in viitoarele alegeri, sa sustinem Partidul Miscarea Populara.”. 

Plângere penală pentru… “Horică SRL”

Contactat telefonic pentru mai multe detalii privind decizia, primarul a declarat că instituția Consiliul Județean Constanța s-a transformat în… Horică SRL și președintele CJ Constanța, Horia Marius Țuțuianu (de aici și numele SRL-ului – n.r.) a uitat să treacă localitatea Ciobanu în rândul celor unde administrația județeană alocă fonduri pentru proiecte.

“Este de neacceptat ce se petrece la Horică SRL. Vă anunț acum că sunt decis să fac și plângere penală. Nu este psibil ca, de la începutul anului, comuna Ciobanu să primească doar 500 de mii de lei vechi. Avem 4.200 de locuitori, respectiv 3.000 de votanți. Comuna Ciobanu a contribuit ca acest Horică să ajungă pe scaunul de la Consiliul Județean Constanța și acum uită de oamenii care au nevoie de drumuri, de bani pentru proiectele de dezvoltare”, a explicat primarul Tudorel Gurgu pentru “Ordinea.ro”.

“Horică SRL nu face aprobările”

Contactat telefonic pentru a lămuri situația, Marius Horia Țuțuianu, președintele CJ Constanța, a declarat pentru “Ordinea.ro” următoarele:

“Comuna Ciobanu a primit bani încă de la începutul mandatului meu, nu este adevărat ce declară primarul. Afirmațiile și acuzațiile dumnealui nu au substanță. În primul rând, dacă domnul primar nu știe, atunci îi explic eu cum stau lucrurile: alocările sunt făcute în cadrul unei comisii, conform legislației, la nivelul Consiliului Județean Constanța. Eu nu fac parte din Comisia aceasta, ea este formată din lideri de grup ai tuturor partidelor care formează Consiliul Județean, deci de consilieri județeni. Eu am fost transparent și am făcut publice toate alocările.”

sursa foto: Facebook

Comments

comments

Continuă să citești
Reclamă

Politica

Cîțu vine cu o nouă gogoașă. Propune PSD și USR un armistițiu pe o perioadă determinată ca Ciucă să ajungă premier

Publicat

la data de

Scris de

Președintele PNL, Florin Cîțu, mai vine cu o gogoașă politică în încercarea de a determina partidele parlamentare să voteze Guvernul Ciucă. Cîţu a declarat astăzi că premierul desemnat a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă un armistiţiu prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură.

”Am văzut că PSD și USR rămân cantonate în pozițiile, Venim cu un element noi, care sperăm să deblocheze această situație. Azi, Ciucă a trimis către liderii partidelor parlamentare un document prin care se cere un armistițiu pentru susținerea acestui guvern pe perioadă determinată, până când trece iarna. Este responsabilitatea PSD și USR de a avea un guvern stabil”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat de ce nu a propus acest armistițiu atunci când a fost propus premier Cioloș, premierul interimar să început să se bâlbîie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Reorganizarea ANPC intră la vot în Parlament. Comisariatele regionale, desființate!

Publicat

la data de

Scris de

O modificare legislativă inițiată de PSD, PNL, UDMR, ALDE și PMP, în anul 2019, a primit raport favorabil în Comisia pentru industrii şi servicii face parte din categoria legilor ordinar și este programată pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților – for decizional – pentru ședința de azi. Proiectul de lege vizează reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și desființarea celor 8 comisariate regionale. În locul acestora vor apărea 41 de comisariate județene și cel al municipiului București, subordonate unei structuri centrale.

Mai multe surse ale Bugetul.ro ne-au dezvăluit că această „răsplată” pentru ANPC ar veni după controalele de efect pe care instituția le-a avut în ultimele luni.

Inițiatorii proiectului de lege 33 de deputați și senatori, din care: deputati – PSD: Andruşcă Dănuţ, Bota Marius Sorin-Ovidiu, Chiriac Viorel, Iancu Iulian, Matei Călin-Vasile-Andrei, Simonis Alfred – Robert, deputati – PNL: Bumb Sorin-Ioan, Sitterli Ovidiu-Ioan, deputati – UDMR: Ambrus Izabella-Agnes, Apjok Norbert, Bende Sándor, Benedek Zacharie, Benkő Erika, Biró Rozália-Ibolya, Csép Éva-Andrea, Csoma Botond, Erdei Dolóczki István, Farago Petru, Kelemen Hunor, Korodi Attila, Sebestyén Csaba-István, Seres Dénes, Vass Levente,  deputati – ALDE: Olteanu Daniel, deputati – PMP: Paşcan Emil-Marius, senatori – neafiliati: Baciu Gheorghe, Covaciu Severica-Rodica, Ionaşcu Gabi, senatori – UDMR: Cseke Attila-Zoltán, Fejér László-Ődőn, senatori – ALDE: Bădulescu Dorin-Valeriu.

Amintim că ANPC a intervenit, în toamna acestui an, inclusiv pe piața de energie electrică și gaze naturale, descoperind practici incorecte folosite de anumiți operatori.

Totodată, la începutul lunii septembrie, ANPC a câștigat în instanță cu gigantul bancar Raiffeisen Bank.

Ca urmare a procesului câștigat, ANPC-ul a dispus oprirea creditării la Raiffeisen, după cum a anunțat instituția la vremea respectivă. Aceasta este o măsură aplicată în premieră în România. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a luat atitudine față de modul în care Raiffeisen Bank a înțeles să aplice o sentință definitivă a instanței, conform căreia aproximativ 14.000 de clienți ai băncii, beneficiari de credite, au fost afectați financiar de o practică incorectă a acesteia. Astfel, până la returnarea sumelor luate în plus românilor, ANPC-ul a dispus oprirea creditării la Raiffeisen, susținea instituția prezidată de Claudiu Dolot. (sursa: bugetul.ro)

foto: capital.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Fratele lui Ludovic Orban, consilierul lui Iohannis, părăsește Administrația Prezidențială

Publicat

la data de

Scris de

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 26 octombrie 2021, decretul privind eliberarea la cerere din funcția de consilier prezidențial a domnului Leonard Orban, la data de 1 noiembrie 2021, în vederea pensionării. De asemenea, în semn de înaltă apreciere pentru excepționala carieră profesională, pentru contribuţia avută la susținerea proiectului european al României şi pentru implicarea în modernizarea şi eficientizarea Administrației Prezidențiale, Președintele României a decis conferirea Ordinului Național „Steaua României” în grad de Cavaler domnului Leonard Orban.

Leonard Orban este fratele fostului lider PNL, Ludovic Orban. Coincidență sau nu, astăzi, Ludovic Orban s-a dezafiliat de la grupul PNL din Camera Deputaților și a lansat un atac dur la adresa președintelui Klaus Iohannis pe care l-a numit „chiriașul de la Cotroceni“. (Sursa foto: activenews.ro)

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: