Connect with us

Politica

Primarul Maricel de la Agigea ar vrea să demoleze casa contracandidatului său

Adrian Cârlescu

Publicat

la

În numeroase articole publicate de-a lungul timpului în Ordinea.Ro am relatat despre fapte și atitudini discreționare ale primarului din Agigea, PSD-istul Cristian Maricel Cîrjaliu. Am arătat că acesta și-a acordat sieși titlul de cetățean de onoare al comunei sale. Am scris că acesta i-a vândut fiicei sale un teren din patrimoniul comunei, fără licitație publică. Am scris de necazurile pe care Primăria le-a făcut restaurantului Pescăria lui Matei, care a primit amenzi pe bandă rulantă, pentru nereguli imaginare. Am scris despre teroarea administrată de primar fostului consilier Mircea Scărlătescu. Acesta a fost exclus în mod repetat din Consiliul Local și s-a pomenit târât în numeroase procese civile, după ce primarul i-a trimis decizii de impunere fiscală inventate din pix. La un moment dat, Scărlătescu a fost condamnat cu suspendare pe baza unei plângeri penale formulate de primar. Culmea, opozantul primarului fusese achitat pe fond, însă o judecătoare cu studii doctorale la Chișinău l-a condamnat cu suspendare direct în recurs. Tot la Chișinău a urmat studii doctorale și a publicat articole plagiate la un mod ordinar chiar primarul Maricel.

Consiliul Local Agigea funcționează și acum în mod ilegal, cu trei consilieri locali în minus, deoarece primarul Maricel a refuzat să declare locurile vacante, pentru a fi ocupate de alte persoane de pe listele de candidați.

Un tânăr educat încurcă planurile baronului de la Agigea

Isprăvile primarului PSD-ist au ajuns foarte cunoscute opiniei publice. Probabil din acest motiv, populația comunei s-a cam săturat de Cîrjaliu. Și nu de ieri de azi. Însă în anii trecuți nu s-a arătat nimeni capabil să-l înfrângă pe acest mic baron local de la Agigea. Între timp, lucrurile s-au mai schimbat. Astfel, la orizont a apărut pentru prima dată un tânăr educat, care lucrează la o multinațională și care și-a anunțat deja intenția de a candida la Primărie din partea USR. L-am numit mai sus pe Gabriel Ciobanu, care începe tot mai evident să se bucure de simpatia localnicilor.

Întrucât Primăria din localitate nu respectă aproape niciun standard de transparență și nu publică nimic despre hotărârile locale sau despre bugetul localității, Gabriel Ciobanu s-a decis să se informeze direct de la sursă. De câteva luni bune, el participă la toate ședințele Consiliului Local, având acest drep ca simplu cetățean.

Fake-news, marca Maricel Cîrjaliu

Se pare că situația l-a scos din minți pe Cîrjaliu, care a început să caute cu disperare un nod în papură împotriva adversarului său. La ultima ședință a aleșilor locali, care a avut loc pe 8 aprilie a.c., Cîrjaliu și-a dat arama pe față. El a inițiat un dialog spontan cu Gabriel Ciobanu, întrebându-l dacă îi place adevărul. Iar imediat ce a primit răspunsul prompt că da, primarul a continuat cu un atac frontal:

„Atunci să explicați dumneavoastră cum a construit tatăl dumneavoastră în câmp, lângă un stâlp de înaltă tensiune, să îmi spuneţi dacă aveţi contract cu ENEL şi RAJA. Propun consilierilor să sesizăm Prefectura, să verifice cu cei de la Inspectoratul în Construcţii legalitatea construcţiei”.

Cîrjaliu le-a arătat consilierilor o fotografie cu o casă ridicată în vecinătatea unui stâlp de înaltă tensiune. A doua zi avea să transmită dovada foto și către presă. Numai că, ce să vezi, Gabriel Ciobau spune că familia sa nu are nicio legătură cu locuința din fotografie.

Totul ar fi, așadar, un imens fake-news, o invenție a primarului, care a mințit fără scupule că locuința din fotografie ar fi a familiei contracandidatului său, ca să aibă motivul formal să-l atace. Și primarul nu s-a limitat doar la un atac direct, izvorât din informații false. El a cerut consilierilor locali să voteze pentru depunerea unui denunț la prefect împotriva familiei adversarului său cu privire la încălcarea legislației din domeniul construcțiilor. Consilierii au fost de acord cu cererea lui Cîrjaliu.

Actele pe care Cîrjaliu nu mai vrea să le recunoască

Culmea, familia Ciobanu deține certificat de urbanism, autorizație de construire și proces-verbal de recepție finală a construcției de la Primăria Agigea. Documentul final, care atestă respectarea legii, este semnat de o comisie ordonată chiar de Maricel Cîrjaliu, în anul 2011. Practic, primarul a recunoscut legalitatea construcției prin acest document. A recunoscut-o mai apoi prin deciziile de impunere fiscală, emise an de an. Însă după 9 ani, Cîrjaliu s-a răzgândit subit, având nevoie disperată să-și intimideze adversarul.

”Casa din fotografie nu este a noastră. Este o casă din cartier, dar nu este a noastră. Știu că au fost niște angajați ai Primăriei în cartier, cu ceva timp în urmă, au făcut verificări pe linie de construcții și au pozat diverse case. Au și amendat pe cineva, se pare pe o interpretare a legii. Chiar îmi pare rău pentru această victimă colaterală. Pe de altă parte, cunosc metodele pe care le aplică primarul din Agigea. E disperat că va pierde alegerile și din cauza asta inventează chiar și în această perioadă în care ne aflăm în situație de urgență. Suntem în luptă cu un virus ucigaș, însă primarul are alte griji. Pe el îl interesează să facă plângeri, să amenințe și să intimideze. Îl anunț pe această cale că nu va scăpa de ceea ce îi este teamă. E un proverb, n-am inventat eu asta.” – a declarat Gabriel Ciobanu pentru Ordinea.Ro.

Preocupări de pandemie: vânzări și concesionări fără licitație publică

Trebuie să mai spunem că ședința Consiliului Local Agigea din 8 aprilie 2020 a avut caracter ordinar. Consilierii au fost convocați să participe la lucrări în mod nemijlocit, deși legislația din perioada stării de urgență prevede posibilitatea desfășurării ședințelor prin videoconferință cu adoptarea hotărârilor prin vot electronic. În marea lor majoritate, proiectele înscrise în convocator (vezi AICI) se referă la aprobarea concesionării sau vânzării unor terenuri fără licitație publică. Pe 6 aprilie, cu doar două zile înaintea ședinței, pimarul Cristian Maricel Cîrjaliu a suspendat procedurile de licitație publică în vederea vânzării și concesionării terenurilor din patrimoniul localității. Profitând de faptul că nu mai poate organiza licitații, Cîrjaliu a cerut votul consilierilor pentru a vinde mai multe terenuri ale localității în mod direct, fără licitație publică. Solicităm autorităților să verifice legalitatea acestor decizii.

În clipul de mai jos, puteți vedea câteva momente din conferința de presă în care Gabriel Ciobanu și-a anunțat candidatura la Primăria Agigea:

(Sursa foto – casa din câmp: Focuspress.ro)

Comments

comments

Politica

Tudor Nădrag – Primarul tuturor hârșovenilor

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

Tudor Nădrag este candidat la funcția de primar al orașului Hârșova din partea Partidului Social Democrat. În intervalul 2008-2016 a mai fost primar al localității. Și-a propus să realizeze multe proiecte dacă va fi reales.       

Iată ce mesaj a adresat locuitorilor orașului Hârșova:

”Ne apropiem cu pași repezi de finalul campaniei electorale pentru alegerile locale din data de 27 septembrie. De mai bine de două săptămâni, zi de zi, pas cu pas, am străbătut străzile orașului nostru, alături de tânăra echipă PSD Hârșova, în încercarea de a discuta cu fiecare dintre dumneavoastră despre programul nostru politic. Am fost primiți cu caldură și vă mulțumim pentru acest lucru.

Nu pretind că am fost un primar perfect. Cu siguranță, au existat și lucruri care s-ar fi putut face mai bine. Însă, sunt convins că majoritatea dintre dumneavoastră cunoașteți faptul că, pe parcursul celor două mandate de primar al orașului, am fost în slujba TUTUROR cetățenilor. Ușa mea a fost tot timpul deschisă și am încercat, în limita posibilităților, să le acord sprijin tuturor celor care mi l-au cerut.

Din păcate însă, în ultimii patru ani, lucrurile au stat cu totul altfel. Principii de bază ale democrației, cum ar fi ”egalitatea de șanse” și ”tratamentul egal” au fost încalcate într-un mod de-a dreptul grosolan. Și nu o spun eu. Mărturie stau experiențele neplăcute pe care mulți dintre dumneavoastră ni le-ați împărtășit. În Hârșova, în ultimii patru ani, oamenii au ajuns să se teamă să se exprime liber și să-și arate nemulțumirea față de actuala conducere a orașului. Aceasta teamă a fost alimentată constant de atitudinea dușmănoasă pe care actualii “conducători” au avut-o la adresa tuturor celor care au îndrăznit să-i conteste.

Nu putem tolera ca aceste lucruri să continue! Nu este normal ca cetățenii orașului nostru să fie împarțiti în susținători ai primarului și dușmani ai acestuia. Nu este normal ca unii să fie ajutați, iar altora să li se pună bețe în roate pentru simplul motiv că au o altă opțiune politică. A sosit timpul ca ura și dezbinarea să nu-și mai aibă locul în familia noastra numită Hârșova, iar hârșovenii să-și recapete demnitatea și încrederea în autoritățile locale.

Vă îndemn pe toți: ieșiți la vot pe 27 septembrie! Votați Nădrag Tudor și echipa PSD!

Aveți încredere, împreună vom reuși!”

Material comandat de Partidul Social Democrat  filiala Constanta,

Executat de Asociația Puterea Civică – www.ordinea.ro 

CUI mandatar financiar coordonator 21200019

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Decizie radicală a unui politician. Candidatul USR-PLUS la Primăria Agigea s-a supus unui test la detectorul de minciuni

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Candidatul USR-PLUS la Primăria Agigea, Gabriel Ciobanu, a făcut ceea ce niciun politician de Agigea nu ar face niciodată, s-a supus unui test la detectorul de minciuni, un test poligraf. Întrebările și răspunsurile lui Gabriel Ciobanu au fost:

  1. Ai mințit când ai spus că te angajezi să implementezi toate punctele din programul de guvernare locală USR-PLUS?

Răspuns: Nu!

  1. Ai mințit când ai spus că ai surse de finanțare pentru toate proiectele promise?

Raspuns: Nu!

  1. Ai mințit cand ai spus că din postura de primar vei trata cu respect pe toți cetățenii din Agigea și Lazu?

Raspuns: Nu!

„Gabriel Ciobanu va face tot ce a promis în planul de guvernare locală și va acorda respectul cuvenit tuturor locuitorilor din Agigea și Lazu. Pe 27 septembrie votează Gabriel Ciobanu primar Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Local Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Județean Constanța și Remus Negoi președinte Consiliul Județean Constanța!“, spun cei de la USR.

💡Gabriel Ciobanu a făcut ce nici un politician de Agigea nu ar face niciodată, s-a supus unui test la detectorul de minciuni, un test poligraf. Întrebările și raspunsurile lui Gabriel Ciobanu au fost:1. Ai mințit când ai spus că te angajezi să implementezi toate punctele din programul de guvernare locală USR-PLUS?Răspuns: Nu! ✅ 2. Ai mințit când ai spus că ai surse de finanțare pentru toate proiectele promise?Raspuns: Nu! ✅3. Ai mințit cand ai spus că din postura de primar vei trata cu respect pe toți cetățenii din Agigea și Lazu?Raspuns: Nu! ✅📌 Gabriel Ciobanu va face tot ce a promis în planul de guvernare locală și va acorda respectul cuvenit tuturor locuitorilor din Agigea și Lazu.🟦🟧 Pe 27 septembrie votează Gabriel Ciobanu primar Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Local Agigea, Alianța USR Plus la Consiliul Județean Constanța și Remus Negoi președinte Consiliul Județean Constanța!#FărăMinciuni #USRPLUS #OameniNoi #NuTotEi

Publicată de USR Agigea pe Marţi, 22 septembrie 2020

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

(VIDEO) Jurnalistul Mălin Bot dezvăluie „manevrele Rusiei și bătălia pentru Primăria Constanța. Filiera Gabriel Comănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Bătălia electorală pentru Primăria Constanța este mai dură decât oricând, iar interesele pentru acest oraș-port sunt atât de mari încât te trec fiorii. De ce candidează Vergil Chițac la funcția de primar al orașului și cine se află cu adevărat în spatele acestuia? La aceste întrebări a oferit un posibil răspuns jurnalistul independent Mălin Bot, celebru pentru materialele sale împotriva corupției. Într-o filmare realizată din fața Primăriei Constanța, Mălin Bot a făcut o radiografie a luptei electorale de la malul mării și a intereselor pentru orașul-port, care, potrivit acestuia, ar avea firele întinse până la Moscova.

În demonstrația sa, Mălin Bot a plecat de la știrea că România are rachete Patriot pe malul mării.

„Mulți se vor întreba ce legătură există între sistemul de apărare a României și alegerile locale de la Primăria Constanța. Sper că nimeni nu își imaginează că dacă noi instalăm rachete Patriot și strângem și mai mult legăturile din punct de vedere militar cu America, sper că nu vă imaginați că Rusia, care este deranjată de toate aceste investiții militare, stă cu mâinile în sân. Sigur că, din punct de vedere militar, face mișcări pe care nu le știm, pentru că sunt chestiuni de strategie secretă, dar din punct de vedere politic și din punct de vedere al propagandei, Rusia face foarte mult în România. Spre exemplu, Rusia investește și a investit mult în POLITICĂ. A investit și investește în vechile rețele de oameni de afaceri, politici, de presă, pe care din 1990 le-a folosit pentru diverse scopuri, direct sau printre interpuși.” – afirmă Mălin Bot.

„Votul de la Constanța are legătură cu Rusia“

„Constanța se află în fața unui experiment. (…) Aici se va decide, dincolo de aspectul local, ceva foarte important. Votul de la Constanța are legătură cu marele nostru inamic de la est – Rusia, care reprezintă principala amenințare la adresa României. Dacă excludem candidatul PSD-ist, pentru că toată lumea știe cine este Făgădău și ce înseamnă mafia lui Mazăre, avem un domn candidat – Vergil Chițac. După cum spuneam anterior, Rusia nu stă cu mâinile în sân. Rusia investește în mișcări politice și în politicieni de timp nou, care sunt ușor de depistat… Există și politicieni în care Rusia investește mai pe ascuns, despre care nu ai spune că au vreo legătură directă cu Rusia, dar pe care dacă mergi puțini să îi cauți la susținători, al finanțatori, ajungi la niște concluzii foarte interesante. Mi-a atras atenția o declarație a lui Stelian Ion (USR) făcută în presă, și anume că afaceristul Gabriel Comănescu i-a cerut să se retragă din cursa pentru Primăria Constanța, spunând că își va folosi toată influența și banii ca Vergil Chițac să iasă primar. Chițac și-a asumat susținerea acestui individ. Făcând mai multe verificări, am putut să aflu că domnul Comănescu (Gabriel, n.r.) este principalul susținător al lui Vergil Chițac și că se agită foarte puternic ca Primăria Constanța să fie controlată de către protejatul lui, am putea spune financiar, pentru că domnul Comănescu l-a susținut pe Chițac în campania anterioară din 2016. Important ca acest Comănescu s-a implicat direct să îl ajute pe Chițac și că acesta a recunoscut aceste legături.“, a spus Mălin Bot.

Filiera Chițac – Comănescu – Iancu

În continuare, jurnalistul vorbește despre legăturile dintre omul de afaceri Gabriel Comănescu și deputatul PSD Iulian Iancu, care a fost propus în guvernarea Vioricăi Dăncilă pentru postul de premier și care are legături puternice cu Rusia și interesele ei la Marea Neagră.

„Ei bine, și ceea ce spun eu se poate verifica pe Google, Comănescu+Rusia, se pot descoperi o serie de legături absolut fabuloase. De exemplu, pe site-ul universul.net, un site coordonat de Dan Tapalagă, veți găsi legăturile lui Chițac cu milionarul Comănescu. Mai interesant este că milionarul Comănescu este mână în mână cu un cetățean (deputatul Iulian Iancu, n.r.) care a fost propus vicepremier pe vremea PSD pentru Viorica Dăncilă.

https://www.g4media.ro/semnal-pentru-sua-psd-l-a-pus-vicepremier-pe-iulian-iancu-omul-cheie-in-modificarile-care-au-determinat-exxonmobil-sa-si-anunte-plecare-din-romania.html

(…) Domnul Comănescu are afaceri foarte interesante cu deputatul Iulian Iancu! Acesta a fost președintele Comisiei pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților și a fost unul dintre oamenii cheie din PSD care au instrumentat modificarea legislației ce a avut ca efect plecarea companiei americane Exxonmobil.

Lucrurile devin foarte interesante și vreau să prezint alt articol:

Gabriel Comănescu, partenerul rușilor – 13 pentru 2013

Încă din 2013 presa scria despre acest domn: contracte cu Gazprom; a participat la realizarea aducțiunii de gaz, comandată personal de Vladimir Putin pentru olimpiada de la Soci. Vorbim despre un om cu niște legături cu Rusia care nu pot fi negate și care sunt evidente pentru orice persoană care va căuta Gabriel Comănescu plus Rusia pe net. În plus, Liviu Dragnea, atunci când era mare șmecher pe la Camera Deputaților, i-a făcut cadou Legea offshore principalului finanțator al lui Chițac, care, teoretic, candidează de la PNL… Dacă se face o verificare sumară pe internet despre energie și Gabriel Comănescu, despre legăturile cu Rusia, veți avea niște surprize absolut uluitoare.“

Mai multe detalii despre filiera Gabriel Comănescu – Vergil Chițac – deputatul PSD Iulian Iancu și interesele Rusiei puteți urmă în materialul filmat de Mălin Bot în fața Primăriei Constanța:

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: