Connect with us

Administratie

Primarul Robert Șerban: „În 30 – 40 de zile se va realiza racordarea localității Eforie Sud la rețeaua de alimentare cu gaz“

Publicat

la

În ciuda piedicilor puse în Consiliul Local de către aleșii social democrați, primarul orașului Eforie, Robert Șerban, a anunțat, pe Facebook, că 95,5% din rețeaua de alimentare cu gaz este finalizată. Edilul spune că la sediul distribuitorului autorizat sunt depuse în prezent 1.700 de cereri de racordare, iar 600 sunt deja executate. Nicolae Șerban estimează că, în termen de 30 – 40 de zile, se va realiza racordarea localității Eforie Sud la rețeaua de alimentare cu gaz. Într-o postare pe Facebook, primarul orașului Eforie critică atitudinea consilierilor locali ai PSD din ședințele de Consiliu Local și spune că, deși aceștia și-au propus să blocheze proiecte urbei, lucrurile merg mai departe.

„De mai bine de două luni coronavirusul face parte din viața noastră. Fiecare ne gândim la sănătate, la venituri, ne gândim la copiii noștri, la părinți. Suntem atenți la ce fac guvernanții și cei din fruntea comunităților. Pentru bunul mers al vieții în orașul nostru am căutat soluții și atunci când a fost nevoie n-am ezitat să vă cer sprijinul. Respect mandatul pe care mi l-ați dat, rezolv problemele orașului nostru. Eu nu m-am plâns de ”greaua moștenire PSD”, dar ce s-a întâmplat la ședința Consiliului Local Eforie este bine de știut! Proiectul privind continuarea extinderii rețelei de gaz nu a fost votat de consilierii PSD, adică cei cărora unii locuitori le-au dat mandat să acționeze în interesul tuturor eforienilor! Din păcate, consilierii PSD votează de patru ani împotriva oricărui proiect. Nu au vrut să aveți rețeaua de gaz, nu au vrut nici parcuri, nici grădinițe, nici faleze, nimic! Au votat împotrivă. Și, cireașa de pe tort, la aceeași ședință, aceeași consilieri PSD au votat împotriva indexării taxelor locale. Știți ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi reușit și proiectul era respins? Impozitele și taxelor locale s-ar fi majorat până la limita maximă! Neștiință, dezinteres, rea voință?

O veste bună! Deși consilierii PSD și-au propus să se aleagă praful de noile proiecte de la Eforie, nimic nu le-a reușit! Lucrurile bune pentru Eforie le-am făcut și le continuăm cu sprijinul celorlalți consilieri, oameni onești, oameni care își iubesc orașul și îi respectă pe eforieni.

Datele la zi: 95,5% din rețeaua de alimentare cu gaz din Eforie, 57,3 km din 60 km este realizată. Pe 30 km de rețea funcționează alimentarea cu gaz. La sediul distribuitorului autorizat sunt depuse în prezent 1.700 de cereri de racordare, 600 fiind deja executate. Estimăm că în termen de 30-40 de zile se va realiza racordarea localității Eforie Sud la rețeaua de alimentare cu gaz.“, scrie primarul Robert Șerban.

Edilul a punctat că mai multe amănunte despre ce nu au înțeles consilierii PSD pot fi citite AICI

Citește și:

PSD Eforie s-a opus unui proiect referitor la branșarea localității la gaze. Virgil Negru: ”Nu ni se dă (sic!) informațiile necesare ”

Comments

comments

Administratie

Un nou concept de „Zilele orașului“ la Năvodari. Dumitrașcu: „Avem mulți copii talentați“

Publicat

la data de

Scris de

În acest weekend locuitorii din Năvodari sunt invitați la Zilele Orașului. Vineri și sâmbătă, de la ora 18.00, pe scena amenajată în Parcul Central a fost pregătită o sărbătoare a copiilor și tinerelor talente din oraș. Autoritățile locale spun că, având în vedere că ne aflăm în continuare sub stare de alertă, iar contextul sanitar este unul delicat și imprevizibil, am ales anul acesta să marcăm sărbătoarea orașului printr-un eveniment dedicat solidarității, tinerilor și copiilor năvodăreni, care probabil au resimțit cel mai puternic restricțiile  din ultimii doi ani. Vor avea activități culturale, artistice și sportive, piese de teatru, dansuri și recitaluri, demonstrații de arte marțiale, tombole cu premii și multe surprize, toate susținute de copii și tineri din Năvodari.

Viceprimarul Costel-Aurelian Dumitrașcu spune că Zilele Orașului sunt despre năvodăreni. În acest sens, se încearcă promovarea tinerilor talentați, dar și mișcarea. De aceea, în ultima lună au avut loc diverse competiții.

„Avem mulți copii talentați pe care doresc să îi încurajez și să îi felicit. Pentru mine este prima ediția a Zilelor Orașului Năvodari, din postura de viceprimar. Anul acesta, alături de colegii mei, am deci să organizăm zilele Orașului Năvodari…altfel. În opinia mea, zilele orașului trebuie să fie despre năvodăreni, de aceea vor urca pe scenă doar tinere talente și artiști din oraș. Vom avea activități culturale, artistice și sportive, piese de teatru, demonstrații de arte marțiale, dansuri și recitaluri, toate susținute de copii și tineri din Năvodari. Avem mulți copii talentați pe care doresc să îi încurajez și să îi felicit. Și pentru că am dorit și să promovăm mișcarea, întreaga lună am organizat diverse activități sportive, toate cu premii pe măsură: trei ediții de mers pe bicicletă și una de cross, iar zilele acestea se desfășoară alte competiții sportive: Micul baschetbalist, cupa primăverii la tenis cu piciorul, tenis de masă dar și un concurs de pescuit pentru împătimiții acestui sport. Sâmbătă seara vom premia câștigătorii iar la final avem tombole cu surprize pentru toți participanții la aceste concursuri.“, a spus viceprimarul Dumitrașcu.

Invitație la mișcare!

Toți copiii pasionați de baschet din orașul Năvodari sunt așteptați sâmbătă, 31 iulie, de la ora 09.00, la evenimentul sportiv ”Cupa Micul Baschetbalist”, organizat de Primăria Orașului Năvodari în Parcul Țara Piticilor. Copiii participanți vor fi provocați la jocul sportiv ”Obligatea”, sub atenta supraveghere a antrenorilor de baschet de la Clubul Sportiv Năvodari. Toți copiii participanți la evenimentul sportiv vor fi premiați cu medalii, cupe și tricouri, iar cei mai buni vor primi și mingi de baschet.

Concurs de pescuit pe Lacul Tașaul! Premii speciale pentru cei mai împătimiți

Toți pescarii amatori din orașul Năvodari sunt invitați la concursul de pescuit ”Peștișorul de aur”, organizat de Primăria Orașului Năvodari sâmbătă, 31 iulie, ora 06.00, pe Lacul Tașaul (lângă Cherhanaua Tașaul). Toți participanții vor fi premiați cu medalii și tricouri și vor fi înscriși automat la o super tombolă cu premii constând în articole de pescuit. Cei mai buni trei participanți vor fi premiați cu mulinete, lansete, scaune de pescuit, trusă de pescuit, nadă de pescuit. Surprizele nu se opresc aici: două premii speciale sunt pregătite pentru ”Cea mai mare captură” și ”Cel mai vârstnic pescar al orașului Năvodari”!

Programul evenimentului:

Vineri – 30 iulie

18.00 – 18.15 – Deschidere Trupa de teatru Paradox Company – coord. Latip Abdul-Cair

18.15 – 18.30 – Teatru Casa de Cultură Năvod Art – Liliana Cazan

18.30 – 19.10 – Școala Gimnazială ”Tudor Arghezi”: Petrica Steluța, Camelia Popescu, Isabella Guzu (interpretare, folk)

19.10 – 21.30 – Școala de muzică ușoară ”MC Music” (65 elevi)

21.30 – AS Studio Ballet&Dance – 2 trupe dans (AS Dance, Fresh Crew); interpretare muzică ușoară: Adelina Popa, Miruna Dan, Cristina Olteanu, Alessia Sana, Diana Damian

Sâmbătă, 31 iulie

18.00 – 18.15 – Demonstrații Aikido, profesor: Gabriel Vasu

18.15 – 18.30 – Demonstrații Kempo, profesor: Ică Jipeanu

18.30 – 19.45 – Școlile Gimnaziale ”George Enescu”, ”Grigore Moisil”, ”Tudor Arghezi” – interpretare muzică populară, elevi: Iuliana Piștea, Maria Ciornea, Beatrice Roșca, Alexia Luchia, Aura Maria Șerban

19.45 – 20.00 – Denisa Luncan, interpret muzică ușoară și muzică populară

20.00 – 20.15 – Mazo Music Academy (7 elevi)

20.15 – 20.30 – Ioana Paravan, Ioana Ciotir, Răzvan Decu – interpreți muzică ușoară și muzică populară

20.30 – 20.45 – Moment artistic 3 elevi ai Școlii de pian a compozitorului și instrumentistului George Călin

20.45 – 21.00 – Ansamblul Lipovenesc

21.00 – 21.15 – Premiere câștigători competiții sportive organizate de Primăria Orașului Năvodari

21.15 – 21.30 – Tombolă premii

21.30 – 21.45 – Mădălina Modruj, muzică ușoară

21.45 – final – Ionela Maricaș, muzică populară

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

Decizia CLM Constanța: Cei care au CAZIER NU mai au ACCES la locuințele sociale din Henri Coandă

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii locali au aprobat, astăzi, un proiect de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 65/2011 privind aprobarea „Programului de construire unități locative modulare în municipiul Constanța și lucrări tehnico-edilitare aferente – Campus Henri Coandă – str. Ștefăniță Vodă”, cu modificările și completările ulterioare. Concret, este vorba de introducerea unor reglementări în cea ce privește accesul la locuințele din cartierul social Henri Coandă.

Viceprimarul USR Florin Cocargeanu a declarat că în cartierul social Henri Coandă este nevoie, înainte de orice, de criterii mai bune privind accesul chiriașilor la locuințe sociale.

„Aceste reglementări trebuie să ajute la prioritizarea nevoilor reale ale celor care solicită astfel de locuințe modulare, cei care sunt în cea mai mare nevoie. RAEDPP, ca administrator bun și eficient al acestor spații, trebuie să încheie un protocol de colaborare cu DGASPC prin care să poată institui un sistem de identificare rapidă a copiilor din centrele sociale care devin majori și să se asigure acestora suport în întocmirea dosarului pentru obținerea unei astfel de unități locative. Mai mult, pentru ca aceste persoane ce provin din centrele sociale să beneficieze de un sprijin real protocolul trebuie să prevadă și procedura prin care acestea vor fi  îndrumate și către AJOFM în vederea obținerii unui loc de munca sau a unei eventuale calificări prin frecventarea cursurilor de calificare. USR Constanța susține criteriile de punere în valoare a resurselor umane prin prioritizarea acordării sprijinului către cei care se află în cea mai mare nevoie și pentru care trebuie depuse toate eforturile privind incluziunea socială sustenabilă“, a spus Cogargeanu.

De aceea, cei din USR au intervenit cu două amendamente:

La Anexa nr 1 la HCL 265/2021 se completează cu următoarea Notă:

„RAEDPP, ca bun și eficient administrator al acestor spații locative, va încheia un protocol de colaborare cu DGASPC prin care sa poată institui un sistem de identificare rapidă a copiilor din centrele sociale care devin majori și să le asigure acestora suport în întocmirea dosarului. Mai mult, pentru ca aceste persoane ce provin din centrele sociale să beneficieze de un sprijin real protocolul trebuie să prevadă și procedura prin care acestea vor fi îndrumate și către AJOFM în vederea obținerii unui loc de muncă sau a unei eventuale calificări prin frecventarea cursurilor de calificare.“

De asemenea, anexa nr 3 la HCL 265/2021 se modifică după cum urmează:

„Punctajul punctul A1 se modifcă de la 18 pct la 40 pct. Punctul B7 se modifică și va avea următoarea formă:

Persoanele care sunt apte de muncă cu vârsta de până la 60 de ani și care nu sunt încadrate în câmpul muncii, cu excepția tinerilor proveniți din centrele sociale, vor fi depunctate cu -30 de puncte.“

O altă reglementare introdusă în comun de USR și PNL prevede că „cei care au cazier nu mai au acces la locuințele sociale din Henri Coandă.“

Comments

comments

Continuă să citești

Administratie

USR Constanța: „Nu vom susține construirea de blocuri între case“

Publicat

la data de

Scris de

Consilierii USR Constanța au cerut în cadrul ședinței de azi a CLM retragerea de pe ordinea de zi a proiectelor de hotărâri ce se referă la anularea celor două PUZ-uri până la clarificarea anumitor aspecte. Unele legale, altele de conținut.

„Atragem atenția că documentațiile de urbanism au valoare de legi locale, motiv pentru care trebuie să le acordăm atenția cuvenită și să le tratăm cu maximă seriozitate. Practica ne arată că e mai ușor sa previi decât să repari ce s-a stricat din punct de vedere urbanistic, pentru că efectele documentațiilor de urbanism se pot vedea chiar și după 50 sau chiar 100 de ani de la adoptare, dar acum ne aflăm în ipostaza ingrată de a repara haosul lăsat de vechile administrații pesediste, ale cărei efecte nu se văd încă în totalitate.

USR Constanța nu a susținut niciodată și nici nu va susține construirea de blocuri între case, însă anularea documentațiilor de urbanism nu e foarte simplă și nu putem trata cu superficialitate situația pentru că ne poate costa scump din bugetul local. În loc să facem proiecte pentru Constanța din bugetul orașului, riscăm să plătim despăgubiri dacă nu acționăm conform legii.

Cazul blocului de pe strada Mihai Viteazu colț cu Tudor Vladimirescu (proiectul 39).

În anul 2011 a fost aprobat un PUZ care îi permite proprietarului să construiască un bloc de locuințe colective de P+5 cu un procent de ocupare al terenului de 90% chiar lângă superba clădire de patrimoniu Grădinița Perluțele Mării. În anul 2020 se aproba un PUD pentru aceeași construcție, iar anul acesta domnul arhitect șef eliberează Certificatul de urbanism în vederea obținerii Autorizației de Construire. Neregulile constatate sunt multe și susținem revocarea acestor documente, atâta timp cât acest lucru este legal și nu există riscul ca locuitorii orașului Constanța să fie obligați să îi platească despăgubiri beneficiarului. Am cerut amânarea lui până vom avea confirmarea juriștilor că demersul este legal și nu prezintă riscuri.

Cazul PUZ-ului din cartierul Veterani (Proiectul 1 de pe Ordinea de zi suplimentara). Cu greu am ințeles că de fapt e vorba de o revocare parțială a lui, deoarece nici din titlu și nici din conținutul proiectului nu se înțelege cu ușurință asta. Nu au ințeles intenția administrației locale nici proprietarii care au cumpărat terenuri în vederea construirii de locuințe individuale și care ne-au contactat speriați. Salutam intenția Primăriei de a opri construirea de blocuri între casele din Veterani, dar proiectul trebuie să fie clar și explicit ca să nu creeze confuzie, panică și să nu poată fi interpretat în maniere diferite. Din acest motiv am cerut amânarea lui până va avea forma corespunzătoare.

Dacă aceste două proiecte reprezintă urgențe, ele pot face obiectul unei ședințe extraordinare după clarificarea aspectelor menționate.“, a declarat liderul consilierilor locali ai USR-PLUS, Dumitru Caragheorghe.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: