Connect with us

Actual

Primele convoaie cu tehnică militară SUA au ajuns la Mihail Kogălniceanu

Published

on

Primele convoaie cu tehnică militară SUA plecate din Germania au ajuns în această dimineață la Baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

După trecerea frontierei pe la PTF Nădlac, autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, s-au deplasat pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

”Misiunea clară a acestor soldați este de a demonstra angajamentul nostru ferm către aliații noștri. Din baza avansată din România, soldații noștri vor lucra îndeaproape cu forțele din țara gazdă și parteneră. Împreună vor realiza antrenamente dure, realiste, care vor crește gradul de interoperabilitate şi încredere.”, a declarat Joe Ewers, colonel în Regimentul 2 de Cavalerie, la plecarea militarilor americani din Germania spre România.

Precizăm că astăzi, la ora 11.00,  vor ajunge la Mihail Kogălnicenu președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Cei doi oficiali vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, se vor întâlni cu militarii dislocaţi la bază şi apoi vor susţine o conferinţă de presă comună.

Reamintim că Guvernul SUA a decis în urmă cu două săptămâni să trimită în România 1.000 de soldați de la o bază din Germania, pentru a asigura securitatea țării noastre în fața amenințărilor Rusiei. Alți 1.700 de soldați americani sunt trimiși în Polonia. Trupele americane sunt însoțite de tehnica militară aferentă.

Foto: Ziua de Constanța

Comments

comments