Connect with us

Actual

Primele donații din comuna Lumina pentru refugiații din Ucraina au ajuns la Isaccea

Publicat

la

România se mobilizează pentru a-i primi miile de refugiați. Printre autoritățile care sar în ajutorul celor care fug din cauza războiului sunt și cele din Lumina. În acest sens, Primăria Lumina anunță că primele donații pentru refugiații din Ucraina, donate de locuitorii din comună, au ajuns azi la punctul de trecere al frontierei de la Isaccea din județul Tulcea.

„Le mulțumim tuturor celor ce au răspuns apelului venit din partea autorităților.

Cetățenii care doresc sa facă donații ce constau in alimente neperisabile sau îmbrăcăminte nefolosita/cât mai curată o pot face la Căminul Cultural din comuna Lumina , Str. Mare nr. 173. Donațiile dumneavoastră vor fi trimise către punctul vamal cu un nou transport la finalul acestei săptămâni.“, se arată în anunțul Primăriei.

De asemenea, Primăria Lumina notează că, având în vedere prevederile legale în vigoare și măsurile luate la nivel central și național dorește să îi informeze pe cetățeni că autoritatea locală are obligația de a transmite informații către autoritățile centrale cu privire la cazarea refugiaților străini pe raza unității administrativ teritoriale.

„În acest sens avem rugămintea către locuitorii comunei care cazează refugiați din Ucraina să ne transmită următoarele informații:

– numărul de persoane cazate

– adresa locației unde au fost cazate aceste persoane

Puteți face acest lucru prin depunerea unei informări la sediul Primăriei Lumina, Centrul de Informare Cetățeni, din str. Mare nr. 170. Pe adresa de mail contact@primaria-lumina.ro sau pe pagina de contact https://www.primaria-lumina.ro/contact/.“, notează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(FOTO) Un autotren încărcat cu îngrășăminte bio s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui

Publicat

la data de

Scris de

Pompierii militari au fost solicitați să intervină pe Autostrada A2 București – Constanța la un accident în urma căruia un autotren s-a răsturnat.

În această după-amiază, în jurul orei 14.30, pompierii militari din cadrul Secției Lehliu Gară au fost solicitați să intervină pe Autostrada Soarelui, calea 2, km 45, la un accident rutier, în urma căruia un autotren, încărcat cu 23 de tone de rocă fosfatică granulată (îngrășământ bio), s-a răsturnat în afara părții carosabile.

În urma accidentului nu s-au înregistrat victime sau poluări ale mediului.

”La sosirea pompierilor militari la fața locului s-au identificat scurgeri ușoare de combustibil din rezervorul autovehiculului, însă pericolul a fost înlăturat urgent.

Salvatorii au asigurat măsuri de protecție pentru a înlătura orice pericol.

Circulația nu a fost întreruptă nici un moment pe respectivul tronson de drum.”, au precizat reprezentanții Biroului de presă al ISU Călărași.

Foto: Facebook/ISU Călărași

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Minor din Constanța, arestat pentru furt calificat

Publicat

la data de

Scris de

Un minor din Constanța a fost arestat pentru furt calificat.

Urmare a cercetărilor în două dosare penale privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, polițiști din cadrul Secției 3 Poliție au identificat 2 minori, de 13, respectiv 16 de ani, bănuiți de comiterea faptei.

Astfel, în noaptea de 14/15 august a.c., cei doi au sustras o bicicletă, prin forțarea sistemului de asigurare al suportului de bicicletă, montat pe plafonul unui autoturism.

Totodată, la data de 15 august a.c., bărbații au sustras un telefon mobil, dintr-un rucsac lăsat nesupravegheat pe plajă.

Bunurile sustrase au fost recuperate în totalitate și restituite persoanelor vătămate.

La aceeași dată, minorul de 16 ani a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă, ulterior fiind prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, în vederea sesizării instanței de judecată.

Ieri, a fost admisă propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Incendiu într-un apartament din Medgidia. O femeie a fost evacuată de vecini

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, 16 august, în jurul orei 13.20, s-a declanșat un incendiu într-un apartament din Medgidia, situat pe strada Independenței, nr. 69, etajul IV.

Potrivit ISU Constanța, la fața locului intervin 3 autospeciale de stingere, un SMURD B, un echipaj de Descarcerare de la Medgidia.

O persoană – femeie – a fost evacuată de vecini. Intervenția este în dinamică.

Se pare că incendiul s-a manifestat la tabloul electric.

Știre în curs de actualizare.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: