Connect with us

Societate

Primul caz de hepatită acută severă apărut la un copil din România. Ce spune Ministerul Sănătății

Published

on

Ministerul Sănătății a făcut precizări referitoare la primul caz de hepatită acută severă apărut la un copil în vârstă de 5 ani.

Biroul Regional OMS pentru Europa a raportat până la data de 21 Aprilie 169 de cazuri de hepatită severă de cauză necunoscută (nu au fost detectate virusurile hepatitice cunoscute până în prezent), înregistrate la copii cu vârstă între 1 luna și 16 ani. Aceste cazuri au prezentat insuficiență hepatică, adesea severă, niveluri ridicate ale enzimelor care indică citoliza hepatică și icter. La 74 de cazuri a fost detectată prezența adenovirusului F41, au precizat reprezentanții Biroul de presă al Ministerului Sănătății.

”Cazul raportat de România este al unei fetițe în vârstă de 5 ani, internată la un spital de specialitate în data de 4 aprilie. Nu a fost detectată nici o infecție virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negativi. Starea copilului este stabilă, primește medicație simptomatică și este în continuare spitalizat. Copilul nu a călătorit în străinătate și nu are nici o legatura epidemiologică cu alt caz raportat către OMS Europa. Raportarea a avut la baza definiția OMS de caz probabil, care se refera la insuficiență hepatică, transaminaze >500 UI și icter la un copil la care nu există markeri de infecție virală hepatică.

Facem aceste precizari pentru informarea opiniei publice și pentru a elimina speculațiile care ar putea produce îngrijorare în rândul părinților din România.”, au precizat reprezentanții Ministerului Sănătății.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments