Connect with us

Actual

Primul pas spre închisoare? Poliţişti constănţeni condamnaţi

Avatar

Publicat

la

Poliţiştii Moldoveanu Ciprian Adrian şi Coman Andrei Alexandru au fost condamnaţi de Tribunalul Constanţa, cu drept de apel în termen de 10 zile.
Moldoveanu Ciprian Adrian a primit o pedeapsă de 3 ani închisoare pentru infracţiunea de luare de mită. Instanţa a stabilt şi pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului următoarelor drepturi:
– de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice;
– de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat:
– de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii pe o durată de 2 ani ,care începe după executarea pedepsei principale.
Instanţa a hotărât aceleaşi pedepse şi pentru Coman Andrei Alexandru, pentru care se menţine măsura controlului judiciar.

Scurt istoric
8 Iulie 2015
Cei doi inculpaţi au fost prinşi în flagrant conform unui comunicat al Direcţiei Generale Anticorupţie:
,, În data de 08 iulie 2015, procurorul competent din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa, au prins în flagrant un agent de poliţie din cadrul unui Post de Poliţie (Poliţia Mihail Kogălniceanu n.r) – I.P.J. Constanţa, precum şi un lucrător din cadrul Poliţiei Locale din aceeaşi localitate (Poliţia Locală Mihail Kogălniceanu n.r), după ce au pretins şi primit de la un denunţător suma de 600 de euro şi un telefon mobil, în scopul de a nu-şi exercita în mod corespunzător atribuţiile de serviciu, precum şi de a-i crea o situaţie favorabilă cu ocazia derulării unui proces penal aflat pe rolul Judecătoriei Constanţa.
Cauza a avut la bază un denunţ formulat, în data de 07 iulie a.c (2015 n.r)., la linia telefonică gratuită TelVerde a D.G.A. 0800 806 806.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită, abuz în serviciu şi şantaj.
S-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de agentul de poliţie, urmând ca în cursul zilei de azi (8 iulie 2015 n.r) să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile şi măsura controlului judiciar faţă de lucrătorul Poliţiei Locale.”
27 iulie 2015
Dosarul este înregistrat pe rolul Tribunalului Constanţa, secţia penală.
4 septembrie 2015
Camera de consiliu a Tribunalului Constanţa pronunţă o hotărîre intermediară, prin care constată competenţa şi legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul din data de 22 iulie 2015 al Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, care-i privea pe cei doi poliţişti şi dispune începerea judecăţii cauzei pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită

Comments

comments

Actual

Persoană lovită de tren în Gara Constanţa

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, în jurul orei 19.00, militarii ISU Constanţa au fost solicitaţi să intervină în Gara Constanţa, unde o persoană a fost lovită de tren.

Potrivit primelor informaţii, tragicul accident a avut loc la linia 1.

Echipajul care încadrează ambulanţa de terapie intensivă mobila a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical. La faţa locului medicii au constatat că bărbatul avea leziuni incompatibile cu viaţa, fiind nevoiți să declare decesul acestuia.

Ştire în curs de actualizare.

Update: Bărbatul a intenţionat să se sinucidă. În momentul în care s-a pus în mişcare trenul care circula pe relaţia Constanța – București, la ora 18.50, l-a lovit. Martorii precizează că acesta s-a așezat intenționat pe calea ferată.
Asupra lui nu a fost găsit nici un bilet de adio.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 84 de ani, din municipiul Constanța.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

10 bărbaţi au fost amendaţi în Piaţa Tomis III. Vezi de ce

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul zilei de azi, în jurul orei 11.30, polițiștii Secției 2 și jandarmi din cadrul G.J.M. Tomis, în timp ce desfășurau activități de prevenire și limitare a infectării cu noul coronavirus, au constatat faptul că, la terasele din zona Pieței Tomis 3, mai multe persoane consumă, la mese, băuturi alcoolice.

Având în vedere măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanța, persoanele în cauză au părăsit domiciliul fără a avea un motiv întemeiat, fapt ce contravine normelor legale în vigoare.

Forțele de ordine au identificat 10 bărbați, care au fost sancționați cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei.

“Pe această cale, le recomandăm cetățenilor să respecte normele legale și măsurile de protecție.

Reamintim faptul că deplasarea în interiorul zonei carantinate, fără un motiv justificat, este interzisă.”, precizează Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al IPJ Constanţa.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

PMP, scrisoare deschisă către prefectul județului Constanța: „Embargo, embargo, dar să știm și noi“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

PMP-iștii constănțeni i-au trimis prefectului județului Constanța, Silviu Coșa, o scrisoare deschisă în care îi adresează mai multe întrebări legate de impunerea mai multor restricții.

„Stimate domnule prefect Coșa Silviu-Iulian, aleg această cale de a comunica cu dumneavoastră deoarece alt mod de comunicare nu există, opacitatea (adică exact opusul trensparenței cu care se laudă guvernul P.N.L.) pune stăpânire pe zi ce trece pe instituția pe care cu onor o conduceți. Pentru a nu vă reține mult și pentru a limita suspansul care v-ar cuprinde prin lecturarea acestei scrisori deschise, voi intra direct în subiect.

  1. Starea de alertă pe care ați instituit-o este o măsură prevăzută de Constituția României sau nu?
  2. Considerați că starea de alertă este o măsură care afectează agenții economici din punct de vedere al măsurilor dispuse de dumneavoastră în calitate de președinte al C.J.S.U.?
  3. Agenții economici care suferă pierderi ca urmare a stării de alertă (clienții agenților economici sunt sancționați dacă sunt găsiți pe terase, în frizerii sau cabinete cosmetice etc. de către forțele de ordine, fiindu-le afectată activitatea în mod negativ) vor beneficia de sprijin financiar din partea guvernului sau din partea altor instituții sau nu? Dacă nu, vă cer să menționați public care este motivul pentru care nu îi sprijiniți pe agenţii economici, aşa cum se întâmplă in toate ţările europene, și îi împingeţi către faliment.
  4. Este corectă măsura sancționării constănțenilor care frecventează terasele restaurantelor sau ale cafenelelor?
  5. Care este criteriul care a stat la baza nominalizării activităților permise de către dumneavoastră a fi desfășurate în timpul carantinării municipiului Constanța și a celorlalte localități afectate de carantină?

Deocamdată atât. Măcar să ne lămuriți pe noi, constănțenii, în legătură cu cele cinci probleme ridicate mai sus. Nu îmi doresc un răspuns trimis pe email-ul P.M.P. sau prin poștă la adresa Mișcării Populare. Noi nu avem nimic de ascuns. Din păcate dumneavoastră, autoritățile, da. Totuși vă cerem un răspuns public problemelor semnalate și soluții pentru despăgubirea agenților economici, care azi au un embargo mascat din partea autorităților prin această declarare “perversă” a stării de alertă, tocmai pentru a nu le permite celor afectați să ceară despăgubiri.“, se arată în scrisoarea semnată de președintele PMP Constanța, Claudiu-Iorga Palaz.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: