Connect with us

Actual

“Prințul vânturilor” își face vilă pe malul lacului Siutghiol

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Unul dintre cei mai bogați tineri din România își construiește vilă pe malul lacului Siutghiol, la Ovidiu. Numele său nu apare în niciun top efectuat pentru bogații României și nici nu face parte din categoria tinerilor mondeni, cu apariții la diverse evenimente publice și nici nu putem afirma că s-a combinat cu vreo domnișoară din showbiz pentru vreun soi de publicitate, dar Andrei Muntmark este cunoscut în lumea afacerilor pe bani mulți, fiind supranumit “Prințul vânturilor”.

Andrei Muntmark pare să calce pe urmele tatălui său, Emanuel Muntmark, care din 2004 când a intrat în afaceri cu eoliene era total necunoscut pentru români. În anul 2009, presa națională a relatat că Emanuel Muntmark a fost declarat cel mai puternic „jucator“ de pe piața parcurilor eoliene din România. Afacerile ridicate de el au fost vândute ulterior către companii celebre: ButanGas, Petrom sau CEZ. Cu un fler dezvoltat pentru afaceri, Muntmark senior ar fi ajuns să dețină investiții care se ridică la peste 1,3 miliarde de euro. Multe dintre afaceri le-a dat pe mâna fiului său Andrei care pare să fi prins regulile jocului cu vântul și cel mai mult îi place să locuiască la Constanța, aici unde familia sa deține peste tot în Dobrogea, parcuri eoliene, iar memorial depus la APM în vederea construirii unei vile pe malul lacului Siutghiol, în zona orașului Ovidiu, nu face decât să dovedească acest aspect. Ca si tatal lui, Andrei fuge de publicitate și își vede liniștit de creșterea cifrei afacerilor de familie. La APM a depus un memoriu de prezentare conform Ordinului MMP nr. 19/2010 privind evaluarea adecvată a zonei unde intenționează să își construiască o vilă, respective un P+1E, plus anexe gospodărești și împrejmuiri. În vederea realizării acestui proiect, Muntmark are emis de la Primăria Ovidiu Certificatul de Urbanism nr. 134/21.06.2017.

Terenul pe care se propune construirea imobilului este liber de construcții și împrejmuiri și se află în intravilanul orașului Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, în ona Insulei Ovidiu. Suprafața terenului este de 1200.00 mp și se va branșa la rețelele edilitare existente în zonă, iar accesul pietonal și auto se va face de la trotuarul străzii A, conform planului. Terenul este proprietatea lui Andrei Muntmark, achiziționat printr-un contract de vânzare – cumpărare. Cladirea ce urmează a fi realizată este alcatuita dintr-un singur corp. La acesta se adaugă anexa gospodarească, foișorul, amplasate independent, în partea posterioară a parcelei. Spațiile neconstruite sunt amenajate cu trotuare dalate, spații verzi amenajate peisagistic și locuri de parcare. Funcțional, conform memoriului depus la APM, clădirea adăposteste la parter: birou, living, dinning și bucătărie, grup sanitar, spațiu de depozitare, cameră tehnică, la care se adaugă dormitor oaspeți, cu baie proprie. La etaj este amplasată zona de noapte: dormitor matrimonial cu baie și dressing și două dormitoare secundare deservite de o baie și o zona de recreere. Împrejmuirea are o lungime de 142 m și este realizată din soclu de beton și gard metalic cu înălțimea de 180 cm către domeniul public și 210 cm pe celelalte limite laterale la nord și sud. Acoperișul va fi tip sarpanta cu invelitoare din tigla ceramica.Toate spațiile de locuit sunt ventilate natural prin intermediul ferestrelor.

Zona în care se va realiza investiția se suprapune in totalitate peste limitele sitului ROSPA 0057 Lacul Siutghiol și nu au fost evidențiate în zona amplasamentului specii și / sau habitate de interes comunitar. De asemenea, prin caracteristicile sale și prin poziție, amplasamentul nu constituie o zonă favorabilă de odihnă, cuibărire, hrănire sau iernat pentru speciile reprezentative ce au determinat declararea ariei drept sit Natura 2000, se arată în documentul depus de Andrei Muntmark la APM Constanța.

Comments

comments

Actual

(FOTO+VIDEO) Acțiune de amploare în municipiul Constanța. Au fost date amenzi de peste 110.000 de lei

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții trecute, 22/23 ianuarie a.c., în intervalul orar 20.00-01.00, polițiști din cadrul secțiilor de poliție urbană și ai Biroului Rutier Constanța au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, precum și pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

La activități au participat peste 70 de polițiști, fiind legitimate aproximativ 600 de persoane și controlate 405 autovehicule.

În urma acțiunii, au fost aplicate 277 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 110.000 de lei, dintre care 200 pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 și 58 la O.U.G. 195/2002.

Totodată, a fost constatată o infracțiune la regimul rutier (conducere sub influența băuturilor alcoolice). De asemenea, au fost reținute 5 permise de conducere.

Polițiștii au constatat faptul că pe terasa mai multor localuri (pe b-dul Mamaia, pe b-dul Alexandru Lăpușneanu, pe strada București,) se află clienți și se efectuează acte de prestări servicii în spațiu închis. Administratorii acestor localuri au primit fiecare amendă în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, au fost găsite mai multe localuri în care se aflau clienți în spațiul închis. Este vorba despre un bar situat pe Aleea Garofiței, unul pe strada Mircea cel Bătrân, unul pe strada Traian, un altul pe strada Ștefan cel Mare, unul pe strada Prislop, iar altul pe bulevardul Aurel Vlaicu. Și adminsitratorii acestora au fost amendați, fiecare cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Polițiști din cadrul Secției 5 au constatat faptul că, în incinta unei stații peco de pe bulevardul Aurel Vlaicu, se efectuează acte de prestări servicii în spațiu închis.

Administratorul societății comerciale a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, potrivit Legii nr. 55/2020.

De asemenea, a fost identificat și un conducător auto care a urcat la volan după ce a băut foarte mult.

Polițiști din cadrul Secției 5 au identificat un bărbat, de 65 de ani, care a condus un autoturism pe strada Micșunelelor din municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Deținuții, declarați de Guvern prioritari la vaccinare în etapa a treia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Persoanele privat de libertate au fost introduse, alături de lucrătorii din HoReCa, bancheri, coafeze, bibliotecari sau casieri, între persoanele care vor avea prioritate în etapa a treia de vaccinare, potrivit Hotărârii de Guvern care modifică Strategia națională de vaccinare în România.

Guvernul a modificat lista persoanelor care se pot vaccina împotriva COVID-19 în etapa a doua de vaccinare şi în a treia etapă, prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1.171 din 3 decembrie 2020, cu modificările ulterioare. Potrivit documentului, deţinuţii vor avea prioritate în etapa a treia.

În etapa a treia de vaccinare, care ar urma să înceapă în aprilie, ar urma să fie vaccinate următoarele categorii de persoane:

 1. a) Persoane care își desfășoară activitatea în cadrul unor unități, operatori economici cu risc ridicat de infectare al personalului propriu și al persoanelor deservite, din următoarele domenii de activitate :
 2. i) lucrătorii din Industria extractivă,
 3. ii) lucrătorii din Industria prelucrătoare

iii) lucrătorii din Hoteluri și restaurante

 1. iv) lucrătorii din domeniul de întreținere corporală, coafură și alte

activități de înfrumusețare

 1. v) lucrătorii din domeniul spectacole, activitati culturale și recreative.
 2. vi) lucrătorii din sistemul financiar, bancar și din domeniul asigurărilor, cu precădere a celor care au contacte directe cu publicul și a celor care prestează servicii esențiale de plăți, administrare cont și investiții și operează infrastructuri critice naționale, precum și personalul critic de suport al acestora;

vii) persoanele cazate în centrele regionale de proceduri și cazare ale solicitanților de azil aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”.

viii) persoanele cazate în centrele pentru cazarea străinilor luați în custodie pubIică aflate în subordinea Inspectoratului General pentru Imigrări”;

 1. ix) persoane private de libertate;
 2. x) persoane care asigură infrastructura de comunicații;
 3. xi) lucrătorii din domeniul muzeal și al colecțiilor publice;

xii) lucrătorii din biblioteci.

 1. b) populaţia adultă, alte categorii decât cele prevăzute la punctele 1 și 2 de la litera C;
 2. c) populaţia pediatrică, în funcţie de evoluţia epidemiologică şi de caracteristicile vaccinurilor aprobate pentru utilizarea la persoanele cu vârsta sub 18 ani.

Sursa: România TV

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Profesorii vor fi plătiți cu 100 de lei pentru fiecare oră în care recuperează materia

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, anunțat că Ministerul pregăteşte o OUG care prevede organizarea de ore, cu prezența fizică a elevilor, pentru recuperarea materiei pierdute din cauza predării online, urmând a se face, timp de 16 săptămâni, cel puţin cinci ore săptămânal. Acolo unde este cazul, vor exista chiar mai multe ore, dacă profesorii, părinţii şi elevii ajung la o înţelegere. Profesorii ar urma să fie plătiţi cu 100 de lei pentru fiecare oră în care recuperează materia cu elevii, el susţinând că această sumă ”ar trebui să fie un tarif motivant, mai ales pentru cei tineri”.

”Pierderile structurale sau conjuncturale generate de predarea online sunt evidente şi sunt mari. În acelaşi timp, aş adăuga şi faptul că sunt foarte neuniforme, diferă foarte mult de la o zonă la alta, de la o şcoală la alta şi mai cu seamă, de la un elev la altul, în funcţie de acea componentă de circumstanţă, de accesul la echipamente şi de accesul la internet, pentru că avem şi pierderile structurale, generate de predarea online în sine în raport cu predarea clasică. Predarea online, pe care noi am făcut-o şi acolo unde putea fi adaptată – şi există zone în care va trebui să continuăm – şi acolo unde era mai puţin adecvată şi acolo unde nu era deloc adecvată. Am fost obligaţi să apelăm la predarea online peste tot”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

În acest context, Cîmpeanu a anunţat că pentru cei 65.000 de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate pe primul semestru s-au luat măsuri pentru prevenirea acestei situaţii.

”Din punct de vedere organizatoric, am luat două măsuri: extinderea cu până la opt săptămâni a perioadei în care unui elev i se poate încheia situaţia şcolară din momentul revenirii în şcoală şi a doua măsură este aceea de micşorare până la două note pentru încheierea situaţiei şcolare. În mod normal, Regulamentul de organizare şi funcţionare prevede un număr de note egal cu numărul de ore alocat săptămânal acelei discipline”, a explicat ministrul Educaţiei.
Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: