Connect with us

Actual

“Prințul vânturilor” își face vilă pe malul lacului Siutghiol

Mihaela Tîrpan

Publicat

la data de

Unul dintre cei mai bogați tineri din România își construiește vilă pe malul lacului Siutghiol, la Ovidiu. Numele său nu apare în niciun top efectuat pentru bogații României și nici nu face parte din categoria tinerilor mondeni, cu apariții la diverse evenimente publice și nici nu putem afirma că s-a combinat cu vreo domnișoară din showbiz pentru vreun soi de publicitate, dar Andrei Muntmark este cunoscut în lumea afacerilor pe bani mulți, fiind supranumit “Prințul vânturilor”.

Andrei Muntmark pare să calce pe urmele tatălui său, Emanuel Muntmark, care din 2004 când a intrat în afaceri cu eoliene era total necunoscut pentru români. În anul 2009, presa națională a relatat că Emanuel Muntmark a fost declarat cel mai puternic „jucator“ de pe piața parcurilor eoliene din România. Afacerile ridicate de el au fost vândute ulterior către companii celebre: ButanGas, Petrom sau CEZ. Cu un fler dezvoltat pentru afaceri, Muntmark senior ar fi ajuns să dețină investiții care se ridică la peste 1,3 miliarde de euro. Multe dintre afaceri le-a dat pe mâna fiului său Andrei care pare să fi prins regulile jocului cu vântul și cel mai mult îi place să locuiască la Constanța, aici unde familia sa deține peste tot în Dobrogea, parcuri eoliene, iar memorial depus la APM în vederea construirii unei vile pe malul lacului Siutghiol, în zona orașului Ovidiu, nu face decât să dovedească acest aspect. Ca si tatal lui, Andrei fuge de publicitate și își vede liniștit de creșterea cifrei afacerilor de familie. La APM a depus un memoriu de prezentare conform Ordinului MMP nr. 19/2010 privind evaluarea adecvată a zonei unde intenționează să își construiască o vilă, respective un P+1E, plus anexe gospodărești și împrejmuiri. În vederea realizării acestui proiect, Muntmark are emis de la Primăria Ovidiu Certificatul de Urbanism nr. 134/21.06.2017.

Terenul pe care se propune construirea imobilului este liber de construcții și împrejmuiri și se află în intravilanul orașului Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol, în ona Insulei Ovidiu. Suprafața terenului este de 1200.00 mp și se va branșa la rețelele edilitare existente în zonă, iar accesul pietonal și auto se va face de la trotuarul străzii A, conform planului. Terenul este proprietatea lui Andrei Muntmark, achiziționat printr-un contract de vânzare – cumpărare. Cladirea ce urmează a fi realizată este alcatuita dintr-un singur corp. La acesta se adaugă anexa gospodarească, foișorul, amplasate independent, în partea posterioară a parcelei. Spațiile neconstruite sunt amenajate cu trotuare dalate, spații verzi amenajate peisagistic și locuri de parcare. Funcțional, conform memoriului depus la APM, clădirea adăposteste la parter: birou, living, dinning și bucătărie, grup sanitar, spațiu de depozitare, cameră tehnică, la care se adaugă dormitor oaspeți, cu baie proprie. La etaj este amplasată zona de noapte: dormitor matrimonial cu baie și dressing și două dormitoare secundare deservite de o baie și o zona de recreere. Împrejmuirea are o lungime de 142 m și este realizată din soclu de beton și gard metalic cu înălțimea de 180 cm către domeniul public și 210 cm pe celelalte limite laterale la nord și sud. Acoperișul va fi tip sarpanta cu invelitoare din tigla ceramica.Toate spațiile de locuit sunt ventilate natural prin intermediul ferestrelor.

Zona în care se va realiza investiția se suprapune in totalitate peste limitele sitului ROSPA 0057 Lacul Siutghiol și nu au fost evidențiate în zona amplasamentului specii și / sau habitate de interes comunitar. De asemenea, prin caracteristicile sale și prin poziție, amplasamentul nu constituie o zonă favorabilă de odihnă, cuibărire, hrănire sau iernat pentru speciile reprezentative ce au determinat declararea ariei drept sit Natura 2000, se arată în documentul depus de Andrei Muntmark la APM Constanța.

Comments

comments

Actual

Accident rutier la ieșirea din M. Kogălniceanu! O persoană e încarcerată

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În cursul acestei seri, la ieșirea din localitatea Mihail Kogălniceanu a avut loc un eveniment în care au fost implicate două autoturisme, iar o persoană a rămas încarcerată.

Potrivit IPJ Constanța, un tânăr de 19 ani a condus un autoturism pe  Bdul Unirii, dinspre centru către Hârșova, iar la intersecția cu strada Transilvaniei nu a acordat prioritate de dreapta și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un șofer de 22 ani.

În urma impactului, acesta a fost proiectat într-o clădire. Ambii șoferi sunt răniți ușor. Unul dintre ei a rămas încarcerat, în sensul că nu poate ieși din autoturism.

Update: Potrivit Serviciului de Ambulanță, la Kogălniceanu a fost înregistrată o victimă, șofer, cu traumatism membru inferior, traumatism cranio cerebral, conștient. Tânărul a fost transportat la spital.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Constanța: Se întocmește planul anual de acțiune privind serviciile sociale

Elisabeta Buric

Publicat

la data de

Scris de

Continuarea procesului de dezinstituționalizare prin înființarea centrelor de zi și a locuințelor protejate, înființarea unui compartiment de îngrijire și protecție a persoanelor cu dizabilități prin instruirea a 28 de asisteți personali profesioniști, extinderea rețelei de asistenți profesioniști, precum și modificarea anumitor legi astfel încât să se ajungă la eficientizarea tuturor serviciilor sociale sunt doar câteva dintre prioritățile Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța pentru anul în curs.

Toate acestea au fost discutate, astăzi, în cadrul unei sesiuni de consultare cu furnizorii de servicii sociale, unitățile administrativ teritoriale și organizațiile profesionale, ce a avut loc la sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Județean Constanța. Sesiunea de consultări a avut ca scop definitivarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale ce trebuie întocmit conform prevederilor legislative în vigoare.

“Pentru propunerile de modificări legislative, noi vă stăm la dispoziție cu experții noștri să le elaborăm“, a declarat Mariana Belu, secretarul general al județului Constanța.

“Acum, la inițiativa Consiliului Județean Constanța, cu ajutorul Pefecturii Constanța și cu sprijinul dumneavostră, al asociațiilor dumneavostră, al primarilor, trebuie să organizăm o dezbatere privind organizarea unor servicii sociale mult mai eficiente, concrete, care să vină în sprijinul cetățeanului și pe care să le putem implementa la nivelul fiecărei unități administrativ teritoriale în parte“, a precizat Petre Dinică, directorul general al DGASPC Constanța.

Astfel, s-a decis ca, până pe data de 25 februarie 2019, fiecare primărie și reprerezentant al sistemului de asistență socială din localitățile de pe raza județului să vină cu propuneri de modificare a legilor în vigoare. Toate acestea vor fi analizate împreună cu specialiștii Consiliului Județean Constanța, ai DGASPC Constanța și ai Prefecturii Constanța, transpuse în puncte concrete și trimise mai departe, spre analiză, Guvernului.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

(Video): Protest al pompierilor ”Consal Trade” în Portul Constanța

Maria Ionescu

Publicat

la data de

Scris de

În intervalul 21 – 25 ianuarie, între orele 15.00 și 18.00, pe platoul din fața Gării Maritime din incinta Portului Constanța are loc o acțiune de protest la care participă în jur de 100 de persoane. Acțiunea este organizată de Sindicatul din Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, care a solicitat Primăriei Constanța, Jandarmeriei și Poliției autorizarea protestului și asigurarea măsurilor de protecție a participanților.

Reprezentanții sindicatului spun că vor să atragă atenția asupra situației foarte grave în care se află angajații Consal Trade SRL, ca urmare a încetării contractului dintre această societate și CN APMC SA având ca obiect asigurarea serviciului de prevenire și stingere a incendiilor. Contractul va ajunge la termenul final pe 31 ianuarie 2019. Administrația Portului derulează în prezent o procedură de achiziție publică pentru desemnarea unui nou operator. Sindicaliștii solicită ca, până la desemnarea unui nou operator, să fie prelungit contractul existent, pentru a se asigura o continuitate în prestarea serviciului, dar mai ales pentru a se asigura locurile de muncă ale pompierilor încadrați acum la Consal Trade.

Sindicaliștii portuari spun că au adresat pe 15 ianuarie 2019 o scrisoare directorului CN APMC, Dan Tivilichi, prin care au solicitat întrunirea în regim de urgență a comisiei paritare constituite la nivelul APMC pentru discutarea situației salariaților Consal Trade SRL, având în vedere că la data de 1 februarie a.c. expiră contractul de prestări servicii încheiat de către administrație cu societatea mai sus menționată.

”Vă rugăm să aveți în vedere pentru această comisie paritară invitarea următoarelor persoane cu rol decizional în cadrul procesului de atribuire a contractului de prestări servicii privind prevenirea și stingerea incendiilor în portul Constanța d-nii Teodor Patrichi, Cristian Iliescu, Tănase Pepi și d-na Otilia Ifimov” – se arăta în scrisoarea adresată de sindicaliști directorului APMC.

Surse demne de încredere au declarat că deja a avut loc o discuție la nivelul APMC pe tema solicitată de protestatari. Vom reveni pe măsură ce vor apărea noi informații.

 

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: