Conecteaza-te cu noi
drumuri judetene

Justitie

Procurorul general, Augustin Lazăr, se pensionează! Va încasa aproape 30.000 de lei lunar

Published

on

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, căruia îi expiră mandatul în 27 aprilie, a luat o decizie radicală în ceea ce privește viitorul său. Lazăr a depus dosarul pentru a se pensiona. Decizia pare surprinzătoare în condițiile procurorul general al României își depusese candidatura pentru un nou mandat în fruntea Parchetului General. Potrivit Mediafax, Secţia pentru procurori a CSM a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de joi cu solicitarea procurorului general, Augustin Lazăr, de eliberare din funcţie prin pensionare, cererea fiindu-i aprobată.

Sursa citată amintește că Augustin Lazăr a fost acuzat, în ultima perioadă, că a refuzat de două ori eliberarea condiţionată a disidentului anticomunist Iulius Filip, închis la Aiud în anii 80. La vremea respectivă, Lazăr era procuror în Comisia de liberare condiţionată a Penitenciarului Aiud. Actualul procuror general a explicat că atribuţiile sale erau doar să constate dacă cei care cereau eliberarea condiţionată şi-au făcut fracţia de pedeapsă, conform legii, şi că nu decide eliberarea sau nu a deţinuţilor.

Potrivit unor surse, potențiala pensie a lui Augustin Lazăr se ridică la aproximativ 27.000 de lei lunar.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions