Actual

Produse expirate de mai bine de un an găsite de OPC în Mamaia

apr. 26, 2018 Maria Ionescu

 

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului desfăşoară mai multe acţiuni pentru a se asigura că în perioada imediat următoare, când pe litoral vor veni zeci de mii de turişti, lucrurile vor fi în regulă. De aceea, azi au fost verificate mai multe terase şi locuri în care se vinde îngheţată.

Potrivit directorului Horia Constantinescu, cei mai mulţi agenţi economici au înţeles să se alinieze felului în care credem că trebuie să se desfăşoare prestarea de servicii în turismul românesc.

“Am desfăşurat o acţiune de control care are la bază prevenţia şi îndrumarea agenţilor economici care prestează servicii şi am fost plăcut surprinşi să găsim o mare parte dintre ei bine pregătiţi. Cu toate acestea, am găsit şi localuri care nu se conformează la standardele legale.”, a precizat directorul OPC.

Au fost găsite: 16 kg cereale decor “Calle Bout”, pudră înghețată 2 kg expirate – mai 2017, bomboane Ferrero Roher expirate din 14 februarie 2017, 2 cutii la 375 g, praf înghețată 18 kg fără elemente de identificare și caracterizare.

Bază praf pentru înghețată – expiră 04.04.2018 – 10 pungi la 2 kg, pastă glazură pentru înghețată – 69 kg expirate în 18.01.2017, emulsie sucuri diferite arome 13,5 kg, fără elemente de identificare și caracterizare, topping diferite arome 44 kg – sticle expirate 02.03.2018, arahide măcinate cu termen de expirare 05.01.2018, bomboane decor și crema cu gust de ciocolată 20 kg expirate în 17.03.2018.

 

Comments

comments

Maria Ionescu

About The Author

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!