Connect with us

Actual

Profesorii resping oferta guvernului. De luni, se intră în grevă generală

Published

on

greva profesori

Colegiul Național al Liderilor din FSLI și FSE, organism de conducere format din reprezentanții județeni ai sindicatelor, a decis duminică seată respingerea ofertei Guvernului și menținerea deciziei de a intra în grevă generală pe termen neliminat în școli, din data de 22 mai, ora 8:00, conform surselor Edupedu.ro.

”Oferta Guvernului este cea pe care am mai avut-o în urmă cu câteva zile. (…) Altceva în plus nimic. Şi că de fapt Anexa 8 se va pune în practică, mai concret că personalul nedidactic va primi salariile prevăzute de Legea 153, să ajungă la nivelul maxim, asta înseamnă o creştere de 7-8% a salariilor. Urmează să dea Executivul un act normativ, nu se ştie exact, probabil de la 1 iunie, dar decizia aparţine Executivului. Termenul nu a fost stabilit. (…) Totul depinde de Guvernul României, mingea la Guvernul României este”, a declarat liderul FLSI, Simion Hăncescu.

Președintele Federației Spiru Haret, Marius Nistor, precizează, la rândul său, că greva va continua. ”Pentru a stopa o astfel de acțiune ei (cei care au semnat pentru protest – n.r.) vor trebuie să primească din partea Executivului o soluție, o soluție care să fie credibilă, o soluție care să le ofere perspective foarte clare”, a spus Marius Nistor.

Pe de altă parte, premierul Nicolae Ciucă a declarat O grevă generală se declanşează în lipsa dialogului şi a rezolvării problemelor, iar singurii care au de pierdut sunt părinţii şi elevii.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis celor din Educație: „Haideți să ținem copiii în clase, nu pe străzi. Și noi să continuăm dialogul.“

revendicari profesori

revendicari profesori

Surse: stiripesurse.ro

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta