Connect with us

Politica

Proiect AUR: primarii și președinții de CJ -uri ar putea fi aleși în DOUĂ tururi

Published

on

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a anunţat, miercuri, depunerea unui proiect legislativ în Parlament care vizează alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi, conform Agerpres.

“Am depus un proiect de lege tot pentru a îndrepta o prostie pe care au comis-o vechii politicieni şi anume alegerea primarilor şi a preşedinţilor de consilii judeţene în două tururi de scrutin, din motive absolut evidente. Ştim că până în 2012 aşa au fost aleşi şi de atunci înregistrăm o contra-performanţă, o scădere drastică a numărului de primari noi, înregistrăm o mai slabă calitate a actului de guvernare locală, înregistrăm o perpetuare a dinastiilor locale care se dedulcesc la bugetele locale şi la binefacerile poziţiilor (n.r. – pe care le ocupă) neţinând cont de interesele locuitorilor, ale electoratului care i-a trimis acolo”, a precizat Târziu, la o conferinţă de presă.

El şi-a exprimat speranţa că proiectul AUR va fi susţinut şi de partidele aflate la putere.

“Ştim că şi în alte partide parlamentare există această dorinţă de îndreptare a legii şi sperăm ca şi USR PLUS şi PNL să voteze proiectul nostru de lege”, a spus liderul AUR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!