Connect with us

Actual

Proiect de digitalizare a Clinicii de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean Constanța

Publicat

la

La inițiativa conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, a avut loc astăzi, la sediul Consiliului Județean Constanța, o ședință de lucru, în cadrul căreia au fost prezentate beneficiile și impactul unui posibil proiect de digitalizare a clinicii de anestezie și terapie intensivă a SCJU Constanța. La întâlnire au participat, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, președintele Comisiei A.T.I. din cadrul Ministerului Sănătății și Prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, Prof. Dr. Dorel Săndesc, managerul SCJU Constanța, Ionuț Ionescu și directorul medical al SCJU Constanța, Dr. Marius Prăzaru. Invitatul special, Prof. Dr. Dorel Săndesc, a făcut o prezentare a întregului proces tehnic de digitalizare, împărtășind din cunoștințele și experiența implementării unui proiect similar și de succes, la Spitalul  Județean din Timișoara.

„Digitalizarea clinicii de anestezie și terapie intensivă a SCJU Constanța reprezintă un proiect îndrăzneț și un fenomen care, în timp, va aduce doar beneficii sistemului medical constănțean. Este un pas uriaș și o tendință cheie în domeniul medical, mai ales în rândul sistemelelor de sănătate cu capacități reduse, care apelează la tehnologie pentru a face față provocărilor. Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, digitalizarea serviciilor medicale reprezintă o prioritate. Acest proiect ar putea oferi mari beneficii, precum creșterea performanței în activitate și a calității serviciilor medicale oferite pacienților, dar nu în ultimul rând, reducerea cheltuielilor. Pentru asta avem nevoie de resurse umane calificate și dedicate, dar mai ales, specializate pentru acest segment.

Am avut bucuria și privilegiul să ne fie astăzi alături, domnul Profesor Doctor Dorel Săndesc, care ne-a împărtășit din experiența dumnealui, dobândită prin implementarea unui proiect asemănător la Timișoara. Este foarte important să împărtășim aceste lucruri și îi mulțumesc din tot sufletul că ne este alături și a ales județul Constanța. Vreau să precizez că în administrarea acestui județ, suntem deschiși către parteneriate durabile și dispuși să învățăm din experiența altora. Avem nevoie de un spital performant, și, deși clădirea propriu-zisă nu corespunde în prezent, actul medical trebuie să fie unul de calitate iar cadrele și personalul medical trebuie fie specializate în permanență. Cu ajutorul echipei manageriale a SCJU Constanța și prin elaborarea unui plan managerial integrat de sănătate, sunt convins că vom atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Comments

comments

Actual

Un bărbat a murit înecat în stațiunea Olimp

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 3 iulie, a fost înregistrat un nou caz de înec, de această dată în stațiunea Olimp.

Cadrele medicale au fost solicitate să intervină pe plajă, în dreptul terasei Azuga. Potrivit martorilor, un bărbat în vârstă de aproximativ 80 de ani s-a înecat.

În jurul orei 10.45, turistul a fost găsit în stop cardiorespirator. La fața locului a fost efectuat protocol de resuscitare, dar din păcate fără rezultat. Bărbatul a fost declarat decedat.

Știre în curs de actualizare.

Foto: Ilustrativ

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Un bărbat a dispărut în Dunăre, în dreptul localității Dunăreni

Publicat

la data de

Scris de

Astăzi, 3 iulie, în jurul orei 12.15, militarii ISU Constanța au fost solicitați să intervină pentru căutarea/salvarea unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, care a dispărut în Dunăre, în dreptul localității Dunăreni.

Intervin de urgență următoarele resurse: o autospecială de stingere a incendiilor cu apă și spumă, un echipaj de la Centrul de scafandri, un echipaj Smurd B, elicopterul SMURD și o ambarcațiune de la ISU Călărași.

Deocamdată nu sunt informații suplimentare.

Update: Persoana dispărută în Dunăre a fost găsită de echipajul de scafandri.  Bărbatul  a fost declarat decedat de către echipajul de ambulanță SAJ.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Bărbați amendați pentru că au ieșit cu ponei pe plaja din Mamaia Nord. Îi foloseau pentru fotografii

Publicat

la data de

Scris de

Doi bărbați au fost amendați de polițiști pentru că au ieșit pe plaja din Mamaia Nord cu doi ponei.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Constanța, în cursul zilei de ieri, polițiști din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Năvodari au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii si combaterii utilizării abuzive a animalelor în orașul Năvodari, zona turistică Mamaia Nord.

În urma activităților, polițiștii au identificat 2 bărbați, de 29, respectiv 33 de ani, care foloseau ponei pentru a fi fotografiați de turiști în scopul obținerii unei sume de bani.

Cei doi bărbați au fost sancționați contravențional cu amendă de 3.000 de lei fiecare.

”Totodată, polițiștii au efectuat o examinare a celor 2 ponei, constatând faptul că animalele prezintă urme de deshidratare și apatie, iar prin plimbarea pe plajă au fost expuse forțat la temperaturi foarte ridicate, fiindu-le astfel provocate suferințe fizice și psihice.”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

În acest sens, polițiștii au emis câte un ordin de plasare în adăpost, pe o perioadă de 45 de zile, cei 2 ponei fiind transportați și depuși la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: