Connect with us

Actual

Proiect de digitalizare a Clinicii de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Județean Constanța

Publicat

la

La inițiativa conducerii Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sfântul Apostol Andrei” Constanța, a avut loc astăzi, la sediul Consiliului Județean Constanța, o ședință de lucru, în cadrul căreia au fost prezentate beneficiile și impactul unui posibil proiect de digitalizare a clinicii de anestezie și terapie intensivă a SCJU Constanța. La întâlnire au participat, alături de președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, președintele Comisiei A.T.I. din cadrul Ministerului Sănătății și Prorector al Universității de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, Prof. Dr. Dorel Săndesc, managerul SCJU Constanța, Ionuț Ionescu și directorul medical al SCJU Constanța, Dr. Marius Prăzaru. Invitatul special, Prof. Dr. Dorel Săndesc, a făcut o prezentare a întregului proces tehnic de digitalizare, împărtășind din cunoștințele și experiența implementării unui proiect similar și de succes, la Spitalul  Județean din Timișoara.

„Digitalizarea clinicii de anestezie și terapie intensivă a SCJU Constanța reprezintă un proiect îndrăzneț și un fenomen care, în timp, va aduce doar beneficii sistemului medical constănțean. Este un pas uriaș și o tendință cheie în domeniul medical, mai ales în rândul sistemelelor de sănătate cu capacități reduse, care apelează la tehnologie pentru a face față provocărilor. Având în vedere perioada dificilă pe care o traversăm, digitalizarea serviciilor medicale reprezintă o prioritate. Acest proiect ar putea oferi mari beneficii, precum creșterea performanței în activitate și a calității serviciilor medicale oferite pacienților, dar nu în ultimul rând, reducerea cheltuielilor. Pentru asta avem nevoie de resurse umane calificate și dedicate, dar mai ales, specializate pentru acest segment.

Am avut bucuria și privilegiul să ne fie astăzi alături, domnul Profesor Doctor Dorel Săndesc, care ne-a împărtășit din experiența dumnealui, dobândită prin implementarea unui proiect asemănător la Timișoara. Este foarte important să împărtășim aceste lucruri și îi mulțumesc din tot sufletul că ne este alături și a ales județul Constanța. Vreau să precizez că în administrarea acestui județ, suntem deschiși către parteneriate durabile și dispuși să învățăm din experiența altora. Avem nevoie de un spital performant, și, deși clădirea propriu-zisă nu corespunde în prezent, actul medical trebuie să fie unul de calitate iar cadrele și personalul medical trebuie fie specializate în permanență. Cu ajutorul echipei manageriale a SCJU Constanța și prin elaborarea unui plan managerial integrat de sănătate, sunt convins că vom atinge toate obiectivele pe care ni le-am propus”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.

Comments

comments

Actual

Năvodari. Începe vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani

Publicat

la data de

Scris de

Primăria Năvodari anunță că începe vaccinarea împotriva COVID-19 la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Sursa citată informează că primele doze de vaccin Pfizer-Comirnaty pentru copii au ajuns la Centrul de Vaccinare Năvodari.

„Părinții ori reprezentanții legali ai minorilor pot solicita vaccinarea la unitatea medicală din orașul Năvodari cu o programare în prealabil la numărul de telefon: 0712.012.439 ori direct la sediul Centrului de Vaccinare Năvodari din Str. Sănătății, nr. 1. Pot fi imunizați cu vaccinul Comirnaty, produs de compania farmaceutică Pfizer/BioNTech, copiii cu vârste între 5-11 ani. Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză concentrat pentru dispersie injectabilă (o treime din cea administrată adulților), la interval de 21 de zile. Vaccinul este administrat de personal medical dedicat, într-un cabinet special amenajat pentru vaccinarea copiilor. Sunt obligatorii acordarea consimțământului informat de către părinți sau de către reprezentantul legal al minorului pentru efectuarea actului medical, prin completarea unui formular în acest sens, precum și efectuarea triajului medical prin completarea chestionarului de triaj dedicat copiilor.“, informează Primăria.

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Iată cum puteți preveni înșelăciunile prin metoda ”Accidentul”

Publicat

la data de

Scris de

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității avertizează cetățenii să își ia măsuri de prevenire astfel încât să nu devină victime ale infracțiunii de înșelăciune prin metoda accidentul.

Specific acestui mod de operare este faptul că persoanele sunt contactate telefonic, de regulă pe postul telefonic fix, de către persoane necunoscute care, prin atribuirea unor calități false și relatând diferite pretexte, încearcă să le inducă în eroare, solicitându-le diferite sume de bani.

Concret, modului de operare denumit „accidentul”, îi este caracteristic faptul că, prin intermediul unor apeluri telefonice, persoanelor contactate li se solicită diferite sume de bani în scopul de a achita o intervenție chirurgicală care urmează a fi suferită de către membri apropiați de familie sau al plății unor despăgubiri ca urmare a unui accident suferit de aceștia. În acest context, sub pretextul costului tratamentului medical, al intervenției chirurgicale, al achiziționării de aparatură medicală necesară vindecării – în cazul variantei „covid” a acestui mod de operare – cum ar fi aparate de ventilație sau al transportului către unitățile medicale, sunt solicitate sume importante de bani, chiar și de mii de euro.

Cetățenii trebuie să cunoască faptul că, în situația în care vreun membru de familie ar fi implicat în vreun accident rutier ori de altă natură, atunci vor fi anunțați de către persoane oficiale, iar dacă alte surse le transmit informația înainte ca aceasta să le parvină în mod oficial, datele trebuie verificate înainte de a întreprinde orice acțiune, în niciun caz să nu dea crezare unor „povești” anunțate telefonic de persoane care pretind că au calitate oficială de medic, avocat etc., sau care se dau drept ruda accidentată, ci să verifice informația printr-un apel la numărul de telefon al persoanei în cauză sau al rudei/cunoștinței care a avut pretinsul accident, pe numărul de telefon pe care îl au deja, nu pe numărul oferit de persoana necunoscută și, nu în ultimul rând, să sesizeze poliția.

Pentru a nu cădea pradă unor astfel de infracțiuni, polițiștii vă recomandă:

  • Verificați dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier – cereți date despre unitatea medicală, de poliție sau de parchet unde s-ar afla ruda implicată și sunați la acea unitate pentru confirmare;
  • Nu aveți încredere în persoane străine, oricât de binevoitoare ar părea! Escrocii mizează tocmai pe reacția emoțională, puternică, de moment;
  • Cu toate ca acela care vă sună „vă recomandă” să fiți discret sau vă spune că nu puteți lua legătura direct cu ruda dumneavoastră deoarece autoritățile i-au ridicat telefonul, nu aveți încredere în el. Trebuie să știți că reprezentanții medicali, ai poliției sau ai parchetului nu confiscă telefoanele mobile ale celor bolnavi, implicați în accidente rutiere sau de altă natură;
  • Verificați autenticitatea celor afirmate prin alte căi, respectiv contactarea persoanei în cauză sau a unei rude/cunoștințe pe numărul de telefon pe care îl aveți dumneavoastră, nu pe numărul oferit de persoana necunoscută!
  • Nu furnizați informații despre membrii familiei dvs. sau alte date cu caracter personal, indiferent de calitatea invocată de interlocutor!
  • Nu dați sau nu depuneți bani în conturi bancare sau prin servicii de transfer rapid, unor persoane necunoscute!
  • În niciun caz, nu acceptați o întâlnire directă cu persoana care v-a apelat, înainte de a discuta cu un polițist;
  • Anunțați Poliția la numărul de urgență 112

Comments

comments

Continuă să citești

Actual

Autoturisme incendiate pe o stradă din municipiul Tulcea

Publicat

la data de

Scris de

În cursul nopții, salvatorii Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, parcat pe strada Mahmudiei, din municipiul Tulcea.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta cu ardere mocnită la interiorul unui autoturism.

Incendiul a fost lichidat prompt de către pompieri, în limitele găsite, la ora 3.40.

În urma evenimentului a ars interiorul autoturismului, acesta fiind afectat în proporție de 50%. De asemenea, s-a încercat și incendierea mașinii parcate în spatele autoturismului, aceasta având geamul lateral stânga față spart și câteva hârtii arse în interior.

”Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime sau persoane rănite.”, au precizat reprezentanții Biroul de presă al ISU Delta Tulcea.

La fața locului au fost prezenți și lucrători din cadrul IPJ și IJJ Tulcea.

Sursa: ISU Delta Tulcea

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: