Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Proiect de lege. Deputatul Bogdan Bola: „Vrem scăderea cotei de TVA până la 5% la serviciile de transport persoane“

Published

on

Deputatul de Constanța al Forței Dreptei, Bogdan Bola, a declarat că a inițiat și depus, la începutul acestei luni, alături de colegii săi de partid un proiect de lege prin care încercă să tempereze creșterile de prețuri la serviciile de transport persoane prin scăderea cotei de TVA aplicată acestor servicii la 5%.

„De ce credem că este o măsură necesară, liberală și pe care statul și-o permite? Pentru că statul a avut încasări nete din TVA de 31,58 mld lei în primele patru luni ale anului, în creștere cu 40,2% față de anul anterior. Veniturile suplimentare din TVA nu provin din creșterea gradului de colectare, ci din a prețurilor. Deci, indiferent ce ar declara unii, Statul își “permite” acest lucru, absolut normal într-o societate normală.

CFR anunță că trebuie să majoreze costul biletelor cu 20%, în timp ce Ciolacu face pe prostu’ și declară că este “mirat” de evoluția prețurilor. Ei bine, e simplu – Statul își umple buzunarele din creșterea prețurilor și trebuie să accepte să suporte o parte din costul inflației. Nu putem lăsa presiunea creșterii prețurilor doar pe umerii consumatorilor.

Noi, când am depus proiectul legislativ și am solicitat introducerea lui în procedură de urgență parlamentară, am avut în minte un lucru foarte clar: aproape 50% din prețul carburanților îl reprezintă acciza și TVA-ul aplicat de stat. Bani câștigați fără să facă nimic, pe spinarea cetățenilor, pe care apoi îi minte și încearcă să îi vrăjească prin tot felul de pomeni electorale.

Am mai spus-o: Statul se comportă zilele acestea ca un speculant de cea mai joasă speță, umplându-și buzunarele în timp ce le golește pe ale românilor. Un preț mai mare al biletelor pentru transportul public în comun lovește exact categoriile pe care USL 2.0 se laudă că le ajută prin măsuri populiste…“, a spus Bola.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions