Conecteaza-te cu noi

Societate

Proiect european ce vizează protecția copiilor în domeniul sportiv, lansat de Universitatea Ovidius

Published

on

universitatea ovidius

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC), în calitate de partener, implementează, în perioada 1 noiembrie 2023 – 31 octombrie 2025, proiectul Protecting Children in Sport: Developing Safe and Inclusive Sport Organizations (PCSOS), finanțat prin Programul european Erasmus Plus.

„Scopul principal al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui program de protecție a copiilor împotriva pericolelor pe care aceștia le pot întâlni pe terenurile de sport și îmbunătățirea capacității organizațiilor implicate în acest sector. Printre riscurile la care pot fi expuși copiii putem aminti acțiunile părinților, colegilor sau chiar ale antrenorilor asupra sportivilor, manifestate prin neglijare, abuz fizic, emoțional sau sexual. În acest scop, experții organizațiilor implicate vor dezvolta eticheta «Mediu sigur în sport», instrument care va recunoaște calitatea activității organizațiilor sportive în domeniul programelor de protecție a copilului în sportul respectiv și care va putea fi acordată în baza unor criterii clar stabilite. Lansarea acestui program și adoptarea etichetei vor conduce la creșterea abilităților practicanților și a managerilor implicați în practicile sportive, lucrând în armonie cu federațiile sportive naționale, cluburile sportive sau alte părți interesate.”, precizează conf. univ. dr. Adrian Georgescu, manager al proiectului din partea UOC.

Potrivit Biroului de presă al Universităţii Ovidius din Constanţa, proiectul Protecting Children in Sport: Developing Safe and Inclusive Sport Organizations (PCSOS), nr. contract 101134510, finanțat cu 250.000 euro, este implementat în cadrul unui consorțiu din care fac parte: Turkish Bocce Bowling and Darts Federation (Turcia – lider de proiect), Universitatea Ovidius din Constanța (România), Zagreb Swimming Club (Croația), International Bocce Confederation (Elveția), Sport for All Serbia Association (Serbia), Bayburt University (Turcia).

 

Advertisement

 

 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Am devenit jurnalist în urmă cu foarte mulţi ani, pe la începutul lui 1992. Era dificil, pentru că lumea era avidă de informaţii, iar adunarea acestora presupunea foarte multă muncă. Redacţia ziarului Telegraf a constituit lansarea mea în presă, iar viaţa mea personală a devenit extrem de simplă: lucram de dimineaţa până în cursul nopţii. După vreo 6 ani, timp în care am început să fac şi televiziune, la TV Neptun, am decis să plec la subredacţia de Constanţa a ziarului Naţional. Acela a fost momentul în care am lucrat în paralel în presa scrisă şi în cea audio, la mai multe posturi de radio, începând cu Europa FM şi terminând cu Mix FM. A venit apoi perioada în care mi-am dorit mai mult şi am continuat să fac şi televiziune, la Antena 1, iar apoi la B1TV. Însă presa scrisă a rămas, mereu, marea mea pasiune. Am ajuns redactor şef adjunct la Observator de Constanţa, unde am rămas mai bine de 10 ani. Apoi am stabilit că ajunge cu genul acesta de muncă în care îţi neglizeji familia, că este cazul să fac altceva. Şi am devenit PR! După 5 ani, mi-am reamintit că doar presa mă satisface din toate punctele de vedere! Motiv pentru care ... iată-mă!

Advertisement





Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com




Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions