Conecteaza-te cu noi

Administratie

Proiect european de integrare profesională pentru șomerii din Tuzla

Published

on

Un program finanțat din fonduri europene ar putea aduce beneficii pentru mobilitatea lucrătorilor și șomerilor din Tuzla. Administrația locală a intrat în rețeaua de parteneri constituită la nivelul acestui proiect în vederea sprijinirii ocupării și mobilității forței de muncă în regiunea transfrontalieră România-Bulgaria. Potrivit primarului Reșit Taner, în perioada următoare se așteaptă sosirea mapelor de prezentare și a materialelor pe baza cărora vor fi organiate activități specifice acestui proiect la Centrul pentru Tineret Ion Creangă din Tuzla. Iată descrierea oficială a proiectului: 

”Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, implementează, în parteneriat cu Asociaţia Industriaşilor Veliko Tarnovo din Bulgaria (lider de proiect) şi Asociaţia Industriaşilor din Bulgaria-Sofia, proiectul Crearea unui model durabil și a unei rețele de parteneri care să sprijine ocuparea și mobilitatea forței de muncă în regiunea transfrontalieră Bulgaria-România – acronim ElMo, ROBG-140.
Obiectivul principal al acestui proiect îl reprezintă încurajarea mobilităţii forţei de muncă în sectoarele economice cheie din zona de graniţă România-Bulgaria şi crearea condiţiilor pentru un echilibru între cererea şi oferta de pe piaţa forţei de muncă.

Proiectul “Îmbunătățirea mobilității lucrătorilor și șomerilor” N: 16.4.2.052, codul e-MS ROBG-170, este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul programului INTERREG V-A România-Bulgaria 2014-2020.

Proiectul se adreseaza angajatorilor si somerilor apti de munca. În cadrul proiectului vor fi organizate activităţi de stabilire a unui contact direct cu angajatori, reprezentanţi ai unor actori relevanţi pe piaţa muncii – instituţii cu competenţe în ocuparea forţei de muncă, agenţii de recrutare, ONG-uri şi persoane inactive/şomeri din judeţele Constanţa şi Călăraşi, în vederea prezentării platformei online JobMobility.info.

Advertisement

În cadrul întâlnirilor organizate pentru stabilirea unor contacte directe, se vor derula următoarele activităţi: prezentarea funcţionalităţilor platformei JobMobility.info şi încurajarea angajatorilor din judeţele Constanţa şi Călăraşi de a fi activi în utilizarea acestei platforme; consilierea angajatorilor în ceea ce priveşte postarea anunţurilor cu locuri de muncă vacante şi utilizarea instrumentelor pentru evaluarea abilităţilor şi măsura în care un candidat corespunde pentru o anumită poziţie vacantă; prezentarea funcţionalităţilor platformei JobMobility.info către persoane inactive/şomeri din judeţele Constanţa şi Călăraşi şi acordarea de consiliere şi suport în accesarea platformei, căutarea de locuri de muncă vacante, crearea şi publicarea unui profil personal, aprofundarea profilelor de competenţe solicitate de angajatori pentru anumite meserii cu potenţial de mobilitate, parcurgerea chestionarelor de evaluare şi a e-training-urilor specializate.”. 

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Activitatea mea profesională nu este una complicată. Am descoperit frumusețea textului jurnalistic în 2002 în redacția cotidianului “Replica de Constanța”, unde am fost redactor timp de 5 ani și jumătate, după care am ales ca întrebările incomode pe departamentul Politică / Administrație să le adresez din redacția unui alt important cotidian constănțean. “Observator de Constanța” a fost pentru 8 ani locul unde m-am dezvoltat profesional, am cunoscut oameni din toate categoriile sociale și am primit aprecieri pentru fiecare efort depus. În 2015, am ales întreruperea activității pentru a mă alătura unei echipe de campanie electorală pentru alegerile locale din vara lui 2016. Experiența a fost interesantă, însă dorul de tastele laptopului unde-mi scriam materialele de presă nu m-au lăsat să-mi doresc o carieră în administrație. Așa am ales “Ordinea.ro”!

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions