Conecteaza-te cu noi

Politica

Proiect în Parlament. Senatorul Negoi: „Camera de Comerț vrea să perceapă o „taxă de șmecher““

Published

on

Toate firmele din România, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA), ar putea fi obligate să plătească o nouă taxă către Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) pentru a fi înscrise într-un Catalog al firmelor. Prevederile se regăsesc într-un proiect de lege depus recent la Senat, inițiat de mai mulți parlamentari din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR. Senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi a criticat acest proiect, spunând că este o „taxă de șmecher“ percepută de Camera de Comerț.

„Cât tupeu pe președintele Camerei de Comerț a României care  vrea să oblige toate firmele să achite anual o taxă pentru înscrierea in Catalogul firmelor! Camera de Comerț – ONG care pretinde că reprezintă interesele antreprenorilor români, dar e, de fapt, doar un grup de șmecherași bine conectați politic – va percepe sume între 10 și 100 de euro pentru înscrierea obligatorie în acest catalog. Înscrierea este acum opțională și gratuită.

Un proiect de lege semnat de parlamentari PSD, PNL și UDMR vine să schimbe acest lucru. Taxa de șmecher va fi:

  • 100 de euro/an pentru întreprinderile mari;
  • 75 de euro/an pentru întreprinderile mijlocii;
  • 50 de euro/an pentru întreprinderile mici;
  • 20 de euro/an pentru microîntreprinderi;
  • 10 euro/an pentru PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale.

Cei care nu achită această taxă și nu obțin un certificat de competenţă nu vor putea depune la Ministerul Finanțelor situația financiară a firmelor.“, a declarat Negoi.

Amintim că, tot în Parlament, circulă un proiect de lege prin care statul ar putea ceda, gratuit, către CCINA, 46 de hectare de teren în cea mai scumpă zonă din București – Romexpo. Pe teren urmează să fie construit un megaproiect imobiliar dezvoltat cu grupul Iulius. În acest moment, terenul aparține statului (prin Regia Autonomă a Patrimoniului de Stat) și e concesionat Camerei de Comerț.

Advertisement

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions