Conecteaza-te cu noi
SEAS

Administratie

Proiect pentru modificarea Regulamentului de funcționare a Consiliului Local. USR: „Ședințele trebuie să se desfășoare în format fizic“

Published

on

Consiliul Local Constanta

Consilierii locali ai USR au depus un proiect de modificare a Regulamentului de organizare și funcționare a Consiliului Local. Concret, aleșii USR vor să se impună revenirea obligatorie la ședințele în format fizic a forului legislativ al orașului. Cerința celor de la USR vine în condițiile în care primarul Chițac a convocat doar două ședințe în format fizic de la începutul mandatului său, din toamna anului 2020. Una chiar la constituirea Consiliului Local și alta în urmă cu doi ani, o ședință extraordinară festivă, când pe ordinea de zi figurau doar proiecte neînsemnate pentru oraș. Chițac a susținut cu îndârjire ședințele în format online, invocând ba pandemia, ba că autoritatea locală trebuie să țină pasul cu era tehnologizării. În realitate, primarul se ferește de ședințele în format fizic pentru a nu fi pus în dificultate de opozanții politici.

„Este timpul ca primarul Vergil Chițac să oprească mascarada și să renunțe la ambiția de a obstrucționa accesul publicului și al presei în cadrul ședințelor de Consiliu Local! Ședințele Consiliului Local trebuie să se desfășoare în format fizic, așa cum se întâmpla înainte de pandemie. De aceea, consilierii USR Constanța au depus un proiect de modificare și completare în vederea clarificării Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local, astfel încât ședințele ordinare și ședințele de comisii, pentru pregătirea celor ordinare, să se desfășoare în format fizic.

Sedințele de Consiliu Local în format online sunt și trebuie să rămână o alternativă în situații excepționale, cum a fost contextul pandemic. În prezent, continuarea acestui mod de desfășurare a ședințelor nu face decât să înlăture caracterul public pe care acestea trebuie să îl aibă potrivit Legii. Constănțenii NU ASTA au votat!“, spun cei de la USR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions