Conecteaza-te cu noi

Actual

Proiectul construirii unui nou acvariu, în linie dreaptă

Published

on

Președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Țuțuianu, a anunțat că locuitorii județului Constanța și turiștii care vizitează litoralul vor avea un nou obiectiv pe lista de vizitat. Țuțuianu spune că, astăzi s-a emis ordinul de începere pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice necesare construirii unui nou Acvariu în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

„Mereu mi-am dorit ca posibilitățile de petrecere a timpului liber atât pentru constănțeni, cât și pentru turiști să fie cât mai variate și să prezinte interes pentru aceștia. În acest scop, împreună cu colegii din cadrul Direcției Generale de Proiecte, ne dorim să obținem o finanțare nerambursabilă de 10 milioane de euro pentru construcția unui Acvariu modern. Acesta va avea deopotrivă elemente de arhitectură moderne (tuneluri de vizitare, parcare supraterană de minim 140 de locuri, panouri fotovoltaice etc.), cât și elemente de faună deosebită (sturion, rechin, pește lună, pisică de mare, țestoase etc.). De asemenea, proiectul prevede zone de divertisment tip VR, magazine de suveniruri, spații foto, zone educative etc. Finalizarea acestui obiectiv va aduce plus valoare turismului constănțean și va fi, cu siguranță, un loc unde cu toții vom învăța lucruri noi despre viața marină.“, notează Țuțuianu.

 

Amintim că autoritățile județene au demarat, recent, un proiect pentru construirea unui nou acvariu, pe trei nivele în cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii cu un spațiu de vizitare de 3.500 de metri pătrați.

Advertisement

„Lângă bulevardul Mamaia gândim să facem un Acvariu. Am gândit să facem pe o amprentă de 5.000 de metri, cu o suprafaţă de 3.500 de metri desfăşurată un Acvariu, care va avea trei nivele. Un prim nivel va fi un demisol înalt, ce înseamnă zona tehnică de servire a acvariilor. Tot ce înseamnă filtrare, tot ce înseamnă bazine de compensare, iar deasupra va fi zona de vizitare, numai pe geam acrilic, numai pe soluţii tehnice moderne. Intrarea în Acvariu va fi exact la intrarea în Complexul Muzeal. (…) Prima secţie a acvariului va fi Pinguini şi după aceea vom avea specii pe areale geografice, pe 3.500 de metri.”, a spus directorul CMSN, Adrian Bîlbă, în urmă cu câteva luni.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions