Conecteaza-te cu noi
SEAS

Politica

Proiectul de modificare a pensiilor speciale, votat de Senat. Remus Negoi (USR): „E o spoială de lege“

Published

on

usr pensii speciale

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu a fost aprobat, miercuri, de Senat.  Proiectul de lege a fost adoptat de Senat cu 79 de voturi „pentru” și 37 „împotrivă”.

„De principiu, proiectul prevede că nicio pensie de serviciu nu va mai putea depăși venitul din activitate, că pensiile de serviciu nu se mai indexează cu valoarea salariilor în plată, ci cu inflația, că pensiile mai mari decât salariul mediu, pentru partea de neconstributivitate vor fi impozitate cu 15%, că nu se mai pot cumula mai multe pensii de serviciu și vreau să vă spun că am făcut ieri, împreună cu colegii de la Casa de Pensii, mai multe rulări în datele din sistem și acest proiect duce la scăderi de până la 81% ale pensiilor de serviciu”, a spus în timpul dezbaterilor secretarul de stat în Ministerul Muncii Cristian Vasilcoiu.

În schimb, senatorul de Constanța al USR, Remus Negoi, spune că e o spoială de lege, care nu rezolvă problema, ci mențin venituri necuvenite pentru unele categorii sociale.

„USR e singurul partid care se opune pensiilor speciale. E o realitate. „Tăiați pensiile speciale”. „Nu pierdeți banii din PNRR”. Astăzi le-am reamintit, direct din Senat, ce se întâmplă dacă PSD și PNL refuză în continuare să taie pensiile speciale: pierdem banii pentru școli și spitale din PNRR. Pierdem banii cu care primarii noștri vor să modernizeze orașele.“, spune Negoi.

De altfel, astăzi, parlamentarii USR au protestat în plenul Senatului față de menținerea sistemului de pensii speciale, proiect de lege pe care Senatul îl votează chiar în aceste momente.

„Le-am amintit celor de la PSD și PNL ce se întâmplă dacă nu taie aceste privilegii nesimțite: pierdem banii din PNRR pentru școli, spitale și autostrăzi. Bani de care România are nevoie. Bani de care românii nu vor mai avea parte dacă PSD și PNL păstrează pensiile speciale.“, spun cei de la USR.

Comentarii pe Facebook

Autentifica-te pe Facebook pentru a comenta

Advertisement

Despre Noi

Știri și investigații din județul Constanța.
Aici găsiți subiectele care contează.

Asociația Puterea Civică

Forma legală: ONG/Asociație
Cod de Identificare Fiscală: 24860568

Adresa: Constanța, Bd. IC Brătianu nr. 48, Bl. G29 (Complex Intim), Et. 1, Biroul 7.

Telefon: 0241.625.564

E-mail: ordinea.ro@gmail.com
Copyright © 2018 Ordinea.RO - Theme by MVP Themes, powered by WordPress. Administrat, Implementat, Optimizat de Takmate Solutions