Connect with us

Politica

Proiectul lui Ponta: 300 de parlamentari, 15 județe, desființarea sectoarelor Bucureștiului, mai puține orașe și comune

Mihaela Tîrpan

Publicat

la

Victor Ponta spune că România, cu Viorica Dăncilă la Palatul Victoria se îndreaptă spre colaps. Fostul premier, și el fost social democrat, precizează că Guvernul nu va mai avea, în curând, de unde să se împrumute, iar lipsa de viziune a guvernanților este una dintre problemele majore.

Liderul Pro România își prezintă oferta pentru un posibil plan de guvernare. Ponta anunță că soluțiile care ar salva România în fața unei viitoare crize ar fi reducerea numărului de județe la 15, desființarea celor 6 sectoare al Bucureștiului, diminuarea numărului de comune și orașe la maximum 1.500, precum și multe altele.

”PROIECTUL PROROMANIA – pentru o REFORMA ADMINISTRATIVA SI FISCALA

Guvernul Romaniei NU MAI ARE BANI – si , in curand, nu va mai avea de unde sa se imprumute! Administratia Publica a devenit o frana uriasa in dezvoltarea tarii. Lipsa de viziune a actualilor conducatori este mai daunatoare ca niciodata dupa 1989 ; noua criza mondiala bate la usa . Ce solutii avem?

– Din cauza incompetentei si demagogiei Echipei guvernamentale ca si a instabilitatii si blocajelor politice Romania a ajuns din nou intr-o grava criza bugetara si economica ( la fel ca in anul 2009 ) – iar economia mondiala se pregateste deja de o noua “furtuna” – exact cand noi suntem la fel de nepregatiti ca in 2009

– aceasta criza este acoperita mediatic de scandalul politic din jurul unui Guvern nefunctional si de Alegerile Prezidentiale ( tot la fel ca in 2009) – insa nota de plata vine cu certitudine din 2020 si va fi platita ( la fel ca in 2010) de catre firmele romanesti si romanii cu venituri mici !

– Guvernul PSD actual este incapabil sa isi recunoasca greselile si sa gaseasca solutii adevarate ( Pactul pe hartie nu tine loc de bani pentru pensii, salarii si dezvoltare) / Opozitia PNL – USR este incapabila sa vina cu solutii concrete si se multumeste sa acumuleze capital politic strict negativ ( cand Basescu si PDL erau la Guvernare in 2010 s-a format USL care a adaugat criticilor si un proiect concret alternativ) .

– ProRomania considera ca solutiile experimentate de Romania in 2010 ( taieri de pensii si salarii, marirea TVA ) au fost gresite, avand efect prociclic si accentund criza / nu trebuie in noua criza din 2020 sa aplicam din nou acele solutii

La ProRomania suntem o echipa de oameni care, in marea lor majoritate, au facut parte din Guvernul 2012-2015 care a scos Romania din criza si a pus bazele unei dezvoltari economice solide si sustenabile. Este timpul sa venim din nou cu solutii concrete pentru criza bugetara si economica:

1. Reducerea radicala a cheltuielilor cu Administratia Publica prin renuntarea la un sistem invechit, birocratic, politizat si clientelizat si prin digitalizarea actului administrativ prin :

– reducerea numarului de judete de la 41 la 15 ( exact pe formula teritoriala existenta deja a Curtilor de Apel )

– desfiintarea celor 6 sectoare si reorganizarea eficienta a Municipiului Bucuresti

– Reducerea numarului de unitati administrativ teritoriale de la 3300 ( comune, orase, municipii) la maxim 1500 pe criteriile numarului populatiei si al organizarii teritoriului

– reducerea numarului de ministere la 15-18 si a numarului de autoritati si institutii centrale la maxim 50

– Comasarea si desfiintarea acelor strucuri administrative deconcentrate care au atributii de control si reglementare suprapuse

– reducerea numarului de parlamentari la 300 ( 200 deputati si 100 senatori)

– revenirea din 2024 la mandatul prezidential de 4 ani pentru scaderea costurilor electorale si a blocajelor politice

– obligarea prin lege a tuturor autoritatilor administrative de a elibera si pune la dispozitie prin servicii online a tuturor actelor si deciziilor necesare populatiei si firmelor / obligarea prin lege a autoritatilor administrative de a solicita direct documente si autorizatii care provin de la alte autoritati publice ( persoana fizica sau juridica avand doar obligatia prezentarii actelor private care nu se afla in posesia unei institutii publice )

2. Schimbarea sistemului fiscal prin renuntarea la cota unica ( care a avut efecte pozitive in ultimul deceniu dar a generat mari discrepante sociale si pierderi bugetare) si : – impozitarea diferentiata progresiva a veniturilor , proprietatilor si capitalurilor – reducerea taxarii muncii si a investitiilor – revenirea la un raport echilibrat al veniturilor salariale din zona bugetara si cea privata ( pentru a stopa migratia fortei de munca catre institutiile publice ) – eliminarea pentru viitor a tuturor situatiilor care creaza PRIVILEGII legale / a tuturor prevederilor prin care se acorda unor categorii profesionale exceptii de la plata impozitelor sau de la indeplinirea conditiilor generale de pensionare

3. Asigurarea stabilitatii si predictibilitatii fiscale- financiare si investionale prin : – interzicera prin Constitutiei a ordonantelor de urgenta in domeniul fiscal bugetar – prevederea constitutionala prin care orice modificare a legislatiei fiscal – bugetare intra in vigoare doar incepand cu data de 1 Ianuarie a anului urmator – garantarea pe termen de cel putin 25 de ani a regimului fiscal pentru toate investitiile declarate ca fiind strategice in energie, infrastructura de trasnport si retele de date si comunicatii

Aceste solutii nu reprezinta un Program de Guvernare ( pentru ca nu acopera celelalte domenii esentiale – Educatie, Sanatate, Mediu, Aparare, Cultura samd) / reprezinta un Proiect concret pentru iesirea din criza bugetara, ecnomiva si sociala si din blocajul administrativ in care ne aflam deja!

Toata lumea ne spune cum NU se pot pune in practica aceste solutii – iar noi spunem ca TREBUIE facute schimbarile pentru ca Romania nu mai rezista in situatia actuala .

Unii ne spun ca nu sunt bune solutiile noastre – dar nu vin cu nicio varianta alternativa / asa ca solutiile noastre sunt, deocamdata, cele mai bune – pentru ca sunt singurele prezentate.

Altii o sa spuna ca de ce ce nu am facut aceste lucruri in 2012-2014 / nu am stiu cum, nu am avut experienta si resursele de curaj necesare, nu mai acceptau romanii dupa o criza dureroasa o noua batalie , nu am stiu sa luptam cu “baronii locali” si orgoliile si interesele marunte / am facut in anumite domenii pasi importanti – dar nu am dus procesul de modernizare mai departe / acum STIM si VREM sa facem aceste reforme radicale / si TREBUIE facute

Suntem ProRomania – si avem solutii, nu doar critici ! Pentru ca tinem cu Romania!”, e mesajul lui Victor Ponta.

Comments

comments

Politica

Dezvăluirile lui Dăncilă: „Printre cei care m-au trădat au fost Marcel Ciolacu și Paul Stănescu“

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Fostul președinte PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, în această seară, la Antena 3, că unul din cei care au trădat partidul în perioada în care ea a fost premier a fost actualul lider al formațiunii, Marcel Ciolacu.

Întrebată de ce cuvântul „trădare” este des folosit în cartea de dezvăluiri pe care o publica, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Pentru ca eu cred ca este cheia acestei cărți. Trădarea nu a fost fata de Viorica Dancilă, ci fata de toți cei care au crezut în noi, față de proiectele noastre și față de toți cei care au fost alături de PSD în decursul anului. M-am referit la cei care au jucat un rol determinant în ce s-a întâmplat. Mulți oameni vor crede că acest demers este unul de răzbunare. Nu, nu este răzbunare. Dacă doream răzbunare veneam cu aceste dezvăluiri înainte de alegerile locale sau parlamentare. Este un demers pentru adevăr, eu cred ca PSD se poate reclădi doar prin adevăr. Am folosit aceste cuvinte pentru actualul președinte PSD Marcel Ciolacu și când am vorbit de trădare m-am referit la moțiunea de cenzura împotriva Guvernului pe care l-am condus, dar și la învestirea noului Guvern unde Marcel Ciolacu a avut iar un loc foarte important”, a declarat Dăncilă.

Fostul premier a spus că secretarul general PSD, Paul Stănescu, a „trădat din prima clipă” după condamnarea lui Liviu Dragnea și i-a cerut demisia din funcția de premier.

Ea a taxat și faptul că Marcel Ciolacu a propus ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale și pe urmă a criticat candidatura ei. Viorica Dăncilă a făcut dezvăluiri și despre cum a trecut moțiunea împotriva sa, în octombrie 2019, când voturi din PSD au înclinat balanța în favoarea documentului depus, la acea vreme, de PNL, USR și PMP. Dăncilă a explicat cum Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, alături de Paul Stănescu, au pus umărul pentru succesul moțiunii de cenzură, convingând mai mulți parlamentari PSD să voteze împotriva propriului guvern.

„Am pierdut guvernarea, au dat jos un guvern și tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi, ei ce au făcut? Au făcut la fel. După ce a trecut moțiunea de cenzură mi-a dat un mesaj că îi pare rău că a trecut moțiunea de cenzură. Ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul și nu a contat nici guvernarea, nici ce au lăsat în urmă. A venit Ionel Arsene și mi-a spus că toți sunt strânși și că mă așteaptă să îmi dau demisia din poziția de președinte al PSD.”, a precizat Viorica Dăncilă, joi seara, la Antena 3.

Fostul premier a spus că nu avut nicio înțelegere cu președintele Klaus Iohannis.

„Am avut cu Klaus Iohannis o relație doar instituțională. Nu am avut discuții cu președintele despre partid. Am fost premierul care a fost cel mai criticat de Klaus Iohannis. Am avut un guvern înjumătățit. Nu am avut discuții decât de politică externă.“, a spus Dăncilă.

Sursa: stiripesurse.ro

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

2021, anul CONCEDIERILOR la stat. Se cere evaluarea ajutoarelor sociale și restructurări printre bugetari

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

Temerile se adeveresc. Guvernul Cîțu se pregătește să taie în carne vie: concedieri masive și mai puține ajutoare sociale. Pe de o parte, ministrul Muncii, Raluca Turcan, anunță că vor primi în continuare ajutoare sociale doar persoanele care sunt cu adevărat vulnerabile. Ministrul Muncii a scris pe o rețea socială că vor fi controale și reevaluări ale dosarelor pentru ajutoarele socială, astfel încât să poată să fie identificați românii care iau bani de la stat, deși pot să muncească în continuare.

„Suntem în etapa de pregătire a campaniei naționale de evaluare a ajutoarelor sociale, care va demara în curând în toată țara cu echipe mixte ale Agențiilor județene pentru plăți și inspecție socială, Inspectoratelor teritoriale de muncă și Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă. Împreună cu reprezentanții Asociațiilor Orașelor, Municipiilor și Comunelor din România, am discutat astăzi despre obiectivele acestei campanii și despre modul de lucru. Vom identifica, în primul rând, beneficiarii de ajutoare sociale care se află în situații cu adevărat vulnerabile, fiind inapți de muncă, persoane cu vârstă de pensionare sau care au în întreținere copii mici. Pentru această categorie de beneficiari, vom identifica măsuri integrate de sprijin pentru a reduce gradul de vulnerabilitate. În al doilea rând, vom găsi soluții pentru creșterea gradului de ocupare în rândul beneficiarilor de ajutor social care pot munci. Ca un exemplu, în acest moment, 30% din totalul locurilor de muncă neocupate sunt adresate muncitorilor necalificați. Piața muncii ar putea absorbi o parte din persoanele apte de muncă din cele aproximativ 170 000 care primesc venit minim garantat, în România. Apreciez foarte mult deschiderea și interesul pe care le-au arătat autoritățile locale față de demersul Ministerului Muncii, care este calibrat în acord cu politicile europene în domeniu: sprijin integrat și mai bine țintit pentru categoriile vulnerabile, precum și sprijinirea reinserției în cazul persoanele apte de muncă. Campania națională de evaluare va fi eficientă doar în măsura în care va exista o colaborare strânsă cu reprezentanții primăriilor pentru a pune la dispoziție instituțiilor implicate informațiile despre beneficiari și pentru a facilita relația acestora cu potențialii angajatori din comunitate.“, a scris Turcan pe Facebook.

Pe de altă parte, Executivul Cîțu pregătește concedieri în companiile de stat, conform Antena 3. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, are deja în vedere restructurări în companiile mari care au pierderi uriașe. Pe listă se află Metrorex, CFR și TAROM, ale căror conduceri au salarii substanțiale, în ciuda dificultăților financiare. Acestora li se cere, printre altele, să întocmească liste cu angajaţii care vor fi disponibilzaţi, pentru reducerea cheltuielilor. Vor fi afectaţi angajaţii de la CFR, METROREX, CNAIR, RAR, angajaţii aeroporturilor din Constanţa, Timişoara sau Bucureşti, angajaţii Regiilor Autonome Administraţia Fluvială a Dunării de Jos şi Administraţia Canalului Navigabil Bega, angajaţii din porturi, Radionav, TAROM şi ROMATSA. Documentul a fost trimis companiilor respective luni 19 ianuarie.

Comments

comments

Continuă să citești

Politica

Guvernul a aprobat documentul care va duce la desființarea Secției speciale de investigare a infracțiunilor din Justiție

Tatian Iorga

Publicat

la data de

Scris de

În ședința de astăzi, 20 ianuarie, Guvernul a aprobat Memorandumul cu tema „Demersuri prioritare necesare pentru finalizarea Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) – legislația în domeniul justiției”. Documentul prevede calendarul pentru adoptarea de către Executiv a proiectelor de interes pentru sistemul judiciar. Astfel, în document se prevede aprobarea, cu prioritate, în Guvern, până la sfârșitul lunii februarie 2021, a proiectului de lege de desființare a Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție şi transmiterea acestuia spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament. Proiectele legilor justiției vor fi, de asemenea, aprobate de către Guvern până la sfârșitul lunii aprilie 2021 și transmise spre adoptare, în procedură de urgență, de către Parlament. Aceste demersuri sunt necesare pentru îndeplinirea recomandărilor cuprinse în ultimul Raport MCV, publicat de Comisia Europeană la 22 octombrie 2019.

Stelian Ion, Ministrul Justiției, a declarat: „Astăzi, Guvernul a adoptat Memorandumul pentru finalizarea MCV. Ne-am asumat, în programul de guvernare, îndeplinirea acestor criterii esențiale pentru statul de drept din România. Ulterior, finalizarea MCV va veni ca o consecință a eforturilor noastre concretizate. A sosit acum momentul de a repara tot ceea ce s-a stricat în ultimii ani, de a pune Justiția pe drumul cel bun și de a consolida statul de drept și democrația din România.”

Comments

comments

Continuă să citești

Luna asta s-au urmarit: