Connect with us

Administratie

Proiectul național ”Șah în școală” ajunge la Năvodari. 160 de copii din nouă localități se vor întrece în sportul minții

Published

on

Proiectul național ”Șah în școală” ajunge la Năvodari, sâmbătă, 12 februarie. Aproximativ 160 de copii din nouă localități vor participa, sâmbătă, începând cu ora 10.00, la primul concurs de șah din cadrul proiectului național ”Șah în școală” la nivelul județului Constanța, competiție care se va desfășura la Școala Gimnazială ”George Enescu” Năvodari, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, notează Primăria.

Peste 90 de copii de la cele trei școli gimnaziale din Năvodari au confirmat participarea la cea mai mare competiție județeană de șah dedicată celor mici, dintre care 25 sunt membri ai secției de șah a CS Năvodari. Se vor întrece în cele mai inspirate și inteligente mutări copii din clasele 0-VIII, reprezentând localitățile: Ostrov, Cernavodă, Medgidia, Murfatlar, Mangalia, Techirghiol, Constanța, Năvodari, dar și Galați. Participarea tuturor copiilor este gratuită.

„Șah-ul este cel mai popular joc al minții din lume, unde nu există bariere de vârstă, sex, religie. Are multe beneficii pe termen lung, mai ales dacă este practicat de la vârste fragede. Se dezvoltă inteligența, crește încrederea în forțele proprii, ba chiar s-a dovedit că pasionaților de acest sport le crește rata de absolvire a examenelor. Avem în cadrul Clubului Sportiv Năvodari și o ramură de șah unde vin constant 25 de elevi de nivelul gimnaziului. Prin organizarea de activități și competiții ale sportului minții, îmi doresc să stârnim curiozitatea a cât mai mulți copii și de ce nu, să se înscrie și să îl practice gratuit în cadrul Clubului.“, a declarat viceprimarul Costel-Aurelian Dumitrașcu.

„Echipa ”Șah în școală” a pregătit numeroase premii pentru participanți: diplome, medalii, cupe, tricouri, manuale de șah și alte surprize. ”Șah în școală” este un proiect început în anul 2021 de profesorul de matematică și antrenorul de Șah Vlad Ungureanu, mentor al mai multor campioni de șah ai României, fiind printre primii 15 experți ai lumii la șah în școală. Evenimentul își propune popularizarea șahului ca instrument în educația și motivarea copiilor și a fost sprijinit Primăria Năvodari și alți parteneri.“, se arată într-un comunicat al autorității locale.

Sursa foto: gherlainfo.ro

Comments

comments